Lijst van personages uit Familie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Personages van Familie)
Ga naar: navigatie, zoeken

Door de jaren heen zijn al heel wat personages de revue gepasseerd in de Vlaamse soap Familie. Hieronder een beschrijving van alle personages. Een overzicht in tabelvorm van de acteurs en actrices en bijbehorende personages is te vinden in de lijst van acteurs in Familie.

Inhoud
  A · B · C · D · E · F · G · H · I · J · K · L · M · N · O · P · Q · R · S · T · U · V · W · X Y Z  
Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

A[bewerken]

Albert Thielens is een gepensioneerd verzekeringsmakelaar. Na de dood van zijn vrouw ging hij samenwonen met Anna Dierckx. Hij houdt van reizen, jenever en wil optimaal genieten van zijn leven. Hij probeert Anna altijd met raad en daad bij te staan. Op een keer krijgt hij het bezoek van zijn eigen kinderen en daar kan Anna niet zo goed mee omgaan. Hij ziet zijn dochter nauwelijks. Vroeger woonde hij samen met Anna in Spanje, Benidorm. Daarna verhuisden ze naar de Belgische Kust. Tegenwoordig woont Albert samen met Anna in een rusthuis.

 • Albertine Sollie

Albertine Sollie is de moeder van Isabelle Sollie en beste vriendin van Anna en Albert. Nu woont ze in Spanje met haar "bink", Victor Van den Abele. Anna en Albert gaan elk jaar bij haar overwinteren. Tot haar grote vreugde raken de twee ook verliefd op Benidorm en worden ze er haar nieuwe buren. Sindsdien komt Albertine slechts sporadisch meer in beeld. Sinds Anna en Albert verhuisd zijn is ze helemaal niet meer te zien.

Alexandra is de weduwe van Alberto Gallo, een Italiaanse modegigant. Hij liet haar achter met een berg schulden en Alexandra tracht daarom tot een samenwerking met Mario en Veronique te komen. Al snel vindt ze in Bert Van den Bossche een betere partij om aan geld te geraken.

Annemarie is de zus van Frederik Govaert, de beste vriend van Guy. Guy en Annemarie groeien steeds meer naar elkaar toe en uiteindelijk trouwen ze. Door gedeelde interesses wordt ze meteen een goede vriendin van Guys stiefdochter Mieke. Alles lijkt goed te gaan, tot Guy begint te graven in het Amerikaanse verleden van Annemarie en een schrikwekkende ontdekking doet. Annemarie kreeg een gehandicapt zoontje, dat ze vermoordde door hem te verstikken met een slaapkussen. Wanneer Guy Annemarie hiermee confronteert, slaan haar stoppen door. Ze probeert Miekes zoontje Lennert op dezelfde manier te vermoorden en valt Guy aan met een keukenmes. Alles loopt goed af en Annemarie komt in een instelling terecht. Na een aantal maanden lijkt ze stilaan aan de beterhand, maar plots krijgt ze een hartaanval en sterft ze.

Meester/advocaat Dré Verhelst is een gekend strafpleiter. Hij is getrouwd maar heeft toch verhoudingen gehad met zijn secretaresses: eerst met Françesca Hermans, daarna met Isabelle Sollie. Françesca werd zwanger van Dré van een dochter: Evy Hermans. Dré heeft hiervoor 19 jaar lang geld gestort aan Françesca, tot Evy op onderzoek gaat naar haar vader en Dré ontmoet. Dré en Isabelle komen nog steeds goed overeen, na haar relatiebreuk met Rob gaat ze weer bij hem inwonen. Ze verhuizen samen naar het zuiden van Frankrijk. Een jaar later krijgt zijn dochter Evy te horen dat hij overleden is aan een hartstilstand.

Andreas Mitsides werkte vroeger als veiligheidsagent op Cyprus waar hij Els ontmoette. Hij trouwde met haar en samen gingen ze in België wonen. Andreas kreeg het aanbod om als commissaris-generaal te gaan werken op Cyprus. Hij weigerde dit voorstel omdat zijn vrouw Els liever in België bleef wonen. Els en Andreas zijn inmiddels getrouwd en hebben een kindje, Dieuwke. Ze starten samen ook een beveiligingsfirma op. Maar het noodlot slaat toe wanneer Andreas achtervolgd wordt door de Cypriotische maffia. Ze rekenen met hem af en verbranden zijn lichaam. Hij laat Els en Dieuwke alleen achter.

Anna Dierckx is de grootmoeder van de familie. Ze waakt over iedereen en doet er alles aan opdat haar familie niet uit elkaar zou groeien. Haar man Pierre is gestorven en nu woont ze samen met Albert Thielens. Ze heeft één broer: Walter Dierckx. Anna heeft vier kinderen: Guido, Rita, Jan en Marleen. Marleen stierf in een auto-ongeluk. Guido werd vermoord. Anna houdt veel van haar familie en wil er alles aan doen om haar familie samen te houden. Ze kan er dan ook niet tegen als men informatie voor haar achterhoudt. Anna kan soms ook koppig zijn. Vroeger woonde ze samen met haar man Albert in Benidorm. Ze woonden ook een tijdje aan zee. Nu woont ze samen met Albert in een rusthuis.

 • Annelies De Vos

Commissaris Annelies De Vos komt als vervangster van commissaris Lits en is vastbesloten om de verkrachter te arresteren, eerst samen met inspecteur Luc De Laet, daarna met Renaat Bosman. Ze is de dochter van een gepensioneerde magistraat met veel connecties in politie- en rechtswegen. Ze roept zijn hulp in als ze niet altijd volgens het boekje van de wet handelde en daarvoor gestraft wordt. Ze is een rijke weduwe wier dochtertje is gestorven aan wiegendood. Door het onderzoek naar Andreas wordt ze een goede vriendin van Els. Later wordt de rol van Annelies steeds kleiner en komt ze slechts sporadisch nog in beeld.

Amélie is de jongere zus van Lars. Ze is niet op haar mondje gevallen. Ze is een pittige dame die rechtdoorzee is, maar evenzeer joviaal, complexloos en goed van inborst. Ze is het 'zorgenkindje' van Lars, volgens hem kan ze niet om met verantwoordelijkheid en geld. Regelmatig staat ze dan ook aan zijn deur om dat laatste te vragen.

Arne Impens is de vader van Bjorn Impens. Hij heeft jaren onschuldig in de gevangenis gezeten en daar zwaar onder geleden. Hij was tijdelijke schildershulp bij Wim en is nu zelfstandig tuinier. Hij is ondertussen vrijgesproken en in ere hersteld. Samen met Bjorn verdween hij voor een onbepaalde periode uit beeld.

Arno Coppens is de zoon van Liesbeth Pauwels en Benny Coppens, hij heeft nog een jongere zus Stefanie Coppens. Arno studeert Informatica en is bezeten door computers. Hij werkte dan ook een tijdje mee in het bedrijf met Dirk. Arno schiet goed op met zijn moeder en zus, hij leeft het grootste deel van de tijd in conflict met zijn vader. Arno krijgt later een relatie met Gail, de dochter van Dirk en Nathalie. Wanneer Gail terug naar de VS vertrekt, krijgt ze een langeafstandsrelatie, maar dit lijkt toch niet zo gemakkelijk.

Axel is een jonge zelfbewuste hedendaagse man. Hij heeft modeacademie gevolgd en is dus een jonge ontwerper. Hij is realistisch, geen dromer. Wat niet wil zeggen dat hij geen ambitie heeft, integendeel. Hij wil vooruit en heeft er ook het talent voor. Hij kent de stiel en weet dat er velen geroepen zijn, maar weinigen uitverkoren. De weg is lang en er zijn vele manieren om op een leuke wijze je brood te verdienen binnen dit werk. Hij is voornamelijk opgegroeid bij zijn moeder, Caroline. Hij heeft een normaal contact gehad met zijn vader, zoals dit bij een gescheiden koppel normaal is. Axel heeft altijd geweten dat Gilbert de vaste minnaar van zijn moeder was. Ze hebben door toedoen van Gilbert zeker nooit iets te kort gehad. Axel was de vaste modeontwerper van VDB Fashion. Maar wanneer zijn moeder sterft geeft hij zijn ontslag en vertrekt, onder andere omdat op dat moment de moeder van de grote baas van het bedrijf, Peter Van den Bossche, er wordt van verdacht zijn moeder vermoord te hebben. Later komt uit dat zijn moeder, Caroline, de rotte appel was en was bezeten van jaloezie. Hij wou niet meer in de firma werken door te veel aan haar te moeten denken.

Angeline werkt bij de Cel Georganiseerde Misdaad en Terrorisme. Bart Van Den Bossche ontmoet haar op een congres in Amsterdam. Bart raakt in de ban van Angelines verhaal over Darknet (een geheime website vol misdadigers). Bart verdiept zich in deze website en komt de Italiaanse Maffia op het spoor. Samen met Bart zorgt Angeline ervoor dat er 3 maffiosi gedood worden. De maffia zint op wraak en ontvoerd Angelines kinderen.

B[bewerken]

 • Babette Van Tichelen

Babette begint een loopbaan als jonge secretaresse bij VDB Electronics. Meteen laat ze al stof opwaaien wanneer ze met baas Jan flikflooit op het bureau. In een hevige vrijpartij stormt Monique, Jans vrouw, het bureau binnen. Babette blijft gedurende enige tijd op de achtergrond, tot Peter Van den Bossche verliefd wordt op haar en een relatie met haar begint. Die loopt uiteindelijk op de klippen en Babette vindt haar laatste liefdesgeluk bij Rikkert, die pastoor wil worden. Ze wordt zelfs zwanger van hem. Wanneer Rikkert en Babette terugkeren van een feestje moet hun auto uitwijken voor spelende kinderen. Beiden zijn dood. Peter probeert Babette nog te reanimeren, maar het kan niet meer baten.

Bart is de oudste zoon van Jan. Hij leert Brenda kennen en trouwt met haar. Samen krijgen ze een dochtertje, Hannah. Bart vertrekt naar Amerika om te studeren. De relatie met Brenda loopt stuk. Later begint Bart in Amerika een affaire met Christel. Hij trouwt met haar en werkt mee aan het plan van Xavier om de macht van VDB Electronics over te nemen. Dan ziet Bart in hoe vuil Xavier de spelletjes speelt. Bart kiest voor Peter en gaat werken bij VDB Electronics. Hij wordt directeur in de Franse vestiging. Na een jaar keert hij weer terug naar België. Bart begint opnieuw een relatie met Brenda. Christel laat dit niet zomaar gebeuren en zal er alles aan doen om het koppel weer uit elkaar te trekken. Dit komt tot een rechtszaak. Bart vervangt meer en meer de directeursstoel. En wordt door Peter gezien als zijn rechterhand. Niet veel later staat Bart voor een verpletterende gezinscrisis. Het lukt niet meer tussen hem en Brenda en ook zijn dochter Hanneke zet zich volledig van hem af. Wanneer alles alsnog lijkt goed te komen wordt hij geconfronteerd met een crisis in het bedrijf, dat dreigt failliet te gaan. Bart ontdekt welke rol Xavier Latour hierin speelt. Wanneer Bart voor zaken naar het buitenland reist ontmoet hij de charmante receptioniste Nel Veenstra. Het duurt niet lang of hij duikt met haar in bed. Later duikt ze echter weer op en begint ze Bart en Brenda te stalken. Ze gaat zelfs zo ver dat ze Brenda, en later ook Bart, ontvoert. Gelukkig loopt alles goed af. Wanneer Bart samen met ingenieur Geert Van Loo een revolutionair project lanceert, loopt alles uit de hand. Terwijl Bart wordt beschuldigd van bedrijfsspionage, lijkt Geert Van Loo, in werkelijkheid een mannetje van Xavier Latour, van de aardbol verdwenen. Uiteindelijk komt Bart hem op het spoor, maar Latour krijgt weet van de situatie en schakelt Van Loo op een discrete manier uit. Vervolgens wordt Bart beschuldigd van de moord en belandt hij achter de tralies. Nadat hij is vrijgesproken, keert hij terug naar huis, maar hij wil met VDB Electronics niets meer te maken hebben. Uiteindelijk keert hij terug, tot hij hoort dat hij chef van de verbouwingswerken wordt. Hij komt zijn goede vriend Filip tegen en tot grote ergernis van Brenda praten ze over niets anders dan boten. Uiteindelijk, wanneer Peter weer afgevaardigd bestuurder wordt, keert Bart onder druk van Brenda terug. Hij wordt weer Peters rechterhand en commercieel directeur. Brenda en Bart komen uiteindelijk bijna in een nieuwe scheiding terecht, maar hun dochter Hannah weet dit te voorkomen. Intussen zijn ze opnieuw een koppel. Maar Brenda komt om het leven door een auto-ongeval. In de finale-aflevering steekt Bert VDB Electronics in brand. Bart wil een brandblusser halen voor een verluchtingsrooster open de beuken, maar als hij de brandblusser wil gaan halen valt er een houten balk op zijn been. Hij kermt van de pijn. Later wordt duidelijk dat Barts benen verlamd zijn en hij genoodzaakt is in een rolstoel te blijven zitten. Terwijl hij in het ziekenhuis ligt krijgt hij veel bezoek van de familie, maar vooral Trudy geeft hem veel aandacht. Later worden de twee een koppel. Tegenwoordig wonen Bart en Trudy samen in een huis dat ze samen kochten. Bij hen wonen ook Hanne en Jelle. Bart werkt bij de Cel Terrorisme, op een congres ontmoet hij Angeline Dorsey. Ze geeft een uiteenzetting over Darknet en de gevaren van deze website. Bart is onder de indruk en logt zelf in, zo komt hij de Italiaanse maffia op het spoor. Drie Italiaanse maffiosi worden gedood na een klopjacht. De maffia zint op wraak en ontvoerd Angelines kinderen. Na dreigementen van de maffia laat de zoon van Angeline (Midas) de naam van Bart vallen. Zo raakt Bart in de problemen. Tijdens een aflevering vertelt Bart tegen Trudy dat hij twee weken op Congres. Bart vertrekt met zijn ex-collega en vroegere minnares Greet naar het congres. De twee krijgen een ongeval maar Greet overleeft. Barts verkoolde lichaam wordt teruggevonden. Op het einde van de seizoensfinale blijkt dat Bart niet overleden is maar zich op een niet nader bepaald strand bevindt.

