Overleg portaal:Astronomie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Ik ben er niet zo blij mee dat de hoofdpagina naar dit portaal linkt, ik was op zoek naar het artikel Astronomie. Maar daar kan ik via dit portaal niet komen. Ik stel voor de hoofdpagina aan te passen.

Is bij deze opgelost. - Tom 14 okt 2005 06:41:55 (CEST)

Sjabloon uitgelicht[bewerken]

Wie bepaalt wat er in het sjabloon uitgelicht wordt geplaatst? Het wijst nu (12 November 2005) naar de Andromedanevel maar het bevat gegevens van een oudere versie wat betreft de afstand enz. en spreekt dus het artikel zelf nu tegen en ook was de formatting niet wat het zijn kon (nu aangepast wbd formatting).--Kalsermar 12 nov 2005 17:23 (CET)

Boven aan deze pagina zie je een link naar de uitgelichte artikelen. Als er fouten in staan mag iedereen, en jij dus ook, die herstellen. -x@ndr 17:25, 12 november 2005 (CET)

Nederlandse titel[bewerken]

Ik pleit ervoor om de Nederlandse benaming "sterrenkunde" als hoofdtitel van deze afdeling aan te houden (eventueel gevolgd door de vertaling "astronomie"). Astronomie klinkt in het Nederlands onnodig pedant. Hetzelfde geldt voor termen als "geografie" voor aardrijkskunde, enz. Ik zal soortgelijke voorstellen doen bij de desbetreffende afdelingen. -Gelukkige woordenboekenmaker 5 juli 2006

Inderdaad, dit is echt onzin. Ik heb nog nooit iemand het horen hebben over astronomie. We hebben het toch ook niet over mathematica of fysica? Wat mij betreft hernoemen. - Golradir 12 nov 2006 15:49 (CET)
Astronomie is een normale benaming. (Google : Resultaten 1 - 10 van circa 946.000 pagina’s in het Nederlands voor Astronomie. (0,34 seconden)) Lijkt mij niet nodig om dit te veranderen. -x@ndr 12 nov 2006 19:49 (CET)
Google zegt niks. Trouwens, sterrenkunde geeft 1.720.000 resultaten. In het algemeen spraakgebruik wordt toch echt gesproken over sterrenkunde. - Golradir 17 nov 2006 00:05 (CET)
Om me er ook maar even mee te bemoeien, wil ik even opmerken dat 't mij niets uitmaakt. Echter indien de naam gewijzigd wordt, lijkt het me handig eerst een nieuwe portaalheader te maken. --Erwin85 17 nov 2006 10:24 (CET)
Astronomie is een gewoon Nederlands woord. Niets mis mee. Hans B. 18 nov 2006 09:47 (CET)
Ja, het is een Nederlands woord. Je kunt er inderdaad voor kiezen om wikipedia in volledig correct maar voorts volstrekt onleesbaar Nederlands te schrijven. Als het je doel is om wikipedia een intellectueel aandoende website wilt maken is er inderdaad niets mis met Astronomie. Als je de keuze maakt om wikipedia goed leesbaar te maken voor "de gewone man" dan is sterrenkunde (en ook: sterrenkundige in plaats van astronoom) een stuk beter. Ygrange 9 jan 2007 11:53 (CET)

Portaal Heelal[bewerken]

Ik heb een subportaal aangemaakt, genaamd Heelal. Deze stond bij gewenste portalen, dus ik ben er maar mee begonnen. Kan de portaal-medewerker hier een link naar heelal maken? Het lijkt mij wel een goed idee trouwens om deze twee portalen op elkaar af te stemmen. Sumurai8Antwoord hieronder

Waarom maak je een apart portaal? Dit portaal kan nog best wat uitbreiding gebruiken en Portaal Heelal is nog zo goed als leeg. -x@ndr 3 dec 2006 14:53 (CET)

Portaal:Heelal[bewerken]

Ik heb een portaal gemaakt over het heelal. Hij is nog niet helemaal af, maar misschien moeten we een betere afbakening maken tussen deze twee portalen. Astronomie is bij mijn weten namelijk het bestuderen van dingen (daar kan je beter dus belangrijke personen die dat gedaan hebben inzetten) en het heelal zelf, waar geen persoon meer bij aan te pas komt. Kijk ook in het m'n portaal hoe we dingen kunnen wijzigen. Sumurai8Antwoord hieronder

Gebuikersbox[bewerken]

Voor de liefhebber van dit portaal heb ik een gebruikersbox gemaakt. Groet Osmium 4 jun 2007 16:31 (CEST)

Crystal Clear action find.png
Deze gebruiker houdt van het portaal Astronomie

Siderische tijd[bewerken]

Omdat ik niet precies weet waar dit te bespreken en de aan te maken pagina aan dit portaal is toegevoegd hier de vraag/opmerking. We hebben nu de artikelen siderische dag en siderische maand. Het lijkt me het zinnigst die te vervangen door een enkel artikel siderische tijd.--Tampert (overleg) 14 apr 2011 22:39 (CEST)

Dat lijkt mij ook een goed plan. Hoe dit concreet aan te pakken weet ik ook zo 1-2-3 niet helaas. Er is wel Wikipedia:Samenvoegen waar dit terecht kan eventueel.--Kalsermar (overleg) 15 apr 2011 17:57 (CEST)