Paul Belmondo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Paul Belmondo, 2013.

Paul Belmondo (Boulogne-Billancourt, 23 april 1963) is een Frans autocoureur. Belmondo kwam in 1992 en 1994 uit in de Formule 1. Hij haalde geen punten.

Belmondo is een zoon van acteur Jean-Paul Belmondo. Hij begon zijn autosportcarrière in 1979 in de karts en kwam via andere raceklassen in 1987 terecht in de Formule 3000. In die klasse bleef hij vier jaar, waarin hij weinig indruk maakte voor hij in 1992 de kans kreeg in de Formule 1 bij het armlastige March-team. Belmondo was vooral aangenomen vanwege het geld dat hij meebracht en zijn prestaties waren niet goed. Hij kwalificeerde zich vijf keer niet en werd na 11 races vervangen door Emanuele Naspetti.

In 1993 testte hij voor Benetton voordat hij in 1994 instapte bij het nieuwe team Pacific Grand Prix. Achteraf geen al te beste keuze, het team had vanaf het begin geldproblemen en de auto was verouderd en veel te langzaam. Belmondo kon slechts aan twee races deelnemen, doordat andere teams auto's terugtrokken, waardoor er niemand afviel bij de kwalificaties. De finish zag Belmondo beide keren niet.

Hierna ging Belmondo verder in andere raceklassen (vooral GT-kampioenschappen) en startte zijn eigen raceteam in 1998.