 • Bea Impens
  • Actrice: Marie Janssens
  • Periode: 2006-2007, 2008

Bea Impens is de bezorgde moeder van Bjorn Impens. Haar man heeft jarenlang onschuldig in de gevangenis gezeten. Door de boze tongen en blikken is ze moeten verhuizen. Jaren later komt haar man vrij en krijgt hij weer werk. Daarna verdween ze weer uit beeld.

Ben is de grote liefde van Marleentje. Hij weet echter geen blijf meer met zichzelf na het ongeluk van zijn dierbare vrouw. Daarom besluit hij om het verleden achter zich te laten en samen met zijn adoptiedochtertje Lovely terug naar Afrika te verhuizen. Later verneemt men dat Ben ginder gestorven is aan aids. Wanneer de reeds volwassen Lovely terug naar België keert, vertelt ze de familie dat Ben ondertussen overleden is. (seizoen 13)

Bert is de kleinzoon van Pierre Van den Bossche, de vroegere echtgenoot van Anna. Hij woonde heel zijn leven in Duitsland, maar kwam later bij de familie wonen. Hij begint een relatie met secretaresse Tine en samen besluiten ze een Chinees kindje te adopteren. Het kind wordt echter ontvoerd en het koppel reist naar China in de hoop hun dochtertje ooit nog terug te vinden. Enkele jaren later keert Bert terug naar België en blijkt hij helemaal veranderd te zijn. Hij is niet meer de "softie" van vroeger maar een echte zakenman. Zijn relatie met Tine blijkt intussen ook te zijn stukgelopen. In China had hij vervolgens Cixi leren kennen, de dochter van een elektronicagigant. Wanneer blijkt dat Bert haar enkel voor het geld neemt, gaat Cixi terug in China wonen. Hierna had hij een relatie met Yasmine, een prostituee die hij uit het milieu redde. Na verloop van tijd raakte hij ook haar beu en begon hij een relatie met Lisa. Lisa raakt zwanger en Bert vertelt haar dat ze hem bedrogen heeft omdat hij onvruchtbaar is. Lisa laat een vruchtwaterpunctie uitvoeren voor de DNA-test. Ondertussen papt Bert aan met June, een charmante dame die werkt voor Jet, een concurrerend bedrijf met Van den Bossche Electronics. Uit de DNA blijkt dat Bert de vader is van het kind dat Lisa draagt. Lisa speelt al enige tijd komedie, maar wanneer het serieus is grijpt hij niet in; Lisa verliest haar baby. Ze zijn er beiden kapot van en Lisa lapt Bert een proces aan zijn been. Uiteindelijk valt ze opnieuw voor zijn charmes. Bert verblijft momenteel in de gevangenis. Hij stak uit afkeer en jaloezie voor de familie het gebouw van VDB Electronics in brand waar hij eerder ontslagen werd. Hij schuift de schuld in de schoenen van zijn 'tante Rita', maar uiteindelijk kan zijn vijand Peter de onschuld van zijn tante en de schuld van Bert bewijzen. In december komt Bert voor de rechtbank, waarna hij een straf zal moeten uitzitten. Bert ontsnapt uit de gevangenis door hulp van zijn kompanen. Samen met June zal hij Peter proberen kapot te maken. Bert verdween uit de reeks om in het buitenland plastische chirurgie uit te voeren.

Bertje is klusjesman bij VDB Electronics en is getrouwd met secretaresse Tine. In zijn vrije tijd is hij 'kunstschilder'. Wanneer Maarten in een vijver sukkelt, springt Bertje hem achterna. Alles loopt goed af, maar Bertje heeft zich wel verwond aan een verroeste ketting. Hij laat de wonde niet verzorgen en sterft aan een tetanusinfectie.

Bjorn Impens is de beste vriend van Maarten. Samen gaan ze naar de koksschool, gaan ze uit en zitten ze op café. Hij was vroeger met Shirley, maar nadat hij zijn eerste lief Veerle terugzag brak hij met haar. Bjorn en Veerle hebben samen een autistisch kind, Jurgen, die in een instelling zit én hadden nog een kind dat nog voor de geboorte gestorven is door een ongeluk door Bert Van den Bossche in het buurthuis. Later zal Veerle verlamd raken door een val in de Ardennen. Veerle ziet doordat ze verlamd is geraakt het leven niet meer zitten en ze wil daarom ook euthanasie plegen. Bjorn heeft het daar heel moeilijk mee maar hij steunt haar. Na de dood van Veerle verzoent Bjorn zich met haar ouders Hendrik en Gerda. Daarna verdween hij voor een onbekende reden uit beeld.

Brenda was eerst getrouwd met Bart en kreeg met hem een dochtertje, Hannah. Wat later gaat het echter mis tussen Brenda en Bart. Daarna begint ze een relatie met Koen, maar ook dat loopt fout. Ze valt voor de charmes van Erik Bervoets, maar wanneer Brenda door heeft dat Erik enkel uit is op de aandelen van Hannah, verbreekt ze ook die relatie. Brenda begint al snel opnieuw een verhouding met Koen en raakt zwanger van hem. De zwangerschap én de relatie lopen fout af. Ondanks al haar mislukte relaties, probeert Brenda nu samen met Bart het verleden te vergeten en opnieuw een koppel te vormen. Op professioneel vlak gaat Brenda erop vooruit. Ze belandt mee in het kader en verzorgt de public relations. Dit vergt echter veel van haar tijd. In die tijd werd ze voor de tweede maal moeder van een zoontje, Jelle, die met behulp van zijn tante Leen ter wereld kwam. Brenda vraagt zich af of ze nog wel een goede moeder is. Drie jaar later neemt ze haar ontslag bij VDB Electronics. Ze wil aantonen dat ze op zichzelf kan werken en ze wordt een echte feministe. Ze start een keten van fitheids- en gezondheidscentra. Hierdoor komt haar relatie met Bart in het gedrang en wanneer haar dochter Hannah gaat puberen, loopt het helemaal slecht af. Ze wordt zelfs verliefd op een andere man, Bram, een werkpartner. Brenda herpakt zich uiteindelijk. Wanneer Brenda na een zakenreis niet meer terugkeert, vreest Bart dat ze ervandoor is met Bram. Uiteindelijk blijkt ze ontvoerd te zijn door Nel, de Nederlandse receptioniste met wie Bart een avontuurtje beleefde. Bart en Brenda kunnen net op tijd uit haar klauwen worden gered door Jef Lits. Brenda komt na vele maanden terug thuis wonen, ze heeft het zeer moeilijk om zich terug aan te passen. Bart vertrekt in januari 2010 zogezegd op wereldreis. Brenda besluit om naar Luxemburg te verhuizen wanneer de ruzies met Bart haar te veel worden. Wanneer ze besluiten te scheiden, verkopen ze ook het huis. Maar ze vertelt aan Linda dat ze nog steeds verliefd is op Bart, en Bart doet hetzelfde. Terwijl het huis te koop staat, komt ze tijdelijk terug in het huis wonen om afscheid te nemen. Hanneke probeert haar ouders terug samen te krijgen, maar wanneer ze niet lukken, zet ze drastische middelen in en zegt dat ze niet meer kan bewegen. Daardoor komen ze terug dichter bij elkaar en besluiten ze het terug een kans te geven. Brenda maakt een enorme promotie en trakteert haar gezin op een etentje. Wanneer Brenda de straat oversteekt wordt ze gegrepen door een wagen. Ze leeft nog maar haar verwondingen zijn te erg en Brenda sterft.

C[bewerken]

Carine is de huishoudster van nonkel Walter. Ze werkt al haar hele leven voor hem. In de beginjaren van "Familie" komt Walters functie als priester onder dwang te staan wanneer blijkt dat hij en Carine verliefd worden op elkaar. Uiteindelijk verlaat Carine, Walter maar jaren later keert zij terug. Inmiddels blijkt ze in de prostitutie gezeten te hebben en is ze besmet geraakt met aids. Op haar sterfbed vertelt ze Walter dat ze een zoon hebben, Kobe. Hij bevindt zich in Afrika. Walter beweegt hemel en aarde om zijn zoon terug te vinden, voor Carine sterft. Dat lukt. Maar wanneer Kobe twee dagen in België is, verliest Carine de strijd tegen aids. Ze besmette echter ook Walter en Kobe.

Caro is de stagemeester van Maarten. Wanneer het slecht gaat tussen hem en Evy, starten de twee een relatie. Caro kan soms niet tegen het impulsieve en kinderachtige gedrag van Maarten, vooral niet wanneer dit betrekking heeft tot het werk in haar eetcafé. Caro en Maarten zijn intussen uit elkaar gegroeid.

Caroline had een relatie met haar baas, Gilbert. Zij was meegegroeid met zijn bedrijf en was eigenlijk de tweede in rang. Als later Mathias waarnemend CEO werd bij VDB, had Caroline een oogje op hem. Mathias zag Caroline enkel als een goede vriendin. Ze zorgde ervoor dat Marie-Rose dacht dat zij en Mathias een verhouding hadden, wat de sfeer op het bedrijf aanzienlijk verziekte. Wanneer Peter een teambuilding in de Ardennen organiseerde, zag Caroline haar kans. Ze zorgde ervoor dat Mathias dronken was en begon hem te kussen, maar werd door hem afgewezen. Uiteindelijk moest ze het met de dood bekopen als ze in de Ardennen Marie-Rose mee de berg afduwde en met haar hoofd tegen een steen viel.

 • Cathérine Misotten

Cathérine is de zus van Vincent Misotten. Ze is een bemoeizuchtige en onuitstaanbare vrouw, die voortdurend in de clinch ligt met de familie. Zo komt het onder andere tot een ware "bitchfight" tussen haar en Rita, waarbij Cathérine volledig onder het bloed afdruipt. Doordat ze voortdurend René probeert te verleiden kan ook Veronique het absoluut niet met haar vinden. Wanneer het lijk van Cathérine wordt ontdekt, heeft de politie verschillende verdachten. Ze werd gewurgd door Sarah De Kunst, maar de politie kon de moord niet oplossen en bleef ze op vrije voeten.

Cédric is het zoontje van Véronique Van den Bossche en Mario Van de Caveye. In zijn jonge leventje heeft hij al heel wat meegemaakt. Zo werd hij tweemaal ontvoerd en voerde hij een strijd tegen leukemie. Hij overwon de ziekte. Cédric zit momenteel op kostschool. Nu is hij met zijn vader Mario Van de Caveye verhuisd naar Milaan, Italië. Tegenwoordig komt Cédric soms terug in beeld als hij op bezoek komt bij zijn moeder Véronique. Cédric is zijn leven in Italië beu en komt definitief bij zijn moeder wonen. Cédric heeft het moeilijk op school waardoor zijn moeder Veronique hem op internaat stuurt.

 • Charlotte Kennis

Charlotte gaat naar dezelfde school als Guido en zo leren ze elkaar beter kennen. Guido blijkt een oogje op haar te hebben en maakt een afspraakje met haar op aanraden van Niko. De vonk slaat over en ze beginnen een relatie. De relatie loopt echter stuk omdat Guido zijn gevoelens weg zijn.

Christel Feremans is een vrouw die Bart leerde kennen in Amerika en met wie hij in het huwelijk trad. Samen hebben ze een zoon, Mike, maar later blijkt Bart niet de echte vader te zijn. Na een relatie met Thomas begon ze iets met Xavier Latour. Op die manier is ze ook al jaren een vijand van de Van den Bossches. Nadat er een hele poos niets meer van het duivelse duo werd vernomen, lopen Christel en Trudy elkaar tegen het lijf. Ze vertelt Trudy dat ze gebroken heeft met Latour. Beetje bij beetje worden de twee vriendinnen, tot grote woede van Peter. Wat Trudy niet weet is dat Christel nog steeds in opdracht van Latour werkt. Christel zorgt ervoor dat Trudy opnieuw aan drugs verslaafd raakt. Wanneer blijkt dat Latour van plan is Trudy en haar dochtertje Louise te vermoorden, begint Christels geweten haar echter parten te spelen. Ze werkt Latour tegen door het duo te laten ontsnappen. Latour is razend en verstikt Christel met een plastic zak, waarna hij haar lijk achterlaat op een bed van bloemen.

Nadat de helikopter van Marie-Rose in zee neerstortte, werd ze uit zee gevist door een visser en een schilder, Christophe Mouret. Deze laatste neemt Marie-Rose, die aan totaal geheugenverlies lijdt, in huis. Omdat ze zich zelfs haar naam niet meer herinnert, doopt hij haar om tot Cathérine de la Mèr. Even later starten de twee een relatie. Wanneer Marie-Rose met haar verleden geconfronteerd wordt, krijgt ze haar geheugen terug en besluit ze om terug bij haar kinderen in België te gaan wonen. Christophe kan het niet aan zijn geliefde te moeten missen en pleegt zelfmoord.

Cixi Lao Tsai is de vrouw van Bert Van den Bossche en is de dochter van de leider van het Chinese bedrijf Ming Electronics. Wanneer haar vader ernstig ziek wordt, moet ze voor onbepaalde tijd in China de zaken gaan overnemen. Wanneer ze onverwachts terugkeert ontdekt ze dat Bert haar bedriegt. Ze vraagt de scheiding aan en gaat terug naar China.

 • Claire De Ruyter

Claire wordt na Marie-Rose de vrouw van Guido. Ze leeft altijd met hem, tot op het laatste moment van hun relatie. Ze belanden in een ruzie, maar reizen toch nog samen naar Malta, om er de feestelijke opening van de Van den Bossche-plant bij te wonen. Wanneer ze op een hoge muur zitten worden ze het slachtoffer van een huurmoordenaar, die uitgestuurd is door Didier De Kunst. Hij schiet een gifpijltje af en in plaats van Guido raakt dat Claire. Zowel Claire als Guido vallen van de metershoge muur. Claire overleeft de val niet.

D[bewerken]

Danny is de voorzitter van de AA (Anonieme Alcoholisten), waar Rita sinds juni bij aangesloten is. Hij is een grote steun voor Rita in haar eeuwige drankprobleem.

