Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:VincentW1999

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 30 dagen geleden door Mondo in het onderwerp Nominatie van Follow the Beat
Hallo VincentW1999, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.733 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Mondo (overleg) 21 mei 2024 12:05 (CEST)Reageren


Nominatie van Follow the Beat[brontekst bewerken]

Beste VincentW1999, welkom op Wikipedia. Ik heb uw/je artikel Follow the Beat voor directe verwijdering voorgedragen omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia.

Deze directe verwijdering heeft de volgende reden:

Met vriendelijke groeten, Mondo (overleg) 21 mei 2024 12:05 (CEST)Reageren

Follow the Beat[brontekst bewerken]

Coachingsprogramma
Coachingsprogramma
VincentW1999 is nieuw op Wikipedia en zoekt een coach. Vragen over Wikipedia kunnen ook op onze helpdesk gesteld worden.



Follow the Beat

Follow the Beat is een (B2B B2C) festival platform. Met 200.000 tot 500.000 websitebezoekers per maand en ruim 75.000 volgers op social media (FTB Facebook en FTB Instagram) is Follow the Beat één van de grootste festivals- en evenementen service van Nederland. Op de Follow the Beat website vind je de festival agenda, met een overzicht van alle 2.500 festivals in Nederland, Belgie en zelfs Europa. De kalender bevat zowel indoor als outdoor festivals, zoals: Awakenings, Decibel, Soenda, maar ook kleinere events, zoals: Op Dreef Festival, Happy Feelings, Thuishaven ect. [1]

Onderdelen

Inmiddels heeft Follow the Beat verschillende onderdelen, zoals een festival agenda, de jaarlijkse Gouden Festival Ticket actie, ambassadeursprogramma de Festivalsquad en een festival-app-as-aservice. Zo wordt er langzaam maar zeker gebouwd aan een platform dat festivalgangers de gehele customer journey ondersteunt.

Geschiedenis

Het is allemaal begonnen met de ontwikkeling van een festival agenda. Dat vond Maarten Schulz (oprichter van Follow the Beat) een logische startplek, aangezien de festivalganger ook begint met het uitzoeken van een geschikt feestje. Follow the Beat is een digitaal platform opgericht in 2019 in Amsterdam. Het platform heeft als primaire doelstelling om een centrale locatie te bieden waar informatie over alle festivals en evenementen beschikbaar is. In hetzelfde jaar begon ook van Het Gouden Festival Ticket, een winactie waar je toegang kan krijgen tot 40+ festivals. In 2022 lanceerde Follow the Beat de Festivalsquad, een initiatief waarmee leden via social media posts kans maken op het winnen van tickets. Na de testfase van de Festivalsquad is in 2023 De Festivalsquad gelanceerd. Een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van het platform is de samenwerking met VodafoneZiggo. Deze samenwerking heeft geresulteerd in verschillende succesvolle promotieacties.

Goodbye2020

Net een jaar na lancering van het Follow the Beat platform, brak de COVID-19-pandemie uit. Hierdoor stond de hele festival wereld stil. Er mocht absoluut niet meer gefeest worden. Follow the Beat heeft de activiteiten tijdelijk stilgelegd en gefocust op Corona gerelateerde projecten, waarvan het streaming event Goodbye 2020 de belangrijkste was.

Rond de jaarwisseling van 2020 - 2021 was er in de maatschappij en bij de overheid veel onvrede en onrust over de situatie. Toen er veelvuldig in de media geschreven werd over de zorgen van het effect van het vieren van de jaarwisseling op de hoeveelheid Corona besmettingen en de zorgen over verwachte onrust onder jongeren, vond Follow the Beat dat er iets moest gebeuren. Meer besmettingen en onrust was in niemands voordeel, al helemaal niet die van de festivalmarkt. Tot dat moment had de overheid vooral met het vingertje gewezen en vertelt wat er niet mocht en niet mogelijk was. Follow the Beat vond dat dat anders moest en dat er verteld moest worden wat er wel kon. Er moest een alternatief geboden worden.

