Overleg gebruiker:Willemijnbouman

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 12 jaar geleden door Tjibbe I in het onderwerp Erciyes Dağı
Hallo Willemijnbouman, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.228 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Beste Willemijn, voor zover je nog niet met e.e.a. bekend was, vind je hierboven alles wat je voorlopig nodig zult hebben. Veel plezier op Wikipedia! Vriendelijke groeten, Erik'80 · 18 nov 2010 13:30 (CET) Dank! Willemijnbouman 18 nov 2010 15:16 (CET)Reageren

Erciyes Dağı[brontekst bewerken]

Bedankt voor uw bijdrage aan de lijst van vulkanen.

Ik zag dat u in de lijst van vulkanen de Erciyes heef togevoegd als "Mount Erciyes". Omdat dit de Nederlandstalige Wikipedia is, is het geen algemeen gebruik om "Mount" voor de naam van een berg te zetten. Zo krijgt de eveneense Turkse berg Ararat (Ağrı Dağı), ook geen mount voor zijn naam. Erciyes Dağı, zoals deze Centraal-Anatolische stratovulkaan in het Turks wordt genoemd, kan volgens mij het beste vertaald worden met "de berg Erciyes". De vulkaan kan dan onder de E worden opgenomen als [[Erciyes]] ([[Turkije]]) en onder het kopje Turkije als [[Erciyes]]. Met vriendelijke groet, Tjibbe I (overleg) 29 aug 2011 22:53 (CEST)Reageren


Beste Willemijnbouman,

Ik geef er de voorkeur aan om een discussie op één plaats te houden. Op die manier is het voor eventuele andere geïntresseerden makkelijker te begrijpen waar het over gaat. Ik heb daarom de vrijheid genomen om het bericht dat u op mijn overlegpagina heeft geplaatst, hier naar toe te kopiëren.

(begin bericht)

Beste Tjibbe, dank voor je commentaar op mijn bijdrage in vulkanen. Ik heb inderdaad nagedacht over de naam van de vulkaan en waar te plaatsen, omdat me opviel dat de naam Erciyes al eerder eens was geplaatst onder de E maar weer was verwijderd. Vandaar dat ik koos voor Mount ervoor, omdat ik dat het meeste genoemd zag worden in de lijst als titel voor Berg. De echte Turkse naam is inderdaad Erciyes Dağı. Ik ga accoord met het plaatsen onder Erciyes (zonder Berg ervoor). Want zo wordt deze vulkaan toch het meeste genoemd. Groet --Willemijnbouman (overleg) 3 sep 2011 10:53 (CEST)

(einde bericht)

Ik vermoed dat de eerdere reden voor verwijderen kan liggen in de eerste zin die boven de lijst van vulkanen staat: „Deze lijst van vulkanen omvat vulkanen waarover een artikel bestaat […]” Zolang deze vulkaan geen eigen artikel heeft op de Nederlandstalige Wikipedia, is de kans dus groot dat hij ook deze keer weer uit de lijst verwijderd wordt. Zoals u misschien al is opgevallen, wordt de verwijzing naar Erciyes in het rood weergegeven, dit is de kleur voor een verwijzing naar een (nog) niet bestaand artikel.

Indien u wenst kunt u gewoon op uw eigen overlegpagina reageren, ik zal deze enige tijd om mijn volglijst laten staan. Met vriendelijke groet, Tjibbe I (overleg) 3 sep 2011 22:49 (CEST)Reageren

Beste Tjibbe, u bent een stuk handiger met Wikipedia. Sorry voor mijn onhandigheid. Ik denk dat u gelijk heeft met de opmerking over doorlinkbaarheid. Wat zou er nu op tegen kunnen zijn om gegevens in te voeren in de nieuw-te-maken pagina Erciyes? Met groet --Willemijnbouman (overleg) 6 sep 2011 20:24 (CEST)Reageren


U hoeft zich niet te verontschuldigen, die handigheid komt alleen doordat ik iets meer ervaring heb. Er is helemaal niets op tegen wanneer u een nieuw artikel aanmaakt over deze vulkaan. Gebruiker Erik1980 heeft bovenaan deze pagina al wat verwijzingen geplaatst om u op weg te helpen. Deze zijn echt nuttig. Het lijkt in het begin misschien een beetje moeilijk, maar het valt eigenlijk best wel mee. U doet het eigenlijk al aardig.

Indien u op zoek gaat naar gegevens over de vulkaan om in het artikel te plaatsen, kan het helpen om ook te kijken op anderstalige Wikipedia's. Het Duitstalige artikel de:Erciyes Dağı is redelijk uitgebreid. Het artikel op de Portugeestalige Wikipedia, pt:Monte Argeu is zo mogelijk nog iets uitgebreider, en bevat ook een uitgebreide lijst van bronnen. Deze bronnen zijn belangrijk omdat gegevens op Wikipedia verifieerbaar horen te zijn.

Mocht u hulp nodig hebben, dan kunt u het altijd vragen. Met vriendelijke groet, Tjibbe I (overleg) 6 sep 2011 21:46 (CEST)Reageren