Overleg portaal:Verkeer & Vervoer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hee Michiel, ik zie dat je bezig bent met een algemeen V&V-portaal. Het ziet er uit aslof dat nog wel wat leuks gaat worden. Ik wilde even kwijt dat niet voor alle verkeer of vervoer infrastructuur nodig is. Denk aan watervliegtuigen, 4 wheeldrives en crossmotoren, sneeuwscooters enzovoort. Mig de Jong 18 dec 2005 23:08 (CET)

Zou het niet beter zijn om hier een "hoofdportaal" van te maken en er dan auto (al hoeft die niet per se), luchtvaart en openbaar als subpagina hiervan te beschouwen? Emiel 19 jun 2006 08:27 (CEST)

wat is trouwens dat "test"? Emiel 19 jun 2006 15:29 (CEST)
Nog in te vullen ruimte..heb je een idee? Michiel1972 19 jun 2006 22:15 (CEST)

Gebruikersbox[bewerken]

Voor de liefhebber van dit portaal heb ik een gebruikersbox gemaakt. Groet Osmium 4 jun 2007 16:33 (CEST)

Crystal Project Kbattleship.png
Deze gebruiker houdt van het portaal Verkeer en vervoer


Categorie spoorwegmaterieel[bewerken]

Al deze locomotieven en treinmaterieel is niet van Nederlandse makelij, maar wat gebruikt wordt door de verschillende maatschappijen. Dat wil nog niet zeggen, dat het dan Nederlands is. Zo zijn er treinstellen die ooit door de NS werden gebruikt verkocht aan Slowakije. Dan zijn die treinstellen (Diesel 3) dan ook ineens Slowaaks spoormaterieel? Liever categoriseren naar fabrikant. Deze categorie liever vervangen door een lijst. Hsf-toshiba 27 jan 2010 13:22 (CET)
Tevens gaat het om alle in Categorie:Spoorwegmaterieel naar land genoemde landen. MVG . -- Jan Oosterhuis 28 jan 2010 22:07 (CET)Spoorjan
Ik vind het een beetje vreemd, dat je mijn edit elders gaat kopieren en plakken, zonder dat je mij er van op de hoogte brengt. Ik kom er toevallig achter, dat mijn tekst nu ook hier staat.
Maar om inhoud te geven aan de discussie. Bovenstaande cats zijn door mij genomineerd ter verwijdering. Omdat mijns inziens je een treinstel of locomotief niet naar land moet categoriseren, omdat (waarschijnlijk) de treinstellen en locomotieven niet specifiek voor één land worden gebouwd. En als ze door worden verkocht, dan komt er weer een cat bij. Ik vind dat niet een criterium om een artikel naar te categoriseren. Categoriseren naar fabrikant wel. (zie Categorie:Locomotief van Vossloh en Categorie:Bombardier). Je gaat een Boeing ook niet categoriseren naar alle landen die door een land zijn gekocht. Een bus ook niet, dus lijkt mij dat we dat met treinen ook niet moeten doen. Hsf-toshiba 29 jan 2010 10:10 (CET)

Prachtige sneeuwkettingen[bewerken]

Sneeuwkettingen waren al in het begin van de twintigste eeuw bekend, blijkens deze foto uit Toronto, 1918

Deze foto vond ik Commons, en ik heb er meteen maar de categorie Snow chains aan toe gevoegd. Is hij niet prachtig? En ook werkelijk van historische waarde. Wie weet er nou dat sneeuwkettingen toen al in gebruik waren? Ik zou hem heel graag eens als afbeelding van de week zien! Wie kan dat regelen of hoe kan ik dat zelf regelen?

Met vriendelijke groet, b222 ?!bertux 19 mei 2010 22:22 (CEST)

Article request[bewerken]

Hi! I started a stub on the en:Netherlands Aviation Safety Board on the English Wikipedia. Is anyone interested in starting one on "Raad voor de Luchtvaart" on the Dutch Wikipedia?

Thanks WhisperToMe (overleg) 24 mei 2013 23:59 (CEST)

Aquaduct Ringvaart Haarlemmermeer[bewerken]

Het kaartje bij Aquaduct Ringvaart Haarlemmermeer suggereert dat het in de provincie Noord-Holland ligt, maar volgens Rijkswaterstaat ligt het in Zuid-Holland, zie hier. - Bob.v.R (overleg) 29 sep 2019 15:30 (CEST)

Heeft Paulbe deze externe link ook gezien? Ik ben benieuwd naar de toelichting bij zijn bewerkingen. Vriendelijke groet, Bob.v.R (overleg) 30 sep 2019 04:56 (CEST)
Bijschrift bij een foto, zelfs in de beeldbank van Rws, is natuurlijk geen bewijs dat het in ZH zou liggen. Trouwens, de zogenaamde bron in het lemma voor ZH was een een dode link!! Ik heb een echte en persistente(officiele/duurzame) link gegeven naar diezelfde beeldbank van Rijkswaterstaat waar Noord-Holland als provincie staat. Belangrijker: Het gaat om een aquaduct over de Ringvaart (H) die geheel in de provincie Noord-Holland ligt. Zie ook de kaarten van de Bag-viewer en andere databanken/sites van de Rijksoverheid die duidelijk tonen dat het essentiele deel van dit object in de gemeente Haarlemmermeer en de provincie NH ligt. Ook Structurae geeft NH aan. Toelichting bij mijn correctie had ik al gegeven door bewerkingssamenvatting en refs. Mvg, Paulbe.