Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Tjeu Strous

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 10 jaar geleden door Basvb in het onderwerp Dirk Hannema
Hallo Tjeu Strous, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.887 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Hannema[brontekst bewerken]

Beste Tjeu Strous, Welkom op Wikipedia. Ik zag dat je een artikel Hannema hebt aangemaakt. Dit artikel moet nog wel volgens de wikipedia-conventies worden benoemd en opgemaakt. Maar een belangrijker vraag is: is deze tekst al eerder ergens gepubliceerd? In de tekst wordt bijvoorbeeld verwezen naar ontbrekend beeldmateriaal, wat sterk de indruk wekt dat dit een gekopieerde tekst is. Ik zal (als een antwoord uitblijft of als het antwoord onbevredigend is) de tekst voorleggen aan de gemeenschap van wikipedia-redacteuren ter beoordeling. Je kunt dan in het sjabloon vinden waar die beoordelingslijst te vinden is. Vanaf de beoordelingsnominatie is er twee weken de tijd om het artikel te verbeteren. Daarna wordt het artikel ofwel behouden - als het goed genoeg is - ofwel verwijderd - als het onder de maat is gebleven. Als je wilt reageren kun je dat hieronder doen. Met vriendelijke groet, Theobald Tiger (overleg) 30 mei 2013 11:42 (CEST)Reageren

Geachte Tjeu Strous, Mijn complimenten voor dit artikel, wat als ik het goed zie uw eerste schrede betekent op het pad van Wikipedia. Ik heb vrij veel interne links aangebracht in het artikel. Een interne link moet letterlijk overeenkomen met de lemmatitel waarnaar verwezen wordt. Ik geef ter toelichting een paar voorbeelden:
  • Vermeer - linkt niet naar Johannes Vermeer, maar naar een doorverwijspagina waarop alle lemma's die op een of andere manier verband houden met de naam Vermeer worden opgesomd.
  • Johannes Vermeer - linkt naar de schilder.
  • Johannes Vermeer (trein) - linkt naar de trein die vernoemd is naar de schilder. Als je deze link in een artikel gebruiken wilt, geef je deze de volgende syntax mee: [[Johannes Vermeer (trein)|de Johannes Vermeer]], en dan zie je: de Johannes Vermeer.
Als je nog vragen hebt, stel ze gerust, hieronder of op mijn overlegpagina. Theobald Tiger (overleg) 31 mei 2013 11:05 (CEST)Reageren

Hannema[brontekst bewerken]

Beste Thibald,

het zijn inderdaad mijn eerste schreden op Wikipedia. wel leuk om te zien hoe snel jullie als redactie werken; ik had gedacht dat het dagen zou duren voordat er een reactie of bewerking zou komen; maar ziet; nog diezelfde middag wordt er aan gewerkt, tot laat in de avond toe. Zelf heb ik me innmiddels ook wat wegwijs gemaakt en ben er zelfs in geslaagd enkele foto's toe te voegen. Of dat auteursrechtelijk allemaal in de haak is weet ik niet zeker, wel dat de drie gepubliceerde foto's vaak in publicaties opduiken en terug te vinden zijn op de site van Museum de Fundatie in Zwolle (wordt morgen met veel tam-tam heropend). Ik heb dat museum ook op het bestaan van dit lemma geattendeerd. Ook Museum van Beuningen heeft deze foto's regelmatig gebruikt. 82.169.227.86 31 mei 2013 11:53 (CEST)Sorry: Theobald moet het zijn.82.169.227.86 31 mei 2013 11:54 (CEST)Reageren

Beste Tjeu Strous, De aanmaak van nieuwe artikelen, zeker als die aanmaak afkomstig is van nieuwe gebruikers, wordt dagelijks goed bijgehouden. Alle nieuwe gebruikers moeten nog dingen leren, daar is niets schaamtevols aan. Het belangrijkste is dat gebruikers enigszins schrijven kunnen en beschikken over althans een rudimentair encyclopedisch besef. Dat is in jouw geval al ruimschoots aanwezig. Er zijn een aantal conventies. Ik som ze hieronder op:
  • Je kunt het beste inloggen; dan is het duidelijk met wie overleg gevoerd wordt. Anoniemen worden bovendien veel strakker in de gaten gehouden dan ingelogde medewerkers. Ingelogde medewerkers hebben ook meer mogelijkheden.
  • Een reactie geef je meestal op de plaats waar overleg wordt gezocht. Als ik overleg op jouw overlegpagina (OP) zoek, dan kun je daaronder reageren; als jij op mijn OP overleg met mij zoekt, dan reageer ik ook daaronder. Je hoeft bij een reactie geen nieuw kopje aan te maken, maar je kunt er direct onder reageren, meestal door in te springen met een of meer dubbele punten.
  • Je kunt de pagina's die je in de gaten wilt houden (zowel artikelen als overlegpagina's) op je volglijst plaatsen door op de ster bovenaan het artikel of de overlegpagina te klikken (dan wordt die ster blauw). Dan moet je wel ingelogd zijn. Een volglijst - heel handig (helemaal bovenaan) - is een van de extra mogelijkheden die ik hierboven noemde.
  • Spelfouten mag je gewoon verbeteren zolang niemand nog gereageerd heeft. Naderhand mag het ook, maar dan moet de gedachtewisseling er niet door verstoord worden.
  • Ik zal dit weekend als ik gelegenheid heb nog eens naar de licenties van het beeldmateriaal kijken.
Veel sterkte en plezier op wikipedia, en als je vragen heb, stel ze gerust. Omdat we momenteel in overleg zijn kun je dat hieronder doen (jouw overlegpagina staat op mijn volglijst, dus ik zie vanzelf wanneer je gereageerd hebt). Als je bijvoorbeeld over twee weken een nieuwe vraag hebt, kun je een nieuwe ingang maken op mijn overlegpagina. Groet, Theobald Tiger (overleg) 31 mei 2013 13:26 (CEST)Reageren

Dirk Hannema[brontekst bewerken]

Beste Tjeu Strous,

U heeft al lang niet meer aan dit artikel gewerkt, maar er staat nog wel op dat u ermee aan de slag bent. Wat zijn uw plannen verder?

Mvg, Bas (o) 31 jul 2013 15:20 (CEST)Reageren