Overleg gebruiker:WKra

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door WKra in het onderwerp Chassébuurt ~ galeries
Hallo WKra, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.585 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

gidonb 1 jul 2005 16:55 (CEST)Reageren

Chassébuurt ~ galeries[brontekst bewerken]

beste WKra, in het Wikipedia-artikel over de Chassébuurt heb je een verbetering/actualisering aangebracht. Waarvoor dank !

Maar, eh ... volgens mij is de huidige tekst toch niet helemaal passend:

  • "de zeer actieve, laagdrempelige galeries" lijkt mij naar Wikipedia-normen te subjectief/"POV".
  • over "Salon West": hm tsja, volgens officiële begrenzing deel van de Chassébuurt, maar wel op de Admiraal de Ruyterweg, op een zodanige plek dat het door niemand ervaren wordt als deel van die buurt. SW verdient vernoeming bij AdRuyterwg en in kopje cultuur voor De Baarsjes, maar hoort m.i. hier niet thuis.
  • "een tiental galeries" : Tiental betekent volgens mij in een een encyclopedie: tiental (ongeveer tien heet in een encyclopedie: "ongeveer tien"). Nee, als het al op dit moment waar zou zijn, hetgeen ik betwijfel, dan nog hoort dit, zonder tijdsbepaling (als je zeker weet èn betrouwbare relevante bron opgeeft, dan zou je iets kunnen zeggen als dat er op 1 september 2017 tien galeries waren) niet hier thuis,
met vriendelijke groet , Paulbe (overleg) 7 sep 2017 23:30 (CEST)Reageren


Dag Paul B, (ik hoop dat dit de geëigende plaats is voor een reactie - ik vind geen betere) Dank voor je commentaar. ad - "zeer actief, laagdrempelig": betreft je POV-stempel alle drie de termen? Het is mijnerzijds een vergelijkend oordeel, gebaseerd op een vijftien jaren regelmatig galeriebezoek in De Baarsjes. Dus wel persoonlijk, maar niet in strijd met neutrale observatie. - Het begin van de Adm. de Ruijterweg wordt door mij (als meer dan 35jaar lange bewoner van de Tromp-enz buurt) eerder tot de Chassébuurt gerekend dan tot enige andere buurt in de buurt. Zullen we een buurtenquête organiseren over deze vraag? - M.i. kan ook in een encyclopedie een "tiental" worden gebruikt voor "ongeveer tien", zeker in dit verband waar het om een periodiek wisselend aantal gaat: de ene galerie gaat dicht, een volgende gaat open, voor een tijdje of langer of zeer lang. De betrouwbare bron die je zou willen (zoals?) is niet anders beschikbaar dan in mijn observatie. En die klopt ook op dit moment: loop nog maar eens door de straat, en begin vanaf de Eef bij het hoedenatelier te tellen.WKra (overleg) 8 nov 2017 04:01 (CET) Ik vond later nog deze site: http://www.verbaarsjes.nl/kunst/expo.html, die niet geheel actueel meer is met twaalf galeries op de Wille de With.Reageren