Didier De Kunst is de grootste rivaal die de familie Van den Bossche ooit heeft gekend. Monique en haar twee kinderen, Bart en Mieke, trekken in bij zakenman Didier De Kunst, die erin slaagt VDB Electronics over te nemen. Guido had het al niet voor Didier en nu zeker niet meer. In een mum van tijd heeft die zijn bedrijf overgenomen. Maar een spoedvergadering volgt. Door toedoen van Guido Van den Bossche wordt Didier De Kunst weggestemd als afgevaardigd beheerder van het FAIC. Didier zint op wraak. Hij geeft een som van 25.000 euro aan huurmoordenaar de Cobra om Guido te vermoorden, wat echter niet lukt. Didier ontmoet de Cobra en zorgt ervoor dat de huurmoordenaar een job krijgt als onderhoudsman bij VDB Systems. De Cobra slaat toe op de officiële opening van de "Van den Bossche Plant" in Malta. De huurmoordenaar Cobra slaat toe in de oude stad Medina. Hij gebruikt een blaaspijp met een gifpijltje, dat echter in de nek van Claire terechtkomt. Het slachtoffer valt op de vestingmuren van Medina in Guido's armen en beiden storten neer. Claire overleeft de val niet. Guido wel, maar hij is bijna volledig verlamd. Didier is opnieuw het hoofd van het FAIC geworden. Guido en zijn Van den Bossche Systems lijken voor hem geen concurrenten meer. Didier en Monique wonen intussen alleen, want de kinderen zijn het huis uit. Didier wordt aangehouden en schuldig bevonden aan moord. Hij wordt gevangengezet in Sint-Gillis. Didier komt in de gevangenis in contact met René d'Hollander. Tijdens een bezoek smokkelt René een wapen binnen de gevangenismuren waarmee Didier zijn ontsnappingspoging kan doen slagen. Samen met zijn kompaan Ricky gaat hij er met een auto vandoor. Via Nederland en Lourdes komt het duo uiteindelijk in Spanje terecht. In Marbella wordt Ricky door het gerecht bij de kraag gevat. Didier vlucht naar Brazilië, waar hij Monique en Mieke tegen het lijf loopt. Daarna keert hij terug naar Marbella, waar hij nieuwe plannen smeedt. Een stralend blauwe hemel. Een pleziervaartuig dobbert rustig op de golven. Op de achtergrond glijdt de kustlijn van Marbella voorbij. Op dek genieten Els en Guido Van den Bossche van een romantische vakantie. Ze hebben niet het flauwste vermoeden dat ze bespied worden door aartsrivaal Didier De Kunst. Als deze aan boord klautert, komt het tot een gevecht. Er valt een schot. Didier is zogezegd dood, maar niets is minder waar. Het was een misleiding, waar ook René deel van uitmaakt. Didier wordt echter opnieuw opgesloten in de gevangenis. Tijdens een bezoek van inspecteur Jef Lits ontstaat er een vuurgevecht en sterft Didier.

Dieuwke is het dochtertje van Els en Andreas. Ze werd geboren met een hartafwijking, waardoor ze een aantal zware operaties heeft moeten ondergaan. Wanneer Els na de dood van Andreas een relatie begint met Rob, aanvaardt Dieuwke hem vrijwel meteen als nieuwe vader. De relatie tussen hen loopt echter stuk en Els trekt samen met Dieuwke voor onbepaalde tijd naar Cyprus.

Dimi is de nieuwe baas van Rita. Hij is een vijftiger die een café openhoudt waar Rita aan de slag kan. Hij is weduwnaar en heeft twee kinderen: een zoon en een dochter. Zijn vrouw heeft zelfmoord gepleegd omdat hij een minnares had, die nu opnieuw een relatie met hem wil. Wanneer blijkt dat de vrouw, Claudia genaamd, expres alcohol in de koffie van Rita giet, breekt Dimi voorgoed met haar. Alles loopt lange tijd goed. Maar sinds dat Jan het café overnam, klaagt hij steeds over de kleinste dingen. Tot grote ergernis van Rita. Maar dit alles doen ze om hun gevoelens voor elkaar te verbergen. Uiteindelijk geven ze toch toe en worden ze een koppel, alleen weet de familie dit nog niet. Na verloop van tijd wordt hun relatie voor de hele familie bekend en voelen ze zich gelukkig samen. Echter, maanden later komt Dimi de schokkende feiten uit Rita's verleden te weten en breekt hij met haar. Dimi verdwijnt even uit beeld, maar komt eenmalig terug opdagen om te getuigen op het proces van Rita, die wordt verdacht van brandstichting.

Dirk is de ex-man van Rita Van den Bossche. Hij vertrekt naar Amerika en laat Rita en zijn zoon Pierrot achter. Jaren later komt hij terug naar België en Pierrot wil terug contact opnemen met zijn biologische vader. Hij vond een job bij VDB Electronics maar die tak is ondertussen afgestoten van de VDB Holding, hij vond een nieuwe job bij een ander bedrijf voor hij ontslagen werd. Ondertussen kreeg hij terug contact met zijn andere twee kinderen (Die hij heeft met zijn ex-vrouw Nathalie) uit Amerika. Dirk kreeg Alzheimer en kon hier niet mee leven. Hij besloot om euthanasie te plegen.

Dounia is een vriendin van Marc en Mieke. Ze leerden haar in Kenia kennen. Wanneer Dounia een tijdje in Vlaanderen verblijft, en het slechter gaat tussen Marc en Mieke, begint ze een verhouding met Marc. Ze maken plannen om samen een nieuw leven te beginnen, maar daaraan komt abrupt een einde wanneer Marc samen met zijn zoontje Lennert verongelukt. Dounia voelt zich ontzettend schuldig tegenover Mieke en probeert haar te troosten. Later trekt ze opnieuw naar Kenia.

E[bewerken]

Eefje is de dochter van Frederik Govaert. Ze is een dubbelganger van de overleden Femke Maeterlinck. Peter, die met Femke getrouwd was, wordt dan ook op slag verliefd op haar. Eefje daarentegen heeft haar liefdespijlen op iemand anders gericht: Guy. Ze hebben een tijdje een relatie, maar die loopt stuk. Voor haar studies verhuist ze samen met haar zus Gerdje naar Montreal. Later keert ze nog even terug met heugelijk nieuws: ze is verloofd. Haar vriendje lijkt een aardige jongen, maar niets is minder waar. Terwijl Guy, Annemarie en Eefje liggen te slapen, rooft hij het hele huis leeg.

Eline Vaerenbergh is de psychiater die Guys vrouw Annemarie behandelt. Nadat Annemarie sterft groeien Guy en Eline steeds meer naar elkaar toe. Toen ze jong was raakte ze ongewenst zwanger van een tweeling. Uiteindelijk blijkt het om Trudy's halfzussen Zoë en Noa te gaan. Moeder en dochters worden herenigd. Het drietal verhuist later samen met Guy naar Amerika.

Elke leerden we kennen als de vriendin van cafébaas Rik. Wanneer Monique overleed, nam ze de leiding van restaurant De Lork over. Op een dag lijkt Rik plots van de aardbodem verdwenen en ontfermt Elke zich zowel over het café als haar restaurant. Later blijkt dat Elke een lesbische affaire had gehad, en dat Rik daardoor vertrokken is. Een tijdje later begint ze een relatie met Suzy. Ze willen graag hun liefde bezegelen met een kindje, maar het kindje sterft kort na de geboorte. De relatie tussen de twee loopt stuk en Elke is ontroostbaar. Ze verkoopt De Lork aan Els en verhuist naar Nederland.

Els was vroeger thuisverpleegster. Ze had nog niet veel geluk met haar mannen. Guido werd vermoord op Malta, Vincent stierf aan kanker en Jo werd neergeschoten door Els tijdens een homejacking. Jo had een overvaller overmeesterd en wilde de andere vangen door de kleren van deze homejacker aan te trekken. Els overmeesterde hem echter en schoot hem neer. Herstellende van een zware depressie leert Els op Cyprus Andreas kennen. Ondertussen is Els getrouwd met Andreas en verwachten ze een kindje. Enkele maanden later bevalt Els van een dochtertje Dieuwke. Al snel blijkt dat het kindje een ernstig hartprobleem heeft. Ze vliegt met het kind naar Amerika, waar het volledig herstelt. Maar een nieuwe tegenslag maakt zijn opwachting: Andreas wordt gevolgd door de Cypriotische maffia. Die rekenen met hem af. Els en Dieuwke staan er opnieuw alleen voor. Ze besluit later om de Lork over te kopen van Elke en wordt zo de nieuwe eigenaar. Ze begon een relatie met Rob, maar wanneer die haar ten huwelijk vroeg en daarbij een uiterst gevoelige snaar raakte, nam ze haar koffers. Ze trok voor onbepaalde tijd samen met Dieuwke naar Heidi en René in Cyprus. Bij haar terugkeer blijkt Els te zijn veranderd en blijkt dat er geen toekomst meer is weggelegd voor haar en Rob. Samen met Trudy stort ze zich op het spirituele en start het tweetal met het geven van professionele shiatsumassages. Na verloop van tijd besluit Els dat ze het gehad heeft in België, en verhuist ze definitief naar Cyprus.

Emma is omvergereden met de auto door Guido en zijn vriend en belandt in het ziekenhuis, even later is er een gasalarm en moet iedereen binnenblijven en dus zit Emma samen met Guido en zo leren ze elkaar beter kennen en krijgen een relatie. Emma raakt zwanger van Guido en ze besluiten het kindje te houden. Ze gaan inwonen bij de vader van Emma.

Eric Berrevoets is de broer van wijlen Jo Berrevoets. Hij begint een relatie met Brenda en lijkt de perfecte man te zijn. Later blijkt echter dat hij is ingehuurd door Xavier Latour om de aandelen van Brenda's dochter Hannah te kunnen bemachtigen. Nadat dit alles uitkomt, vlucht Eric weg.

Evy Hermans is het ex-lief van Pierrot Van den Bossche. Voordien had ze een relatie met Maarten, maar die liep stuk. Ze is de buitenechtelijke dochter van meester André Verhelst en diens ex-secretaresse Françesca Hermans. Ze heeft een erfelijke hartkwaal. Ze was een tijdje werkloos en samen met Pierrot op zoek naar een eigen huis/appartement. Wanneer Pierrot vreemdgaat met Leki komt het tot een definitieve breuk tussen Evy en Pierrot. Evy woonde even samen met Mieke en Niko in hun appartement. Evy heeft nog gewerkt als secretaresse bij VDB. Wanneer Jana gestalkt wordt door haar ex-vriendin Chris krijgt Evy het idee om te doen alsof ze een lesbisch koppel zijn. Maar de twee worden echter echt verliefd en starten een lesbische relatie, wat soms tot hevig protest leidt van bijvoorbeeld Jan of Rita. Evy komt ook goed overeen met ontwerper Alex die ook werkt in de VDB Holding. Ook na de breuk met Pierrot komt Evy nog goed overeen met Rita. Nu werkt ze op de fashion-afdeling van VDB. Verder is ze bezig met het schrijven van een boek over Menno. Evy kreeg een relatie met Andreas de uitgever van haar boek. Deze liep echter stuk omdat Evy erachter kwam dat Andreas nog relaties had met schrijfsters. Later werd ze ontvoerd door Menno omdat hij niet kon dulden dat zij een boek over zijn verleden schreef. Dit liep echter goed af. Hierna hielp ze Maarten het verlies van Roos verwerken (die omkwam bij een terroristische aanslag). Evy probeerde Maarten te verleiden maar Maarten was nog niet over zijn relatie met Roos heen.

F[bewerken]

Femke is de dochter van Guy en is getrouwd met Peter. Ze raakt zwanger van hem, maar door een voodoopriester die in opdracht van sekteleider Salomon werkt, krijgt ze een miskraam. Alsof dat nog niet genoeg is wordt Femke later ook nog ontvoerd. Ze loopt enorme trauma's op en onder druk van Sarah probeert ze meermaals zelfmoord te plegen. De familie besluit Femke in een instelling te plaatsen. Op de dag dat ze de instelling opnieuw mag verlaten, pleegt ze alsnog zelfmoord.

Francine is de vrouw van Miel Verbiest. Ze wonen samen in een mobilhome waarmee ze de hele wereld rondtrokken. Ze had een tijdelijke 'verliefdheid' op Jan. Francine is een bezige bij die altijd iets nieuws uitprobeert: fitness, yoga, diëten, 'swingen'.

François is de broer van Pierre Van den Bossche, de overleden echtgenoot van Anna. Zijn schoenbedrijf heeft hem rijk gemaakt. Hij was allereerst getrouwd met Simonne Vercauteren. Dit huwelijk bleef kinderloos. Na haar dood hertrouwde hij met Mia Dondeyne, de plichtbewuste secretaresse van Guido. Hij zou om het leven gekomen zijn bij een vliegtuigcrash met zijn vrouw Mia tijdens hun huwelijksreis.

Frederik is de broer van Annemarie en de beste vriend van Guy. Bovendien zijn hij en Guy arts in hetzelfde ziekenhuis. Wanneer Guy een routineoperatie bij Frederik uitvoert, krijgt die plots een allergische reactie op de verdoving. Dit kost hem het leven.

 • Freddy Steenhoudt
  • Acteur: Peter Thyssen
  • Periode: 2015 - september 2016. Najaar van 2017 zal het personage terugkeren.

Freddy is lasser en judoleraar. Hij is getrouwd met Christianne. Freddy en Christianne hebben relatieproblemen, waardoor zij hem verlaat.

G[bewerken]

 • Gaston Veugelen

Gaston Veugelen is de vader van Wim Veugelen en de schoonvader van Mieke. Hij is weduwnaar van zijn vrouw Mieke en een gepensioneerd schooldirecteur. Momenteel werkt hij als onderhoudsman op het kerkhof en helpt hij samen met Pierrot in het buurthuis voor kansarmen in de stad. Hij had vroeger een boontje voor Isabelle. Gaston verdwijnt uit beeld na de breuk tussen zijn zoon Wim en Mieke.