Follow the Beat heeft het streaming event Goodbye 2020 georganiseerd om op oudejaarsavond het jaar digitaal af te sluiten via goodbye2020.nl. Meer dan veertig streams, inclusief bijdragen van bekende festivals en artiesten, stonden klaar van 31 december 17:00 uur 2020 tot 1 januari 05:00 uur 2021. Bezoekers konden hun eigen feest samenstellen en via Zoom met anderen in contact komen, met mogelijkheden voor privé Zoom-kamers voor familie en vrienden. Maarten Schulz, creëerde dit event als antwoord op de toenemende COVID-19 besmettingen en de noodzaak om thuis te blijven. Het event, dat gratis toegankelijk was, werd breed ondersteund door de Rijksoverheid en lokale gemeenten zoals Den Haag, Rotterdam en Groningen, die het zagen als een alternatieve manier om de feestdagen veilig te vieren. Het programma van Goodbye 2020 staan onder meer Dance Valley, Milkshake, Sunnery James & Ryan Marciano, Suzan & Freek, De Jeugd van Tegenwoordig en Vunzige Deuntjes.[2]

Het Gouden Festival Ticket

Het Gouden Festival Ticket is een unieke festival passe-partout waarmee je gratis naar alle 40+ deelnemende festivals kunt. De actie loopt doorgaans van april t/m mei en alle deelnemende evenementen zijn verspreid over de periode mei t/m oktober. Dus met een Gouden Festival Ticket kan je een hele zomer gratis festivallen! Elk Gouden Festival Ticket is geldig voor twee personen. Als je wint mag je dus altijd een vriend of vriendin meenemen. Dat mag elke keer dezelfde persoon zijn, maar dat hoeft niet. Je mag ook elke keer iemand anders meenemen. Er worden in totaal 20 Gouden Festival Tickets verloot. [3] Edities

Het Gouden Festival Ticket begon als winactie in de zomer, maar inmiddels worden er regelmatig najaar en winter edities georganiseerd. Inmiddels hebben er al meer dan vier edities plaatsgevonden, de volgende evenementen hebben meegedaan aan Het Gouden Festival Ticket:

Zomer 2019: De volgende festivals deden mee met de zomereditie van 2019: 18hrs Festival, Boulevard Outdoor, Chin Chin Festival, City of Dance weekend, Daydream Festival, Daydream, Den Haag Outdoor, Diynamic, Dutch Valley, Festifoort festival, Free Your Mind, Freshtival, Green Garden, Harmony of Hardcore, Heaven Outdoor, Indian Summer Festival, In Retraite Festival, Jungle Festival, Lakedance, Liquicity, Loveland, Macumba Festival, Nazomeren Festival, New Grounds Festival, Op Dreef Festival, SMERRIG, Verknipt, We Love the 90's en Zomerpop festival.

Zomer 2020: Heeft niet plaatsgevonden vanwege Corona.

Zomer 2021: De volgende festivals deden mee met de zomereditie van 2021: 777Festival, Back to the 90's, Boulevard Outdoor, Breda in Concert, Central Park, Crazy Sexy Cool, Dance Valley, Den Haag Outdoor, Dreamvillage, Dutch Valley, Festival Strand, Free Your Mind, Geheime Liefde, Ground Zero, Guilty Pleasure, Juicy Festival, LatinVillage, Liquicity Festival, Marco Carola & Guests, Op Dreef Festival, Pal Mundo, Pandemonium, Sunglow, Tik Tak Festival en Valtifest.

Zomer 2022: De volgende festivals deden mee met de zomereditie van 2022: 18hrs Festival, Boulevard Outdoor, Breda in Concert, Central Park, Crazy Sexy Cool, Dance Valley, Den Haag Outdoor, Dream Village, Dutch Valley, Festival Strand, Ground Zero, Guilty Pleasure, ICONS Live, Into the Summer, Lago Lago, Lakedance, LatinVillage, Lief Festival, Liquicity Festival, OH MY! Festival, Op Dreef Festival, Pal Mundu, Smerrig Zomerweekender, Summerpark, Sunglow, TIKTAK Festival, Ultrasonic, Valtifest en We Love the 90's.

