Overleg gebruiker:Unione

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 17 jaar geleden door Unione in het onderwerp Unione
Hallo Unione, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.938 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

hallo Unione,

Welkom op/in (?) wikipedia. Ik zag je bewerkingen in Kunst. Ik persoonlijk denk niet dat de link naar Centra voor Beeldende Kunst in dit artikel thuishoren. Die kan je beter hier kwijt. In het artikel over die instellingen. Kunst is te algemeen. dan zou je externe links kunnen toevoegen naar alle sites die ook maar iets met kunst te maken hebben (zijn er nogal wat). Bepreken van externe links is sowieso het devies! Toch bedankt voor je moeite en hopleijk zien we nog veel mooie bewerkingen van je hand. De artikelen over kunst-zaken missen hier en daar nogal wat, sterker er missen nogal wat kunstartikelen, dus zie dit als aanmoediging en stimulans! Groeten - QuicHot 18 jul 2006 22:56 (CEST)Reageren


unione: oo. Ja , dat scheelt een hoop dubbelwerk.

Link centrum beeldende kunt?

Ja precies! Als je overleg (als hier) wilt ondertekenen gebruik je vier tildes (~~~~. Kijk even in vovenstaand sjabloon voordat veel moeite gaat doen en je werk steeds wordt teruggedraait door betweters als ik. Gebruik bv de Zandbak voor wat oefenwerk. Als je vragen hebt kom gerust langs op mijn overlegpagina of die van een andere gebruiker die je ergens tegenkomt. Succes - QuicHot 18 jul 2006 23:19 (CEST)Reageren

Uw bijdragen[brontekst bewerken]

U hebt bij meerdere artikelen informatie geplaatst die niet relevant is voor het onderwerp van dat artikel. Bijvoorbeeld in een artikel over Africa gaat men niet een verhandeling over het maken van glas schrijven. Dat geldt ook voor andere artikelen. In het artikel Energie, een natuurkundig begrip, voegt u allerlei, letterlijk overgenomen informatie toe uit andere artikelen. Deze informatie heeft dus al een plaats in een artikel en het is dus niet nodig om te kopieren. U schrijft ook hier en daar wat lijkt op uw eigen mening. Dit wordt POV genoemd en hoort niet in wikipedia. Ik heb mij geroepen gevoeld zo in enige artikelen door u ingevulde informatie terug te draaien.
Kunt u bevestigen dat u ook bijdragen levert, als u vergeet in te loggen, onder IP nummer 82.73.47.160? Hebt u ook eerder bijdragen geleverd onder de gebruikersnaam Dezen?
U wordt verzocht niet bij elke wijziging onmiddelijk de "Pagina opslaan" knop in te drukken. Elke pagina die u opslaat neemt schijfruimte in beslag. Gelieve meerdere malen de knop "Toon bewerking ter controle" te gebruiken alvorens u opslaat.
Ik hoop dat u de tijd neemt u meer in wikipedia te verdiepen, en hoe het hier reilt en zeilt.
Groet --Johjak (!) 21 jul 2006 12:56 (CEST)Reageren


Unione[brontekst bewerken]

Africa: volgens mij stond er bij africa 2 regels dat men van zand, zout en warmte glas kon maken...misschien stond er zelfs iets meer inhoudelijke uitleg bij.

Energie: tot nu toe heb ik geen goede overzichtpagina over energie gevonden. De pagina energie leek mij hier de juiste toe.

Een aantal dingen had ik letterlijk gecopieerd, of eigenlijk een kleine selectie. Aangezien ze uit wikipedia kwamen vervalt het auteursrecht daarvan en geeft het omtrent auteursrecht geen probleem. Daarmee geef ik in het kort aan waar het onderwerp over ging. De desbetrffende link stond er direct boven. Een ander deel had ik overzichtelijker herschreven met een link naar de originele tekst. Een boek of hoofdstuk begint doorgaans met een inhoudspagina omdat men anders het spoor bijster raakt. Maken jullie ook inhoudspagina's per onderwerp?

Via een zoekmachine kom je al gauw op wikipedia (op een blz. met de juiste info.). Dat is iets anders dan via de inhoud van de hoofdpagina zoeken, of op zoekwoord. Of de informatie verspreid staat over allerlei pagina's en dat men er met link via link terecht komt, of dat het op 1 pagina staat met een inhoudsopgave bovenaan maakt voor mij wel verschil.


Maar goed. Wat geen stand houdt, houdt geen stand, en daar ga ik niet tegenin. Voor u weer veel anderen en ik blijf niet bezig. M.a.w. voor mij geen wikipedia meer (hoop verspilde moeite).--Unione 21 jul 2006 13:01 (CEST)Reageren