Gail is de dochter van Dirk en Nathalie. Ze woont in Amerika en raakt terug in contact met haar ouders en brengt hierdoor een bezoek in België.

Geert Van Loo is een ingenieur die voor VDB Electronics met Bart een revolutionair project uitwerkt. Op de dag van de persconferentie komt Van Loo echter niet opdagen en staat Bart er alleen voor. Een dag later wordt Bart gearresteerd: hij en Van Loo zouden de plannen van een andere firma gestolen hebben. Wat de Van den Bossches niet doorhebben is dat dit alles deel uitmaakt van het nieuwste plan van Xavier Latour. De door hem ingehuurde Geert Van Loo is intussen in Argentinië een nieuw leven begonnen. Bart is intussen echter vrijgekomen en komt Van Loo op het spoor. Intussen krijgt Latour weet van de situatie en reist Bart achterna, met als bedoeling hem uit te schakelen, maar krijgt enkel Van Loo te zien. Plots krijgt hij een nieuw idee en schiet hij Van Loo dood. Vervolgens wordt Bart verdacht van de moord en belandt hij opnieuw achter de tralies.

 • Gerda Suys

Gerda is de moeder van Veerle, ze is getrouwd met de strenge zakenman Hendrik Suys. Ze komt erachter dat hij jarenlang naar een nachtcafé ging, maar schonk hem uiteindelijk vergeving. Samen met Hendrik zorgt ze nu voor het zoontje van Bjorn en haar overleden dochter Veerle.

Gerdje is de dochter van Frederik en zus van Eefje. Ze verhuist samen met haar zus naar Montreal.

Gino was de pooier van Yasmine, tot Bert haar vrijkocht. Hij blijft hen echter stalken en het koppel besluit naar de politie te stappen. Daar wordt hij aangehouden, maar dankzij zijn machtige vrienden bij de politie komt hij snel weer vrij. Hij zint op wraak en wil zowel Bert als Yasmine dood hebben. Zijn aanslag mist deels zijn doel: Yasmine raakt er niet bij betrokken, maar Bert wel, samen met Peter. Bert komt er met enkele schrammen van af, Peter ligt een hele tijd in coma. Hierna kalmeert Gino een beetje en hij besluit Yasmine terug te verplichten te komen werken, zonder dat ze Bert er iets over mag vertellen. Indien ze dat wel doet, komt zijn leven in gevaar. Bert komt er echter toch achter en dwingt Yasmine om thuis te blijven. Gino is woedend en laat Yasmine ontvoeren. Hij neemt haar mee naar een bouwwerf, waar ze 'zelfmoord' zal plegen door van een meters hoog gebouw te springen (lees: geduwd te worden). Bert komt te weten waar het tweetal is en haast zich naar de werf. Wanneer hij daar aankomt staat Gino op het punt Yasmine naar beneden te duwen. Plots kan ze uit zijn armen ontsnappen en duwt ze Gino. Hij valt meter naar beneden. Bert en Yasmine laten hem voor dood achter, zonder de politie en hulpdiensten te verwittigen.

Greet Baele is de baas van Bart, bij de staat. Ze is een zelfverzekerde carrièrevrouw en heeft maar 1 ding in haar gedachten: Bart in haar bed krijgen. Dat lukt en de twee beginnen een verhouding. Nadat Trudy de verhouding ontdekt zweert Bart bij hoog en laag dat hij resoluut voor Trudy kiest.

Guido staat aan het hoofd van het bedrijf VDB Electronics. Hij leidt het bedrijf met zware hand, maar iedereen weet zijn methode te appreciëren. Achter de muren van zijn villa is het echter niet al goud dat blinkt. Hij heeft dikwijls ruzie met zijn vrouw Marie-Rose en wordt door haar ook bedrogen. Bij het vertrek op vakantie worden Guido, Marie-Rose en hun dochter Véronique het slachtoffer van een zwaar verkeersongeval. Ze komen hier ongehavend uit. Niet veel later wordt Guido ontvoerd door de elektronicamaffia, die uit zijn op zijn ideeën en zijn prachtige bedrijf. Hij wordt ontvoerd naar het buitenland, Canada meer bepaald. Marie-Rose en Peter bekijken een videocassette van de ontvoerder: Guido zit vastgeketend op de grond en wordt geslagen. Guido kan ontsnappen uit de klauwen van de elektronicamaffia en vlucht naar België. Guido is onschuldig, maar de ontvoerders zijn ontsnapt uit de gevangenis. De auto van Guido en Peter wordt vervolgens door de maffia beschoten en belandt in het kanaal. Beiden overleven dit. Guido wordt wat later ook neergeschoten door zijn zus Rita, die de pedalen volledig verliest. Ze steekt ook zijn huis in brand. Peter Van den Bossche gaat studeren in Amerika en wordt verliefd op Willeke. Guido ziet hier enorm van af. Peter en Willeke raken verzeild in een mysterieuze sekte. De sekte van Salomon pleegt massaal zelfmoord. Overleeft Willeke het La Torre Blanca-drama? En waar is Peter Van de Bossche? Wanneer Guido op zoek gaat naar de sekte vindt hij alleen het lijk van Willeke. Peter en Salomon zijn spoorloos verdwenen. Door toedoen van Guido Van den Bossche wordt Didier De Kunst weggestemd als afgevaardigd beheerder van het FAIC. Zo maakt hij hem tot vijand nummer één. Didier geeft een som van 25.000 euro aan huurmoordenaar de Cobra om Guido te vermoorden. De Cobra slaat toe op de officiële opening van de "Van den Bossche Plant" in Malta. De huurmoordenaar Cobra slaat toe in de oude stad Medina. Hij gebruikt een blaaspijp met een gifpijltje, dat echter in de nek van Claire terechtkomt. Het slachtoffer valt op de vestingmuren van Medina in Guido's armen en beiden storten neer. Claire overleeft de val niet. Guido wel, maar hij is bijna volledig verlamd. Guido zet ondanks alles door en krijgt daarbij de hulp van zijn nieuwe vriendin, de thuisverpleegster Els, gespeeld door Kristine Perpête. Els en Guido zijn naar Knokke verhuisd. Didier is opnieuw het hoofd van het FAIC geworden. Guido en zijn Van den Bossche Systems lijken voor hem geen concurrenten meer. Guido en Els trouwen. Een meedogenloze huurling gijzelt de Van den Bossche in het Antwerpse Hilton Hotel. Samen met enkele kompanen hebben zij het hotel ingenomen, nu dreigt hij iedereen te doden. Een diplomaat wordt zonder meer afgemaakt. Uiteindelijk verliezen de gijzelnemers hun geduld en blazen ze het hele hotel op. De Van den Bossches kunnen nog nipt via het dak ontsnappen. Uiteindelijk wordt Guido vermoord in Malta, tijdens een fiësta. Hij wordt er neergestoken door twee sekteleden van Salomon. De dood van Guido Van den Bossche is een aangrijpende gebeurtenis. De familie moet afscheid nemen van de pater familias en de stichter van Van den Bossche Electronics. Na zijn dood volgt zijn zoon Peter Van den Bossche hem op als algemeen directeur van Van den Bossche Electronics.

Guido is de zoon van Jan en Linda. Guido is al het 5de kind van Jan. Hij is vernoemd naar zijn nonkel Guido Van den Bossche, de overleden broer van Jan. Guido heeft ondertussen een hobby namelijk wielrennen. Zijn vader Jan en Dré helpen hem altijd en steunen hem in zijn hobby. Maar na een tijdje geraakt Guido dit beu en begint te puberen en brengt zelfs een liefje mee naar huis. Dit leidt tot ruzie in het gezin, maar gelukkig is er Linda, die het bijna altijd opneemt voor haar puberende zoon, wanneer Jan hem soms nogal hard terechtwijst.

 • Guillain De Rixart De Waremme

Graaf Guillain De Rixart De Waremme is de grootvader van Trudy. Trudy is de dochter van zijn zoon met een dame van mindere stand. Daarnaast heeft hij nog twee kleindochters: de tweeling Zoë en Noa. Hun moeder blijkt niemand minder dan Eline Vaerenberg te zijn. Guillain kwam om het leven in een auto-ongeluk.

 • Gustaaf Janssens
  • Acteur: Luk D'Heu
  • Periode: 27 november 2003-2006

Gustaaf Janssens is de vader van Heidi. Hij is de baas van enkele hotels en is een echte levensgenieter. Hij was getrouwd met Isabelle Solie en is de grootvader van Berre, het zoontje van Heidi en René d'Hollander. Hij is overleden nadat hij zich verslikte in een stukje taart.

Guy Maeterlinck leren we kennen als de nieuwe vriend van Monique. Guy heeft het al zeer hard te verduren gekregen: zijn vrouw Monique stierf aan een tropische ziekte, zijn dochter Femke pleegde zelfmoord, zijn zoon Thomas kwam om in een vliegtuigcrash en zijn tweede vrouw Annemarie belandde in een instelling, waar ze vervolgens aan een hartaanval stierf. Zijn beste vriend Frederik stierf bovendien tijdens een operatie die Guy zelf uitvoerde. Hierna vond hij het geluk bij Eline Vaerenbergh. Uiteindelijk verhuisde Guy naar Amerika samen met Eline en haar twee dochters. Later komt hij nog één keer terug naar België om de mysterieuze ziekte van Trudy te helpen genezen.

H[bewerken]

Hannah was vroeger een stil en verlegen kind. Door verkeerde vrienden transformeerde ze echter in een rebelse puber met een sterke voorkeur voor gothic. Nu is ze weer een normaal tienermeisje en lijkt ze veel volwassener te zijn geworden, vooral na het plotse overlijden van haar moeder. Ze heeft intussen een vaste relatie met Remco. Ze studeert Mode in Antwerpen. Hannah is nu zwanger van Remco, maar uiteindelijk beslist ze om abortus te plegen. Hierdoor loopt de relatie stuk. Hannah besluit om haar studies af te maken in Amerika en verdwijnt uit de serie. Nadien komt ze terug ontwerpster van VDB te worden. Hanne wordt op slag verliefd op haar collega Rudi, deze heeft echter een relatie met Veronique. Later blijkt Rudi een homo te zijn. Hanne heeft ook een korte relatie met gehad met Thomas. Dit gebeurde eerst in het geheim omdat Thomas de neef van Hanne was. Later werd Thomas verliefd op Stephanie waardoor er een einde kwam aan de relatie. Hanne zit om dit moment in Milaan om VDB Fashion op de wereldmarkt te zetten.

Vroeger werkte Heidi in een van de hotels van haar vader Gustaaf. Ze leert er René kennen wanneer die samen met Els op vakantie is in hun hotel. Wat later trouwen René en Heidi op Cyprus. Heidi verhuist naar België waar ze de leiding krijgt over Villa Select, het hotel aan de Belgische kust dat ze kreeg van Gustaaf als huwelijkscadeau. Heidi wil haar werk tot in de puntjes afwerken en leidt daarom een druk leven. Wanneer Heidi zwanger is, wil René dat ze het rustiger aan gaat doen. Heidi geeft het werk van "Villa Select" door aan haar vader. Toch wil ze niet stil blijven zitten en begint ze een evenementenbureau "Pieker niet". Het loopt mis tussen haar en René en samen met haar zoon Berre verhuist ze terug naar Cyprus. Uiteindelijk reist René haar achterna.

Hendrik Suys is de strenge vader van Veerle. Hij is tegen de relatie met zijn dochter en Bjorn. Bjorn kwam Veerle 'afpakken' op haar trouwdag, wat hij een grote vernedering opleverde. Hij probeert een breuk te drijven tussen zijn dochter en Bjorn, en slaagt daar uiteindelijk in ook door een klacht neer te leggen bij de politie. Bjorn en Veerle hebben samen een zoontje, Jurgen, dat onder dwang van Vader Suys werd afgestaan aan een pleeggezin. Om zijn garage in een positiever daglicht te stellen sponsort hij de wielerploeg van Jan naar de Mont Ventoux. Hij is ook een bokser en heeft nog met Rob Gerrits in een boksgroep gezeten. Later ontdekt men dat hij een trouwe klant was in het bordeel van Gino. Omdat hij diepgelovig katholiek is heeft hij zichzelf altijd gezien als een zondaar. Veerle en Gerda komen erachter. Hij wil zelfmoord plegen maar uiteindelijk doet hij het niet. Wanneer zijn dochter Veerle verlamd raakt en ze euthanasie wil plegen, doet Hendrik er alles aan om dit te verhinderen. Uiteindelijk legt hij dan toch neer bij de beslissing van zijn dochter. Na haar dood verzoent Hendrik zich met Bjorn.

Hugo is een goede vriend van Marie-Rose, de eerste vrouw van Guido Van den Bossche. Maar ook Veronique, haar dochter ziet wel wat in Hugo. In de beginperiode dat we Hugo te zien krijgen is zijn relatie met Marie-Rose louter zakelijk. Tot de twee verliefd op elkaar worden. Marie-Rose en Veronique beginnen elkaar het bloed van onder de nagels te pesten, door onder andere elkaars man af te snoepen. Tussen Hugo en Marie-Rose valt alles terug in zijn plooien. Plots moeten de twee echter vluchten. Ze besluiten dit te doen met een helikopter. Die krijgt boven Gran Canaria echter motorpech en stort neer. Hugo is dood. Het lijk van Marie-Rose wordt later gevonden, achteraf zal echter blijken dat dit iemand anders is.

I[bewerken]

Inge De Roeck is de relatietherapeute bij wie Jan en Linda te rade gaan. Tot Linda's grootste frustratie blijkt haar therapie op het eerste gezicht niet veel uit te halen en lijkt Jan meer geïnteresseerd in de therapeute zelf dan in de therapie.

Isabelle Sollie is de rijke weduwe van Gustaaf Janssens en heeft daarna een relatie gehad met Rob, maar door aanhoudende ruzies over haar leeftijd en Robs ex zijn ze uit elkaar gegaan. Ze is de dochter van Albertine Sollie en helpt regelmatig mee in het buurthuis voor kansarmen samen met Gaston en Pierrot. Maar Gaston voelt meer voor haar dan dat ze denkt, maar spijtig genoeg is dat gevoel niet wederzijds. Even lijkt ook hun vriendschap te verwateren, maar zover laten ze het niet komen. Daarna begint ze een relatie met Dré Verhelst, Evy's vader, en tevens Isabelle haar vorige baas, met wie ze voordien een relatie had. Samen verhuizen ze naar Zuid-Frankrijk.

