Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Vicky.Ronnen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 18 jaar geleden door Jeroenvrp in het onderwerp Transseksualiteit
Hallo Vicky.Ronnen, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.161.231 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".


Maak er wat moois van hier in Wikipedia. Als je vragen hebt kijk vooral een beetje rond, stel ze in de kroeg of direct aan een andere gebruiker via haar of zijn overlegpagina. Bijvoorbeeld: die van mij
Ik heb zelf veel geleerd door naar de bewerk-pagina's te kijken. Dan zie je hoe anderen hun teksten toevoegen.

Veel plezier, Quichot 6 dec 2005 22:13 (CET)Reageren

Transseksualiteit[brontekst bewerken]

Beste Vicky,

Het probleem is niet de tekst, maar het feit dat het oorspronkelijke artikel, die door veel mensen is bewerkt, zonder pardon helemaal is overschreven. Het is de gewoonte hier op Wikipedia wanneer er al een artikel is, vooral wanneer er meerdere mensen druk mee bezig zijn geweest, hier zorgvuldig mee om te gaan. Zo bevorder je om respect te hebben voor elkaars bijdragen en voorkom je ook dat hard werk in één klap ongedaan wordt gemaakt. Hoe dan ook, ik nodig je van harte uit om het artikel zorgvuldig aan te passen en/of uit te breiden. Je oorspronkelijke tekst vind je hier. Groet, Jeroenvrp 8 dec 2005 15:56 (CET)Reageren

Tekst die geschreven is door een niet transseksueel iemand over dit onderwerp is altijd heel lastig. Immers waar gaat het over en hoe voelt het, is niet te beschrijven door iemand die het niet is. Alle info over transseksualiteit op het internet die wel zinnig is, is altijd geschreven door transseksuelen zelf, of door deskundigen die bij de behandeling betrokken zijn. De oorspronkelijke tekst laat mijns inzien zien dat de schrijvers geen ervaring hebben wat transseksualiteit is en waarschijnlijk zelf ook niet transseksueel zijn of betrokken zijn bij de behandeling.

Wil wikipedia serieuse informatie verschaffen of wil het een site worden waar onjuiste info te vinden is over een bepaald onderwerp, omdat we respect moeten hebben voor de oorspronkelijke schrijvers die niet precies weten waar ze het over hebben? De historie functie van wikipedia laat alle ruimte om de revisies te laten zien.

Mijn tekst is to the point en relevant, de oorspronkelijk tekst is dat niet en is behalve de laatste allinea niet inpasbaar. Wanneer de oorspronkelijke schrijvers zich echt in het onderwerp verdiept hadden, zou er een veel zinniger artikel zijn ontstaan.

Vicky