Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Taboer

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 3 jaar geleden door Nlwikibots in het onderwerp Beoordelingsnominatie Theo Boer
Hallo Taboer, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.161.231 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Advies artikel[brontekst bewerken]

Beste Taboer, welkom op Wikipedia! Ik bekeek al even je kladblok en zou graag een advies geven. Gezien je gebruikersnaam lijkt het te gaan om zelfpromotie. Dat hoeft op zich geen reden te zijn voor verwijdering van een eventueel geplaatst artikel, maar het is wel raadzaam WP:GOO, WP:NPOV en WP:VER extra goed in de gaten te houden. Succes en veel plezier op Wikipedia! Mvg, Encycloon (overleg) 5 jun 2018 21:02 (CEST)Reageren

Beste Encycloon,
De gebruikersnaam ten spijt, is het artikel over T.A. Boer niet door hemzelf geschreven; de opzet is door mij gemaakt. Voordat het artikel definitief wordt zullen ook anderen het artikel kritisch beoordelen. Bronnen zullen, vanzelfsprekend, op een wetenschappelijk verantwoorde manier gebruikt worden. 13 jun 2018 13:42 (CEST)~ – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Taboer (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.
Oké, dan gaat het dus in ieder geval niet om zelfpromotie. Trouwens: in het artikel worden nu externe links gebruikt, terwijl veel hiervan liever als interne link genoemd zouden moeten worden. Daarnaast is het niet de bedoeling om bij iedere publicatie naar de digitale versie ervan te linken, Wikipedia is geen linkpagina. Wellicht heb je er wat aan om het artikel te vergelijken met dat over een andere ethicus/theoloog, zoals Harry Kuitert (vooral qua opmaak). Laatste opmerking: er bestaat niet zoiets als 'een definitieve versie', na publicatie kan iedereen het artikel vrijelijk aanpassen. Mvg, Encycloon (overleg) 13 jun 2018 17:13 (CEST)Reageren

doorverwijzen naar wikipedia-pagina's in het Zweeds en/of Engels[brontekst bewerken]

Ik probeer in het artikel over Theo Boer verwijzingen te maken naar twee niet-nederlandstalige Wikipedia-artikelen. De eerste link betreft een link naar deze pagina: https://sv.wikipedia.org/wiki/Carl-Henric_Grenholm. In het artikel van Theo Boer komt de naam van Carl-Henric Grenholm in het rood te staan, en linkt de link niet door. De tweede link is naar het engelstalige artikel over James M. Gustafson (https://en.wikipedia.org/wiki/James_Gustafson).


Graag jullie aanwijzingen/hulp. Taboer (overleg) 5 apr 2019 09:58 (CEST)Reageren

Beste Taboer, dat is niet de bedoeling. In principe zou de Nederlandstalige Wikipedia die zelf moeten krijgen, een rode link is een uitnodiging om die aan te maken. Daarnaast verras je de lezer omdat hij/zij opeens in een andere taalversie terechtkomt.
Wel kun je die links in een voetnoot vermelden, zodat de geïnteresseerde lezer (die ook Zweeds of Engels kan) die kan aanklikken.
Wat ook kan: een beginnetje schrijven over die twee personen. Dan is de link niet meer rood in ieder geval. Mvg, Encycloon (overleg) 5 apr 2019 10:07 (CEST)Reageren


Dank je voor de tip. Ik heb de verwijzing voorlopig bij de externe links gezet, ik voel me nog allesbehalve bedreven in het schrijven van Wikipedia-artikelen (al verbaast het me wel dat er over bijvoorbeeld James Gustafson geen Nederlandstalig artikel bestaat). Wellicht maak ik hier in de toekomst ook werk van... Taboer (overleg) 5 apr 2019 10:15 (CEST)Reageren

Beoordelingsnominatie Theo Boer[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia.

Het gaat om Theo Boer dat is genomineerd door Wikiwerner.

De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20200909#Theo Boer en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 10 sep 2020 00:56 (CEST)Reageren