J[bewerken]

Jan Van den Bossche is de kluns van de familie. Hij beschouwt zichzelf als pater familias en kaderlid van Van den Bossche Electronics. Met zijn eerste vrouw Monique kreeg Jan twee kinderen, Bart en Mieke. Ook tijdens zijn tweede huwelijk met Nele, krijgt hij twee kinderen, Leen en Maarten. Ook dat huwelijk loopt stuk en Jan hertrouwt voor de derde keer, ditmaal met Linda. Jan is daarna voor de vijfde keer nog eens vader geworden van zijn zoontje Guido. Jan moet dikwijls in toom gehouden worden of hij haalt stommiteiten uit. Jan wordt een tweede maal ontslagen bij VDB Electronics, wanneer hij ervan beschuldigd wordt secretaresse Shirley te stalken. Uiteindelijk blijkt hij niets met de zaak te maken te hebben en wordt hij in ere hersteld. Wanneer Bert aan de leiding komt bij VDB Electronics wordt Jan gedegradeerd tot secretaresse en later tot fabrieksarbeider. Deze job is hij al snel beu en hij neemt samen met zijn zoon Maarten het café van Dimi over. Dit leidt vaak tot problemen. Uiteindelijk stapt zijn zoon uit de zaak en baat Jan samen met Rita (en vooraf ook Nico) het café uit. Rita besluit op cruise te gaan en Nico zoekt een nieuwe wending in zijn leven. Agnes bied haar diensten aan en werkt nu samen met Jan in het café.

Jelle is het zoontje van Brenda Vermeir en Bart Van den Bossche en het broertje van Hannah. Hij is geboren met behulp van zijn tante Leen Van den Bossche. Door dit voorval besloot Leen definitief voor dokter te gaan studeren.

Jennifer is de nieuwe ontwerper van MVM. Ze mag dan wel jong zijn, maar is uiterst beloftevol en zelfzeker. Dit is iets waar Mario het in tegenstelling tot Marie-Rose en Veronique wat moeilijk mee heeft. Na verloop van tijd krijgen de twee een relatie. Hiermee is Veronique dan weer niet opgezet. Ze kan Marie-Rose om haar vinger winden en het einde van MVM is nabij. Gelukkig kunnen Veronique en Mario haar nog net op tijd de ogen opentrekken. Jennifer wordt ontslagen.

Wanneer Vincent om gezondheidsredenen afstand besluit te doen van zijn directeurszetel, wordt Jo aangesteld als nieuwe directeur van VDB Electronics. Hij start een relatie met Els, en even later trouwen ze. Hun huwelijksreis loopt bijna fataal af, wanneer hun vliegtuig gekaapt wordt. Uiteindelijk kwam alles toch goed. Een tijdje later wordt het koppel slachtoffer van een brutale homejacking, waarbij Jo om het leven komt.

Jolien was secretaresse bij VDB Electronics.

June is de CEO van Jet, de concurrentie van VDB. Ze heeft een oogje op Peter maar die wil niet toegeven dat hij verliefd op haar is. Wanneer Trudy samen met dochter Louise naar Cyprus vertrekt, krijgen June en Peter een relatie. Maar die staat al lang op springen omdat June erachter komt wat Peter heeft gedaan. Maar ze vergeeft hem dit. En ze gaat trouwen met Peter. Maar er is veel druk vanuit de familie uit Junes verleden. Uiteindelijk trouwens ze toch, en wordt June door zo goed als iedereen in de familie aanvaard. June profileert zich binnen VDB steeds meer als een harde zakenvrouw, maar wel een lief mens voor haar man Peter en stiefdochter Louise. Wanneer Peter naar Amerika moet voor een behandeling krijgt June heel veel steun van Rita. Na de behandeling blijkt Peter genezen te zijn en wil June een kind van Peter. Enkele weken daarna is ze ook zwanger, maar helaas raakt ze het kindje kwijt na een miskraam. Ze is ervan overtuigd toch opnieuw zwanger te worden, maar dat is nu even op de lange baan geschoven door de problemen bij VDB. Toen de relatie tussen Peter en June minder goed ging, had June gelogen over haar zwangerschap, om zo Peter terug te krijgen. Toen Peter hierachter kwam, zette hij haar de deur uit. Sindsdien zijn ze gescheiden. June probeert Peter het leven zuur te maken door een eigen modebedrijf 'Vero Bello' op te starten. Ze gaat de concurrentie aan met Fashion. Ook heeft June banden met Bert Van Den Bossche. Bert wil Peter vermoorden, maar verdween echter naar het buitenland.

Justin is de zoon van Dirk en Nathalie, hij komt samen met zijn zus Gail uit Amerika. Ze raken terug in contact met hun ouders en brengen een bezoek aan België.

K[bewerken]

Kaat is de nicht van Suzy. Ze hadden lange tijd geen contact meer, maar plots komt ze weer bij Suzy over de vloer. Ze vraagt haar of Pim af en toe bij haar mag blijven logeren, omdat ze bijvoorbeeld op zakenreis moet. Uiteindelijk blijkt dit een smoes te zijn. In werkelijkheid lijdt Kaat aan kanker. Wanneer ze te horen krijgt dat ze nog maar enkele weken te leven heeft, biecht ze alles op aan Suzy. Op haar sterfbed vraagt ze Suzy om voor haar zoon Pim te zorgen.

Kobe Dierckx leefde lange tijd in een missiepost in het verre Dominica. Later werkte hij als opvoeder in het opvangtehuis van Marc De Waele en Mieke Van den Bossche. Eerst wilde hij priester worden, net als zijn vader. Maar in het opvangtehuis leerde hij Roxanne Ribbens kennen. Kobe veranderde van mening en wilde zijn leven met haar delen. Enkele weken later wordt Roxanne vermoord. Kobe vindt zijn roeping terug en wil nu toch weer priester worden. Wanneer Kobe te weten komt dat hij net als zijn vader en moeder aids heeft breekt er iets in hem. Hij krijgt een dubbele persoonlijkheid, een zware psychische stoornis waarbij hij soms zichzelf niet is. Als hij zijn andere ik is, wordt hij een meedogenloze verkrachter die de buurt in rep en roer zet. Kobe wordt uiteindelijk ontmaskerd en opgesloten in een instelling. Na lange tijd verliet Kobe de instelling én besloot hij zijn priesterschap op te geven. Hij werd schildersknecht bij Wim en speelde samen met hem in een voetbalploegje. Uiteindelijk besloot Kobe om terug te keren naar Dominica.

Koen Lamoen was samen met Brenda, toen die gescheiden was van Bart. Wanneer Bart en Brenda echter opnieuw naar elkaar toegroeien, besluit Koen een aantal maanden zijn zinnen te gaan verzetten in het buitenland. Later keert hij terug en opent hij een pub: "Den Droogen Haaring". Een tijdje later begint hij een relatie met Lovely. Het duurt niet lang of hij bedriegt haar, met Virginie. Wanneer zijn relatie met Lovely dan ook stuk loopt, verhuist hij samen met Virginie naar Egypte.

L[bewerken]

Leen is de dochter van Jan Van den Bossche en zijn tweede echtgenote Nele. Ze is inmiddels 22 jaar en zit in het vierde jaar geneeskunde. Omdat studeren veel geld kost, gaat ze aan de slag in een pizzeria. Leen is een begripsvolle en sociaal bewogen jonge vrouw, maar toch heeft ze met haar moeder al jaren geen contact meer. Haar leven staat volledig in het teken van haar studies. Dat is meteen ook de reden waarom ze geen vaste relatie wil. Dit betekent echter niet dat Leen een onenightstand uit de weg gaat als de kans zich voordoet. Maar zich binden: neen. Ze had wel een tijdje een relatie met Paul, een dokter. Het leeftijdsverschil tussen de twee is iets waar Jan niet goed mee om kan. Uiteindelijk loopt de relatie stuk en verhuist Paul naar het buitenland. Dan wordt Leen weer de vrolijke vrijgezel, maar plots duikt Paul terug op en beginnen ze opnieuw een relatie. Meer zelfs, de twee gaan samenwonen. Ze gingen trouwen maar dit is niet doorgegaan omdat Leen bedrogen werd door Paul. Inmiddels heeft Leen het bedrog van Paul aanvaard en is verdergegaan met haar leven. Tijdens haar stage wordt ze verliefd op haar stagementor Victor Preat. Maar dit wordt na een nachtje met hem slapen niets. Ze wordt aangevallen op haar werk en had een schedelbreuk. Na een lange periode van rust in het ziekenhuis, mag ze naar huis. Maar ze vertrekt voor onbepaalde duur naar het buitenland. Na een half jaar weg te zijn geweest komt ze weer terug. Maar eind januari vertrekt ze voor lange tijd naar Amerika om haar daar te specialiseren in hartchirurgie. Dit kan ze doen door middel van Marie-Rose, zij heeft namelijk nog altijd contact met Eline, De vriendin van Guy Maeterlinck en daar mag ze dan ook haar stage gaan doen. Ondertussen is Leen sinds 19 april 2013 teruggekeerd naar België en ze is van plan te blijven. Uit het schuchtere meisje van vroeger is nu een zelfverzekerde vrouw voortgekomen. Ze weet wat ze wil. Zo is ze gestopt met studeren voor chirurgie en is ze van plan een eigen huisartsenpraktijk uit de grond te stampen. Leen is tevens zwanger van haar eerste kindje. De vader heeft haar, zoals ze "naar eigen zeggen" beweert, laten zitten. Het kindje wordt in België geboren en krijgt de naam Arthur. Later zoekt de biologische vader 'Jake' contact op met Arthur. Hij wil het hoederecht over Arthur. Dit krijgt hij niet, wel krijgt hij bezoekrecht. Ondertussen heeft Leen een nieuwe vriend 'Faroud'. Hij werkt voor de geheime dienst van de Cel Terreur.

Lennert is het zoontje van Mieke en Marc. Wanneer Miekes goede vriendin Annemarie op het kind komt babysitten, slaan haar stoppen door en probeert ze Lennert te verstikken. Guy kan dit gelukkig verhinderen. Een tijdje later rijdt Lennerts vader, samen met hem, het kanaal in. Beiden zijn op slag dood.

Liesbeth Pauwels is de dochter van Patrick Pauwels. Ze is moeder van twee kinderen, Arno Coppens en Stefanie Coppens, en is getrouwd met Benny Coppens. Ze is een lieve zorgzame moeder die alles over heeft voor haar gezin. Wanneer ze door haar baas (ze werkt in een schoenenwinkel) wordt gevraagd om de opbrengst van de dag naar de bank te brengen, wordt ze overvallen door twee gangsters. Ze moet een paar weken in het ziekenhuis verblijven. Rita Van Den Bossche komt helpen bij het huishouden van de familie op vraag van Patrick Pauwels. Hier is Liesbeth niet tevreden mee. Bij haar terugkomst verbiedt ze Rita nog te komen, dit tot grote spijt van de rest van de familie. Liesbeth neemt ontslag in het schoenenbedrijf en gaat werken in de Foodbar van VDB. Later wordt ze baas van de Foodbar. Omdat Liesbeth vroeg zwanger werd heeft ze nooit haar middelbare school afgemaakt. Ze combineert haar werk en school en haalt haar diploma. Ze krijgt ook de kans om in Engeland verder te studeren voor Manager om zo de Foodbar wereldwijd op de kaart te zetten.

Lien is de huishoudster van Bart en Brenda. Ze is een weduwe met een passie voor motorrijden. Door haar werk bij Bart en Brenda komt Lien vaak over de vloer in Dimi's café, en daar is Dimi zeer gelukkig mee. Hij blijkt al snel een boontje voor haar te hebben, maar weet niet of dit wel wederzijds is. Lien krijgt plots te horen dat geadopteerd is: ze is de nicht van zakenman Rudy Ballings en naast hem de enige erfgename van hun overleden tante.

Linda heeft een sterk karakter, zo kan ze haar man Jan makkelijk de baas. Linda weet ook van aanpakken. Dat bewees ze door op haar eentje de woonkamer te renoveren en het huwelijk van Mark te organiseren terwijl ze in het ziekenhuis lag. Een tijdje later was Linda zwanger van een drieling. Maar gedurende haar zwangerschap heeft ze twee van de drie kindjes verloren. Linda beviel wat later van een gezond zoontje Guido. Linda is de lieve huismoeder, zo zorgde ze destijds goed voor Leen en Maarten. Ze werkte enige tijd als thuisverpleegster maar werd dan terug huisvrouw. Maar omdat het financieel niet haalbaar is, is ze terug gaan werken, dit keer als verpleegster in de serviceflats waar onder anderen Anne en Albert wonen. Om wat afleiding te krijgen startte Linda met danslessen. Ze bedroog Jan met William, haar danspartner. Uiteindelijk komt ze tot het besef dat ze Jan niet kan missen en gaat ze terug naar hem. Ze blijft zich echter aan allerlei dingen ergeren en beslist om met Jan in relatietherapie te gaan. Een tijdje later is ze dan ook in het ziekenhuis beginnen te werken als verpleegster. Ze kreeg de kans haar te bewijzen als hoofdverpleegster, maar dat hield ze niet lang vol. Wanneer haar man Jan het café van Dimi overneemt is ze er niet over te spreken. Maar ondertussen heeft ze zich erbij neergelegd en zijn ze ook boven het café gaan wonen. Ze werkt terwijl als zelfstandige thuisverpleegster.