Zomer 2023: De volgende festivals deden mee met de zomereditie van 2024: 90's Forever Festival, Boulevard Outdoor, Breda in Concert, Crazy Sexy Cool, Dance Valley, Den Haag Outdoor, Dream Village, Dutch Valley, Festival de Achtertuin, Gelderpop, Ground Zero, Guilty Pleasure, Happy Feelings Outdoor, Lakedance, LatinVillage, Lief Festival, MadNes Festival, NOX on the Beach, Op Dreef Festival, Pal Mundo, Papi Chulo Outdoor, PIV Festival, REAWAKE, Reggae Rotterdam, Smashed Potatoes, Strandfestival ZAND, Summerlake, Summerpark, Sunglow, The Promised Land Festival, Ultrasonic, Valtifest, Vestrock, We Love the 90's, Woodlands Festival en Wooferland.

Winter 2023: De volgende festivals deden mee met de wintereditie van 2023: 010 Klassiekers, BLAUW Winterfestival, Dagvlinder, Dagje Affaire Eindhoven, Extrema Noir, Grotesk Indoor, Happy Feelings Herfstfestival, Kletskoek, Kuipvrees, Oktoberfest XL Breda, O.W.A.P, Pandemonium, Papi Chulo Indoor Festival, Papi Chulo XL,-Ploegendienst Winterfestival, PRSPCT XL32, Smerrig Halloween, De winter van het beloofde land, Winter van de liefde, Winterpark Festival, Wooferland, Mazzo en het begin, Zeumer Winterfestival en PMHT-festival.

Zomer 2024: De volgende festivals deden mee met de zomereditie van 2024: Beach Festival Nieuwpoort, Boulevard Outdoor, Brabants Verbond, Breda in Concert, Dagvlinder Outdoor, Dance D-Vision, De Amsterdamse Zomer, Festival de Achtertuin, Forever Festival, Ground Zero, Guilty Pleasure Festival, Het Moment Festival, Lakedance, Lakedance, Land of Love, LatinVillage, Memento Festival, METZ Festival, Moen Feest, Moonstar Music Festival, Multigroove Festiva, NMNH Beach Festival, Op Dreef, Ostend Beach Festival, REBELLiON Outdoor, Riverdale Festival, Aardappelpuree, SMÈRRIG Halloween, SMÈRRIG Zomer Festival, Strandopening Royal Festival, Summerlake Festival, Summer of Love, The Day Before Tomorrow, The Promised land Outdoor, Under the Bridge, Valtifest, Vestrock, W-Festival, Westwood Festival, Wooferland Festival, Festifoort, Knaltibal Festival en Essential Festival.

Najaar 2024: Deze staat gepland als de eerstvolgende editie.

De Festivalsquad

Follow the Beat is een festival platform en één van onze tools is een ambassadeursprogramma (de Festivalsquad). Leden van de Festivalsquad kunnen gratis nieuwe festivals ontdekken en/ of gratis festival tickets verdienen door social posts te plaatsen voor het desbetreffende festivals. De Festivalgangers zijn in de afgelopen jaren heel veel festivals misgelopen. Daarom wil Follow the Beat helpen om een inhaalslag te maken én laagdrempelig festivals te bezoeken. Dat kan via de Festivalsquad, want als lid van de Festivalsquad kan je:

- Gratis festival tickets scoren - Gratis nieuwe festivals ontdekken / uitproberen - Festival tickets verdienen in ruil voor social media posts - Korting krijgen op festival tickets

Om toegang te krijgen tot de voordelen van de Festivalsquad, moet je lid worden. Lid worden kan alleen als je in Nederland of België woont, tussen de 17 en 35 jaar bent en een open (en representatief) Instagram profiel hebt met ten minste 300 volgers.

Per 1 mei 2024 telt de Festivalsquad van Follow the Beat 24.543 leden. Deze leden hebben exclusieve toegang tot een platform waar zij tickets kunnen claimen voor diverse evenementen. Belangrijke functies van de website omvatten een uitgebreide festivalagenda, een interactieve festivalkaart, diverse nieuwsartikelen en het unieke Gouden Festival Ticket. Met informatie over meer dan 1.200 festivals in het jaar 2024 blijft Follow the Beat een belangrijke bron voor liefhebbers van festivals en grote evenementen. [4]