 • Lisa Deruyter
  • Actrice: Daisy Van Praet
  • Periode: 6 juni 2009-21 oktober 2009/12 maart 2010-22 september 2010

Lisa is de nieuwe vriendin van Bertje. Als kersvers bedrijfsleider van Van den Bossche Electronics stelt hij haar aan als zijn secretaresse. Later stelt hij haar zelfs aan als de nieuwe directeur-generaal van Van den Bossche Electronics. Waardoor Jan naar de fabriek wordt overgeplaatst. Wanneer ze zwanger raakt is Bert woedend, want hij is onvruchtbaar. Uiteindelijk blijkt na een DNA-onderzoek dat Bert wel degelijk de vader is, wat een mirakel is. Als Lisa hem een tijdje later betrapt met June Van Damme, laat ze een abortus uitvoeren. Een furieuze Bert dumpt Lisa en laat haar ook bij VDB Electronics aan de deur zetten. Maanden later duikt ze terug op met een bolle buik. Het blijkt dat ze toch geen abortus liet plegen. En ze vormen terug een koppel. Maar omdat Lisa vaak komedie speelt over krampen in de buik, gelooft Bert haar niet wanneer het wel serieus is. Ze heeft een zwangerschapsvergiftiging en is haar kindje kwijt. Ze is kapot van het verlies. En gaat in proces met Bert. Dit zegt ze op het laatste moment op. En ze valt opnieuw voor zijn charmes. Wanneer hij echter brand sticht in de Vandenbossche-building, scheiden ze definitief.

Lobke leren we kennen als studente filosofie, die tijdens haar vrije uren als caféhulpje in de QV werkt. Ze start een relatie met Pierrot. Na een lange knipperlichtrelatie met heel wat obstakels op hun weg, wisten ze elkaar toch terug te vinden. Het geluk mocht echter niet lang duren. Leen en Paul vinden haar levenloze lichaam terug in het studentenhuis. Pierrot wordt stante pede hoofdverdachte nummer één. Uiteindelijk blijkt Daan, een van haar medestudenten, de persoon te zijn die Lobkes dood op zijn geweten heeft.

Lode is een ex-boekhouder. Hij werd beschuldigd van fraude en opgesloten in de gevangenis. Hij leeft nu van het OCMW waarmee hij de alimentatie van zijn ex-vrouw betaalt. Verder zit hij hele dagen in het café van Micheline sudokupuzzels op te lossen en porto te drinken. Hij wordt verliefd op Rita en volgt haar uit Antwerpen naar Dimi, waar ze dingen uit zijn verleden ontdekken. Daardoor zet Dimi Lode uit zijn café. Later komt de dochter van Lode over de vloer, ze wil haar vader leren kennen. Omdat Lode van zijn ex-vrouw zijn dochter niet mocht zien, en daarvan afgezien heeft, wil Rita hem nu helpen.

Louise is het speelse dochtertje van Peter Van den Bossche en Trudy Tack De Rixart De Waremme. Haar hobby is ballet. Ze speelt graag met Cédric, het zoontje van tante Véronique en nonkel Mario, en met Dieuwke, het dochtertje van Els en Andreas. Ondertussen is ze al wat opgegroeid en is ze beste maatjes met Jelle, haar stiefbroer. Haar hobby is dansen. In haar puberteit haalt Louise verschillende oudere vriendjes in huis. Dit zwaar tegen het gedacht van haar vader Peter. Gelukkig duren deze liefdes niet te lang. Louise is erg begaan met het dierenwelzijn. Ze zet zich in voor de natuur en is lid van FreEco.

 • Lovely Van der Venne
  • Actrice: Lovely Van Broeck/Vandana De Boeck
  • Periode: 1994-1995/5 september 2003-2006, 25 december 2013

We leren Lovely kennen als ze vier jaar is. Ze wordt geadopteerd door Ben en Marleen. Wanneer haar moeder sterft verhuist ze met haar vader terug naar Afrika, waar haar roots liggen. Jaren later, als ze al twintig is, staat ze plots terug voor de deur van haar bomma Anna. Ze wil haar familie leren kennen. Ze wordt goed in de familie opgenomen en start een relatie met de charmante café-uitbater Koen Lamoen. Hun relatiegeluk wordt echter verstoord door Virginie, die op een paardenmanege werkt. Ze wil Koen voor zich winnen en wil heel ver gaan om haar concurrente Lovely uit te schakelen. Na de breuk met Koen gaat Lovely terug in Afrika wonen.

M[bewerken]

Maarten is de twee jaar jongere broer van Leen. In tegenstelling tot zijn zus is hij nooit een studieknobbel geweest. Hij wilde het aanvankelijk maken als informaticus, maar mislukte twee jaar op rij en moest van zijn vader gaan werken. Na een week hield Maarten het voor bekeken en besloot toen naar de koksschool te gaan. Tot ieders verbazing is dit echt zijn ding. Maarten is een echte zoon van zijn vader. Net zoals Jan bedoelt hij het wel goed, maar hij gaat vaak ondoordacht en impulsief te werk. Maarten hangt ook graag de lolbroek uit, maar kent de grens niet tussen fijne en platte humor, tussen plagen en pesten. Maarten deinst er evenmin voor terug om tegelijkertijd twee liefjes te hebben. Maar ook dat bedoelt hij niet kwetsend. Hij vindt het vooral spannend en ziet niet in wat hij daarmee verkeerd doet. Hij had een relatie met Caro, zijn stagemeester, maar na een misverstand zijn ze uit elkaar. Hij heeft zijn koksschool niet afgemaakt door alweer een nieuw conflict met zijn stagemeester en dit twee weken voor zijn eindexamen. Nu werkt hij in de fabriek van VDB Electronics samen met zijn vader Jan. Een tijdje later neemt hij samen met zijn vader het café van Dimi over. Na een tijdje is hij het daar al beu wegens meningsverschillen met zijn vader Jan. Hij baat eerst samen met zijn vaste vriendin Roos Sterckx de 'Roos Crevette' uit; een cateringbedrijf. Door relatieproblemen en omdat het bedrijf niet echt van de grond komt zetten ze de zaak vroegtijdig stop. Hierna gaat hij werken als chef in een bootrestaurant, via een vriend van Mathias. Dit restaurant wordt gesloten wegens fraudezaken van de uitbater. Maarten is hierna even werkloos, maar opent daarna een restaurant samen met zijn vriendin Roos, genaamd: KomEet. Dit hokt in de nieuwe holding van de familie Vandenbossche. Later besluit Veronique om de KomEet te sluiten, ondanks het feit dat Maarten driedubbele shifts draaide. Maarten gaat samen met Roos op wereldreis en de KomEet wordt een biologische foodshop. Wanneer hij en Roos willen terugkeren naar huis en naar hun familie worden ze gegijzeld door enkele extremisten. Wanneer Maarten doet of hij dood is en zo kan ontsnappen en naar België vlucht kunnen ze geld bijeenzamelen voor terug naar Pakistan te reizen om Roos uit de handen van de extremisten te bevrijden. Roos wordt vermoord maar Maarten komt er met kleerscheuren vanaf. Daarna probeert hij zijn leven op de rails te krijgen. Hij helpt zijn pa in de Jan en Alleman. Gaat even Undercover werken en daarna probeert hij examen te doen als informant voor de Cel Terrorisme. Dit alles mislukt en Maarten besluit om te vertrekken naar India.

We kennen Marc als de verstrooide professor. Marc is lange tijd psychiater geweest. Marc leert Mieke kennen op een medische beurs. Het klikt goed tussen hen en Mieke raakt onverwachts zwanger van Marc. Wat later treden ze in het huwelijk. Marc besluit om zijn psychiaterpraktijk te sluiten en samen met Mieke een opvangtehuis voor moeilijk opvoedbare kinderen over te nemen. Dounia, een oude kennis van Marc, duikt terug op en verleidt hem. Marc verbreekt zijn relatie met Mieke om met Dounia mee te gaan, maar wanneer hij in slaap valt achter het stuur van zijn wagen rijdt hij samen met Lennert, de zoon van hem en Mieke, het kanaal in. Beiden zijn dood.

 • Marleen Van den Bossche

Marleen of liever gezegd Marleentje, is de jongste dochter van 'bomma' Anna. Haar vader is de overleden eerste man van Anna, Pierre. Marleentje kent veel geluk, maar ook ongeluk en beide vindt ze bij haar grote liefde Ben. Hij is een schoolmeester. Wanneer de twee kinderen proberen te krijgen ontdekken ze dat dat nooit zal lukken. De enige manier is dus adoptie en dit doen ze. Ze adopteren de vierjarige Lovely, een Afrikaans meisje. Marleen kan echter niet lang van haar prille gezinsgeluk genieten. Wanneer nonkel Walter en nonkel François op bezoek zijn om het nieuw gevormd gezinnetje te verwelkomen snelt Marleentje naar buiten om een fles jenever. Ogenblikken later zijn piepende remmen te horen. Marleentje is abrupt door een wagen gegrepen bij het oversteken. Ze is op slag dood.

Gravin Marie-Ange De Rixart De Waremme is de grootmoeder van Trudy. Ze kwam om het leven in een auto-ongeluk.

De Familie-kijkers die er al vanaf het begin bij waren, kennen Marie-Rose de Putter nog als de echtgenote van Guido Van den Bossche. Marie-Rose scheidde van Guido en ging samenwonen met Hugo. Op 6 april 1998 kwam ze om het leven in een helikoptercrash. Drie jaar later werd haar graf achter een landhuis op Tenerife gevonden door haar dochter Veronique en kwam aan het licht dat Marie-Rose de crash overleefd had. Volgens de huishoudster was aids de echte doodsoorzaak. Het liederlijke verleden van haar moeder indachtig, berustte Véronique. Jaren later zal blijken dat Marie-Rose levend en wel is, maar ook dat ze niet meer de vrouw is die ze vroeger was. Wat is er in al die tijd gebeurd? Marie-Rose werd door een toevallige schipper opgevist uit zee. Een bevriende schilder ontfermt zich over haar. Omdat Marie-Rose zich niets van haar verleden kan herinneren, besluiten ze haar Cathérine de la Mèr te noemen. Zo tellen de jaren op Gran Canaria verder. Zoveel jaar later wordt het leven van Marie-Rose plots door elkaar geschud. Als in België het zoontje van haar dochter Veronique plots verdwijnt, verschijnt er een foto van Veronique in de krant. In de krantenwinkel van een hotel krijgt Cathérine de Belgische krant onder haar ogen. Een confrontatie met haar verleden blijkt onvermijdelijk. Ze keert terug naar België. De schok voor de familie is groot. Maar het leven gaat verder. Els voelt zich in het begin bedreigd door Marie-Rose, maar de gemoederen bedaren terug. Marie-Rose komt in een zwaar conflict met haar dochter terecht wanneer ze haar oude modehuis terug wil oprichten. Dit kan haar er niet van weerhouden opnieuw een naam te krijgen in de modewereld. Intussen leert ze zakenman Mathias Moelaert kennen. Ze lijken beiden een boontje voor elkaar te hebben en beginnen een relatie. Dit komt tot een breuk wanneer hij de twijfels die ze over hem heeft niet meer aankan. Nu zet ze haar Peter voor een voldongen feit over zin verloofde June. Na enkele maanden aanvaard ze June in de familie. Wanneer Leen en Marie Rose samen gaan eten komt ze Dirk, de ex-man van Rita, tegen. Later vertelt ze dit aan Rita. Rita krijgt een zoveelste tegenslag en begint opnieuw te drinken. Na de rechtszaak tegen Rita komen de twee dames opnieuw goed overeen. Rita steunt Marie-Rose zelfs wanneer Peter kanker heeft. Later start ze opnieuw een relatie met Mathias, maar wanneer die zwicht voor de charmes van Caroline De Meester gaan ze opnieuw uiteen. Wanneer de werknemers van de VDB Holding samen op teambuildingsweekend gaan, wil Marie-Rose niet mee, omdat ze ervan overtuigd is dat Mathias een relatie heeft met Caroline. Maar Rita kon in het café al enkele keren zien dat Caroline wel avances maakt, maar Mathias nog steeds voor Marie-Rose kiest. Na een gesprek met Rita gaat ze naar de Ardennen, waar Caroline haar plotseling wil uitschakelen en haar een ravijn intrekt. Caroline sterft hierbij, Marie-Rose komt ervan af met een hersenschudding. Ze wordt een tijdlang verdacht Caroline vermoord te hebben, maar uiteindelijk kan bewezen worden dat ze onschuldig is. Ze zal in februari ook trouwen met Mathias, maar de voorbereidingen gebeuren niet zonder slag of stoot. Peter zal de getuige zijn van zijn moeder. Marie Rose verliest een groot deel van haar geld door op de beurs te spelen. Hierdoor is ze verplicht van haar Villa te verkopen.

Mario heeft lang in Italië gewoond. Hij stond er aan de leiding van het modehuis "Linea Veronica". Wanneer Bianca Parducci sterft en Veronique beslist terug het zakenleven in te stappen, bloeit er iets moois tussen hen. Ze besluiten de hoofdzetel naar België te verhuizen. Samen ontwerpen ze modieuze kledinglijnen en organiseren ze enkele succesvolle modeshows. Mario en Veronique hebben inmiddels ook een zoontje, Cédric. Door het onuitstaanbare gedrag van Veronique heeft Mario al enkele keren troost gezocht bij andere vrouwen. Zo bedroog hij haar een tijdje met Cixi, de toenmalige vriendin van Bert. Daarna had hij ook nog een geheime relatie met Trudy. Peter en Trudy zijn hierdoor gescheiden, en daar heeft Mario het ontzettend moeilijk mee. Ook tussen hem en Veronique komt het tot een breuk. En hij krijgt een relatie met Jennifer Verjans. Maar deze vrouw blijkt een bedriegster te zijn en hij breekt met haar.

 • Marthe Vermeir

Marthe is moeder van Brenda. Zowel Bart als Brenda hebben het druk met hun job, dus zij staat vaak in voor de opvang van Hannah en Jelle. Wanneer Marthe wat begint te sukkelen met haar gezondheid besluiten Bart en Brenda een huishoudster in dienst te nemen. Na de dood van Brenda is ze aanwezig op haar begrafenis. Daarna verdwijnt ze definitief uit beeld.

Martine Van den Abele is de dochter van Julienne, de vroegere kuisvrouw ten huize Guido Van den Bossche. Martine heeft jaren in het buitenland gewoond komt als ingenieur samen met Rob het FAIC, het zusterbedrijf van VDB Electronics leiden. Rob en Martine groeien naar elkaar toe en duiken met elkaar in bed. Hierdoor loopt zijn huwelijk met Rita stuk. Na de hele toestand besluit Martine om te verhuizen naar Nederland.

Wanneer Marie-Rose een geschikte locatie zoekt voor een van haar modeshows, komt ze in contact met zakenman Mathias Moelaert. Mathias is een knappe en sympathieke man, die een oogje blijkt te hebben op Marie-Rose. Hij verblijft vaak voor zaken in het buitenland, wat de situatie er niet gemakkelijker op maakt. Uiteindelijk smelt Marie-Rose dan toch voor zijn charmes. Het komt na de affaire met de Arabieren tot een breuk tussen hem en Marie-Rose. Ze had te veel twijfels bij hem. Maar ze werden wat later opnieuw een koppel. Ondertussen heeft hij ook zijn scheepswerf verkocht om te kunnen investeren in de VDB Holding. Hij wordt ook aandeelhouder binnen de firma en wordt directeur van de tak "transport". Intussen is de VDB Holding goed uit de grond gestampt en wordt Caroline aanvaardt als Public Relations. Ze maakt avances op Mathias en ook Marie-Rose heeft dat gezien. Marie-Rose is ervan overtuigd dat Mathias een affaire heeft met Caroline en komt er een eind aan hun relatie. Als de VDB Holding naar de Ardennen gaat voor een teambuilding is Caroline overtuigd van haar stuk dat ze Mathias binnen heeft, maar hij is nog altijd niet bezweken. Het wordt erger, wanneer Marie-Rose door Rita ervan overtuigd wordt toch naar de Ardennen te gaan wordt ze opgewacht door Caroline. Ze wordt in het ravijn geduwd, samen met Caroline. Caroline overleefde het niet, Marie-Rose wel. Mathias twijfelt aan Marie-Rose en ze wordt verdacht van moord. Maar al snel bleek dat het omgekeerd was en Caroline wou moorden en niet Marie-Rose. Wat later werden ze opnieuw een koppel en zijn sinds 1 februari 2013 getrouwd. Tegenwoordig is Mathias volop bezig met zijn hobby "de koers". In samenwerking met de "Koekoeksvrienden" zet Mathias een wielerwedstrijd op poten en die gaat door eind juni, tijdens het buurtfeest. Tijdens het buurtfeest krijgt hij echter een hartaanval, al bij al loopt alles goed af. Matthias is onder meer aandeelhouder in de plaatselijke voetbalclub en VDB Fashion. Ook probeert hij samen met Patrick en Guido oldtimers op te knappen.

Mia is de sympathieke en plichtbewuste directiesecretaresse bij VDB Electronics. Zij is de efficiënte steunpilaar van Guido. Haar privéleven blijft lang een goed verborgen geheim. Heel wat familieleden schrikken wanneer ze de tweede echtgenote van François Van den Bossche wordt. Kinderloze nonkel François zit er immers warmpjes in. Het wordt een romantisch huwelijksfeest. Er wordt beweerd dat ze om het leven kwam bij een vliegtuigcrash boven Vietnam, tijdens hun huwelijksreis. Ook de ware toedracht van haar verdwijning blijft een goed bewaard geheim.

Micheline is een oude celgenote van Rita. Nu Rita in ruzie ligt met haar familie gaat ze naar Antwerpen in het café van Micheline werken. Ze start een 'Rita Sacré'-avond en bedient de toog. Ook krijgt ze twee aanbidders: stamgasten Rudolf en Lode. Nadat ze wordt beschuldigd van diefstal vertrekt ze terug naar haar familie en gaat werken in het café van Dimi. Een tijdje later krijgt Rita een vreemd telefoontje van Micheline en besluit ze haar nog eens te gaan opzoeken. Ze blijkt aan een terminale ziekte te lijden en verkoopt haar café om nog van haar laatste dagen te kunnen genieten.

 • Miel Verbiest

Miel is een oude schoolvriend van Jan. Hij is gepensioneerd bakker en getrouwd met Francine Laenen. Bijna zijn hele leven op reis geweest met zijn mobilhome en alle uithoeken van de wereld gezien te hebben komt hij nu, jaren later Jan weer tegen en wordt weer bevriend met hem en zijn vrouw Linda. Ze gaan samen op vakantie naar Zuid-Frankrijk in de mobilhome van Miel en Francine. Ze helpen ook het gezin van Jan dikwijls: ze helpen de relatie van Maarten en Evy weer goed te krijgen, ze gaan Maarten zoeken wanneer die ontvoerd werd. Miel blijkt aan alzheimer te lijden en zijn toestand gaat snel achteruit. Hij belandt in een psychiatrische instelling. Maanden later bezoekt Francine Jan en Linda in het café. Ze vertelt dat haar man overleden is aan de slopende ziekte en nodigt hen uit om de begrafenis bij te wonen.

Mieke Van den Bossche werkte lange tijd in Brazilië bij de arme kinderen. Ze was er getrouwd met Leonardo. Na een tropische ziekte (waaraan haar moeder Monique overleed) mocht ze niet meer terug naar Brazilië. Ze bleef in België wonen waar ze enkele jaren later vernam dat haar man overleden was na een ongeval. Ze hertrouwde met Marc De Waele en nam met hem een opvangtehuis voor jongeren over. Enige tijd later stopte ze daarmee en ging werken bij de dienst voor Bijzondere Jeugdzorg. Wanneer Marc en Lennert sterven gaat ze door een hel. Ze stevent regelrecht op een depressie af, maar dan leert ze op het kerkhof de sympathieke Gaston kennen. Ze nodigt hem en zijn zoon Wim uit voor een etentje. Ze wordt smoorverliefd op Wim, die schilder is en beiden starten een relatie. Mieke gooit zich ook op een nieuw project: een buurthuis voor kansarmen. Later begint ze te werken in het ziekenhuis waar ook een deel van de familie werkt. Ze wordt er verliefd op Paul, de vriend van Leen. Als Mieke het uitmaakt met Wim om met Paul samen te gaan leven dan liegt Paul tegen Mieke en zegt hij dat hij het al wel heeft uitgemaakt met Leen. Als Paul even later alleen op congres gaat betrapt Mieke hem met nog een andere vrouw. Paul blijft Mieke lastigvallen en hij randt haar aan op zijn trouwdag. Ze kan hierna goed opschieten met Morgane Maes. Ze komt bij haar wonen, wanneer haar appartement onbewoonbaar wordt verklaard. Deze relatie verzuurt wanneer ze later een relatie krijgt met haar dansleraar Pieter. Maar ook deze relatie loopt niet lang daarna op de klippen, onder meer door de bemoeienissen van Pieters moeder. Mieke breekt met Pieter en ging als vrijgezel door het leven tot ze Nico leerde kennen. In het begin was het vooral speels, maar al gauw werd duidelijk dat er grote gevoelens waren voor elkaar. Toen Nico met Evy naar bed ging en dus Mieke bedroog stond hun relatie op springen. Eventjes probeerden ze nog met 3 een relatie uit te bouwen, maar tevergeefs lukte dat niet. Ze besliste dan maar een punt achter haar relatie te zetten. Later beslisten Evy, Nico en Zjef aan co-housing te doen. Nico en Mieke groeiden meer naar elkaar toe en besloten te trouwen.

 • Monique Stevens

Monique was de eerste echtgenote van Jan Van den Bossche. Samen hebben ze 2 kinderen, Bart en Mieke. Monique scheidde van Jan en trok in bij Didier De Kunst. Hierna trouwde ze met Guy Maeterlinck. Ze overleed aan junglekoorts, een ziekte die ze had opgelopen via haar dochter Mieke.

Morgane is verpleegster in het ziekenhuis waar Paul, Linda, Mieke en Leen werken. Tot grote ergernis van Leen vindt Morgane het niet erg om te flirten met Leens grote liefde Paul. Na een tijdje raakt Morgane ontzettend goed bevriend met Mieke. Maar deze relatie verzuurt door haar jaloezie omdat Mieke een nieuwe liefde heeft en zij niet. Uiteindelijk verdwijnt ze zonder ook maar iets mee te nemen. Er ontbreekt elk spoor van haar. Later maakt ze Mieke duidelijk dat ze in het buitenland een nieuw leven is begonnen en dat ze niet van plan is naar België terug te keren.

N[bewerken]

Nathalie is de ex-vrouw van Dirk. Jaren geleden is ze samen vertrokken naar New-York met Dirk, de ex-man van Rita. Op 21-jarige leeftijd raakt ze zwanger van Gail, twee jaar later van Justin. Nathalie en Dirk groeide uit elkaar in Amerika en het kwam tot een breuk. Een tiental jaar later verhuist ze naar België waar ze terug in contact komt met Dirk. Ze start aanvankelijk een relatie met dokter Paul Jacobs maar wanneer ze weer contact krijgt ze ook terug contact met haar kinderen Gail en Justin groeien de twee uit elkaar. Later starten ook zij en Dirk opnieuw een relatie. Dirk kreeg alzheimer en vroeg euthanasie aan. Nathalie besloot om terug naar Amerika te trekken.

Nel is een charmante dame die als receptioniste werkt in een hotel in Zuid-Afrika, waar Peter en Bart voor zaken verblijven. Op een avond gaat ze met Bart naar bed. Later volgt ze hem naar Vlaanderen en ontvoert ze Brenda. Intussen wordt ze een echte vriendin voor Bart en zorgt ze maar al te graag voor hem en zijn twee kinderen. Maar wanneer Bart plots achter de waarheid komt, doet ze hem ook van de aardbodem verdwijnen. Omdat ze geen uitweg meer ziet, besluit Nel het gebouw waarin ze Bart en Brenda heeft opgesloten, in brand te steken. Net op dat moment komt er redding. Detective Jef Lits kan Nel overmeesteren en Bart en Brenda net op tijd uit de vuurhaard redden.

Nele is de tweede vrouw van Jan Van den Bossche. Samen hebben ze twee kinderen: Maarten en Leen. Na enige tijd scheidt Nele van Jan. Ze begint een relatie met Wilfried en vertrekt met hem naar Frankrijk. Wanneer Leen bekent dat Wilfried haar misbruikt heeft, slaan bij Nele de stoppen door. Ze schiet Wilfried dood in een paardenstal. Op haar proces wordt ze vrijgesproken. Hierna wordt er een tijdje niets meer van haar vernomen, maar plots duikt ze terug op en verleidt ze haar ex-man Jan. Later blijft ze Jan en Linda stalken. Wanneer het koppel hier bewijzen van te pakken krijgt stellen ze Nele voor de keuze: ofwel verdwijnt ze voorgoed uit hun leven, ofwel stappen ze naar de politie. Nele kiest het zekere voor het onzekere en verhuist opnieuw naar Frankrijk.

Niko woont met zijn kompanen in een achtergestelde buurt in Mechelen. Hij trekt vooral op met andere kansarmen. Niko kende, door de scheiding van zijn ouders, een slechte jeugd. Hij heeft zijn vader al jaren niet meer gezien. Daardoor voelt het alsof er niemand ooit naar hem heeft omgekeken. Niko is dol op muziek en hoopt het ooit in de muziekwereld te maken. Hij weet echter niet hoe hij daaraan moet beginnen. Verder houdt Niko van basketbal en rondhangen op het pleintje. Hij begint onder druk van Pierrot samen met Malika, Evy en Pierrot zelf een muziekband The Project. Het komt ook tot een verzoening tussen hem en Sasha. Maar na enkele maanden wordt The Project stopgezet. Ondertussen is Niko aangenomen in De Jan & Alleman. Wanneer Mieke problemen heeft met haar badkamer komt Niko nieuwe tegels leggen. De twee worden vervolgens een koppel. Niko komt in vreemde zaakjes terecht, wanneer hij een vriend van vroeger leert kennen, Glenn. Maar deze blijkt al lang niet meer dezelfde te zijn en lijkt een echte crimineel te zijn geworden. Glenn pleegt de ene misdaad na de andere, en eist dat Niko hem hierin helpt. Anders zal hij zijn vriendin Mieke vermoorden. Wanneer Niko na één misdaad in het ziekenhuis zelfs even bewaakt wordt door de politie, beslist hij toch niet in te gaan op Glenns eisen en spreekt samen met zijn broer Steve een beurtrol af om Mieke altijd te beschermen. Maar wanneer Mieke op een dag van haar werk komt, wordt ze toch ontvoerd door Glenn. Glenn eist dat Niko naar de oude fabriek komt, waar hij Mieke gijzelt. Niko gaat ernaartoe, waar hij de confrontatie lijkt te verliezen. Net wanneer Glenn zowel Niko als Mieke wil doodschieten, verschijnt Nico's broer Steve en schiet Glenn neer. Niko en Mieke komen er met de schrik vanaf. Tegenwoordig woont Niko samen met Mieke, Evi, Zjef en Bas (Thomas). Onlangs vroeg hij Mieke ten Huwelijk. Nico werkte aanvankelijk in het café Jan en Alleman maar besloot zijn leven een nieuwe wending te geven. Hij werkt nu als straathoekwerker.

 • Noa Vaerenbergh De Rixart De Waremme

Noa Vaerenbergh is de tweelingzus van Zoë en halfzus van Trudy. Plots blijkt ze de dochter van Eline Vaerenbergh te zijn. Later verhuist ze samen met Eline, Guy en Zoë naar Amerika.

O[bewerken]

P[bewerken]

Peter Van den Bossche is de zoon van Guido Van den Bossche en Marie-Rose De Putter en is de vorige algemeen directeur van elektronicabedrijf Van den Bossche Electronics. Vroeger was hij geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Hij kon moeilijk verleidingen weerstaan, gebruikte drugs en zat in een sekte waar hij Willeke leerde kennen. Samen kregen ze één zoon die in de jungle opgroeide: Enrique. Van Peter werd even gedacht dat hij dood was en begraven in de jungle, nadat hij zich tegen de sekte van Salomon had gekeerd. Maar niets was minder waar. Alles was een valstrik van sekteleider Salomon. Uiteindelijk komt Peter terug in België terecht. Wanneer zijn vader Guido Van den Bossche komt te overlijden neemt hij zijn plaats in als algemeen directeur van Van den Bossche Electronics. Hij en Willeke hadden een zoon Enrique, die het leven liet toen Rita Van den Bossche hem aanreed met een vrachtwagen. Peter had ook nog een relatie met Femke. Zij pleegde later zelfmoord. Nu is Peter getrouwd met Trudy Tack De Rixart De Waremme. Samen hebben ze één dochter: Louise. Op werkvlak investeert een zekere Graham Boardman in VDB Electronics. Boardman krijgt zelfs een zetel in de raad van bestuur. Maanden later blijkt dat het bedrijf in zware financiële problemen zit en Boardman verdwenen is. Na grondig onderzoek van Bart blijkt dat Graham Boardman in werkelijkheid Xavier Latour was, die de identiteit van de echte (overleden) Boardman had overgenomen en zichzelf hiertoe had vermomd. Peter moet het bedrijf van de ondergang proberen te redden, maar dit lukt hem niet. Hij geeft Joe Bonduono de schuld omdat Boardman niet deftig gescreend was. Uiteindelijk komt een deurwaarder aankloppen bij VDB. De bankdirecteur geeft Peter de optie om aandelen te verkopen aan zijn neef Bert. Het bedrijf wordt overgenomen door Bert. Deze kwam echter in nauwe schoentjes te zitten door zijn verleden en uiteindelijk belandt Peter toch weer op de directeursstoel. Wanneer hij een auto-ongeluk krijgt, belandt hij in een zware coma. Uiteindelijk ontwaakt hij, maar zijn geheugen blijkt gedeeltelijk te zijn aangetast. Hierdoor is hij het bedrog van zijn echtgenote vergeten. Uiteindelijk biecht ze hem toch terug alles op en gaan de twee uit elkaar. Wanneer blijkt dat Trudy opnieuw drugs gebruikt, wil hij het volledige hoederecht over hun dochtertje aanvechten. En hij heeft nog meer zorgen aan zijn hoofd: door een zaak rond bedrijfsspionage bij VDB Electronics is hij genoodzaakt zijn directeursstoel af te staan aan Bertje. Na zijn gezin te hebben gered en nadat hij Bert betrapt heeft op een samenwerking met Jet voor een overname, wordt Bert weggestemd als algemeen directeur en wordt hij weer in die functie benoemd. Hij vraagt kort daarna aan Bart om terug te komen. Onder druk van Brenda keert Bart terug als Peters rechterhand en commercieel directeur. Sinds Trudy en Louise naar Cyprus zijn heeft hij een relatie met June Van Damme, maar hij wil niets vertellen aan zijn familie. Nadat Trudy en Louise terug zijn, besluit hij om toch open kaart te spelen en vertelt alles aan zijn vrouw en dochter. Eens de scheiding officieel is, vraagt Peter June ten huwelijk. Wanneer Marie-Rose dit te horen krijgt is de maat vol. Alle middelen zijn goed genoeg om het huwelijk niet te laten doorgaan. Maanden later neemt Marie-Rose dan toch vrede met Peters nieuwe vrouw en maakt ze officieel deel uit van de familie. Hij verwacht een kind met June. Na jaren van hervormingen, waardoor VDB Electronics opgaat in de VDB Holding wordt Peter, samen met zijn zus Véronique, algemeen directeur van deze holding, die anno 2013 uit verschillende takken bestaat, namelijk: VDB Fashion en VDB Technics. Later wordt Véronique als enige de algemeen directeur en krijgt Peter VDB Fashion onder zijn hoede, als "vernieuwend manager". June stelt echter vaak het beleid van Véronique, die nu als enige aan het hoofd van de holding staat, in vraag. Peter blijkt nog wel invloed te hebben aangezien hij steeds nieuwe ideeën lanceert. Op thuisvlak stelt hij zich kandidaat-pleegouder samen met June. Kort hierna vangen ze Warre op, al lijkt Peter na een tijdje te ondervinden dat er toch veel bij komt kijken. June raakt terug zwanger maar dit blijkt helemaal niet waar te zijn. June faket de zwangerschap om zo bij Peter te kunnen blijven. Peter breekt met June en zet haar om straat. Nadien start hij een korte relatie met Elise. Ze komt om bij een ongeluk waarbij de mentaal zieke Delphine haar bij een ruzie 'per ongeluk' van de trap gooit. June kan het maar niet verkroppen dat Peter haar heeft buitengezet. Ze besluit om het leven van Peter zuur te maken. Ze start een eigen modebedrijf op met Veronique (die zich verstoten voelt door Peter). Het bedrijf krijgt de naam Vero Bello. Later werken Vero Bello en Fashion samen aan een project dit dik tegen de zin van June.

Petros is de ambassadeur van Cyprus. Hij komt op een onverwacht moment hulp vragen aan Andreas. De Cypriotische drugsmaffia heeft de jacht op hem geopend. Andreas besluit de zaak uit te spitten. Els vindt het veel te gevaarlijk, maar Andreas zet toch door. Petros' dochter wordt ontvoerd door de maffia en gevangengehouden in een oude fabriek. Door de hulp van Andreas wordt ze gered, maar de drugsmaffia laat het hier niet bij. Ze plegen een bomaanslag waarbij Petros om het leven komt.

Picasso maakte deel uit van een jongerenbende die veel te vinden is in 'Het vissershuis', later 'De Bananja', het plaatselijke café. Hij was een heel goede vriend van Peter. Picasso trok samen met zijn vriendin Marie-José naar het buitenland.

 • Pierrot Cockelaere

Pierrot was de tweede zoon van Rita Van den Bossche. Hij stierf aan leukemie. Later kreeg Rita opnieuw een zoon, die naar hem vernoemd werd.

Pierrot heeft sinds jaar en dag een uitstekende band met zijn stiefvader Rob. De relatie met zijn moeder Rita verloopt een stuk moeizamer. Hij kan het haar niet vergeven dat ze drinkt en daardoor haar leven vergooit. Pierrot heeft al verschillende keren met haar gebroken, maar toch keert hij telkens weer naar haar terug. De familie is nu eenmaal zeer belangrijk voor Pierrot. Hij studeert sociale wetenschappen, maar bouwde al na één jaar een sabbatjaar in en trok met Vredeseilanden naar Oeganda. Hij verloor zijn hart aan het land en maakte er vrienden voor het leven. Na zijn terugkeer uit Afrika start Pierrot met lezingen voor jongeren en wordt hij verliefd op Lobke, een filosofiestudente die in de QV werkt. Wanneer Lobke later vermoord wordt is dit een zware klap voor Pierrot, zeker wanneer hij als hoofdverdachte beschouwd wordt. Momenteel heeft hij een relatie met Evy. Hij zet zich erg in als straathoekwerker voor enkele jongerenbendes op een plein. Pierrot zingt bij "The Project", een muziekgroepje vanop straat waar Evy manager van is. Later stopt dit groepje. Evy en Pierrot worden na twijfels opnieuw een koppel. Maar wanneer Pierrot even naar Afrika gaat wordt hij er verliefd op Leki, een vrijwilligster voor Vredeseilanden. Hij biecht dit op aan Evy en de twee beslissen meteen uit één te gaan. Hij vertrekt opnieuw naar Afrika, en is niet van plan meteen terug te keren...

Pim is de zoon van Kaat Mariën. Op haar sterfbed vroeg zijn moeder haar nicht Suzy om voor hem te zorgen. De puber is daar echter helemaal niet blij mee en wil liefst zo weinig mogelijk met Suzy en de Van den Bossches te maken hebben. Suzy neemt dit zeer persoonlijk, maar uiteindelijk blijkt hij niets tegen haar te hebben. De reden waarom hij niet bij haar wil blijven wonen, is dat hij in zijn 'thuisbasis' Limburg een vriendinnetje heeft.

Q[bewerken]

R[bewerken]

Renaat Bosman is een overgeplaatste hoofdinspecteur die commissaris De Vos helpt bij het opsporen van de verkrachter. Later wordt zijn houding rancuneuzer. Hij is gescheiden en heeft een dochter. Buiten zijn uren leest hij veel boeken. In 2009 is de rol van Renaat uitgespeeld en duikt hij niet meer op als inspecteur. In 2013 zien we hem terug als gevangenisdirecteur in de gevangenis van Bert

René is de broer van Els. Vroeger al bleek René niet zo betrouwbaar. Zo heeft hij onderdak gegeven aan Didier De Kunst. Later hield hij zich bezig met andere duistere zaken. Nu heeft René zijn leven gebeterd. Na een hele reeks mislukte relaties (met onder andere Manoe, Merel en Noortje) is René getrouwd met Heidi. René en Heidi hebben één kind, Berre. Maar het lukt niet meer tussen René en Heidi. Wanneer haar vader sterft erft ze zijn hotels in Cyprus. Ze besluit naar ginder te gaan, zonder René. Ze neemt hun zoontje mee. René gaat hen in eerste instantie achterna, maar keert op zijn passen terug. Om dan uiteindelijk toch terug naar Heidi te keren en zijn leventje in België voorgoed achter zich te laten.

Rita was getrouwd met Rob. Ze is een beetje de pechvogel van de familie. Haar eerste én tweede zoon stierven aan leukemie, ze raakte aan de drank en ze belandde in de gevangenis. Haar mosselbedrijfje ging failliet en ook van kanker bleef Rita zelf niet gespaard. Gelukkig kon ze daarvan genezen. Het ging een hele tijd beter met Rita. Ze heeft een muziekwinkel overgenomen, de sax-retro. Ook kreeg ze een baan bij "Radio Blanca". Haar radioprogramma "Op de koffie bij de platenboerin" is een groot succes. Maar ook aan dit succes komt een einde. Ze wordt ontslagen bij de radio. Rita wil haar zangcarrière als Rita Sacré weer oppikken en ze weet zo een platencontract te bemachtigen. Later raakte ze weer aan de drank toen ze vermoedde dat haar man Rob een relatie had met zijn secretaresse Martine. Deze keer was ze echt niet te genezen. Drie jaar later sluiten Rob en Isabelle haar op haar kamer op en starten beiden een relatie. Maar Rita is slimmer dan dat. Ze ontsnapt uit haar kamer. Rob vindt haar terug en laat haar colloqueren. Maar ook uit de instelling kan ze ontsnappen. Ze vindt steun en moed bij haar oude vriendin Micheline, met wie ze indertijd uit de gevangenis ontsnapte en haar zoon Pierrot ontvoerde. Rita en Micheline starten een café en ze keert haar familie de rug toe. Wanneer ze het in het café wel heeft gehad, wil ze terug naar haar familie. Zij geven Rita een zoveelste kans en ze is terug welkom. Momenteel werkt ze in Dimi's café, dat sinds de verkoop van de QV de stamkroeg van de Van den Bossches is geworden. Later krijgt ze na veel ontkenningen een relatie met Dimi. Maar de familie weet hier nog niets van. Na enkele maanden ontstaat er opnieuw een groot conflict tussen Marie-Rose en Rita. Ruzies en herinneringen uit het verleden werden opgehaald, waar Dimi niets van weet. Uiteindelijk komt hij te weten wat Rita al heeft uitgespookt in het verleden. Hij neemt zijn beslissen en verlaat Rita. Rita kan dit echter niet verkroppen en raakt terug aan de fles. Anna, Rob en Pierrot waken dag en nacht op haar. Wanneer Rita denkt om terug een relatie te beginnen met Rob. Deze laatste wijst haar namelijk af en opnieuw is dit een grote klap voor haar en ontsnapt. Ze wordt dagenlang vermist. Uiteindelijk heeft Bert haar in de macht voor een duister plan. Bert laat Rita de gebouwen van VDB Electronics in brand steken als wraak jegens Peter. Rita verkeert in dronkenschap en kan zich niets meer herinneren. Rita wordt bijna veroordeeld voor brandstichting en moord op Rob, totdat haar onschuld wordt bewezen en Bert wordt aangehouden. Rita is nu van alle blaam gezuiverd en heeft zich intussen verzoend met de familie. In 2015 wordt ze cruisezangeres en verdwijnt zo uit de serie.

Rob is de ex-man van Rita. In het verleden was hij alcoholverslaafde en inbreker. Ook in zijn later beroepsleven bleef hij niet gespaard van pech. Zo heeft hij samen met Rita een mosselbedrijfje gehad. Dat ging failliet. Ook zijn job als buitenwipper bij een dancing liep fataal af. Hij ging werken bij VDB Electronics waar hij zich hogerop werkte. Hij werd verkoopdirecteur, waardoor hij veel reizen naar het buitenland moest maken. Op zo'n reis wordt hij erin geluisd door Xavier. Hij belandt in een Marokkaanse gevangenis. Rob wordt veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf. Als Peter Rob wil vrijkopen, belandt ook Peter in de gevangenis. Andreas en Koen zetten een heel plan op poten om Peter en Rob te bevrijden. Na een hels avontuur is Rob na enkele maanden toch terug thuis. Daarna werd Rob directeur van De Borger & Co, een filiaal van Van den Bossche Electronics. Zijn affaire met zijn secretaresse Martine dreef Rita terug naar de fles. Hij laat Rita colloqueren en begint een relatie met Isabelle. Maar Rita ontsnapt en keert terug naar een jeugdvriendin. Wanneer ze het daar moe is, keert ze naar huis terug en probeert ze Robs hart opnieuw te winnen. Die staat voor een verscheurende keuze: Rita of Isabelle? Uiteindelijk kiest hij voor Isabelle. Hun relatie loopt echter stuk. Rita krijgt opnieuw hoop, maar uiteindelijk begint Rob een relatie met Els. Wanneer hij haar ten huwelijk vraagt, klapt ze echter volledig dicht en neemt ze haar koffers. Rob krijgt wat later een gokverslaving. En moet onder druk van Pierrot professionele hulp zoeken. En dit blijkt een goed idee geweest te zijn. Hij is genezen. Het gaat lange tijd goed met Rob. Tot wanneer hij op het personeelsfeest en wraaklustige Bert bijna betrapt. Bert geeft hem echter een slag tegen het hoofd. Hij komt nog overeind om Bert te doden. Maar die geeft hem een tweede fatale slag tegen het hoofd. Rob is op slag dood.

Roos was verpleegster van opleiding, maar omwille van onregelmatige uren stopte ze daarmee. Na een tijd besloot ze om met haar vriend Maarten Van Den Bossche een eigen zaak uit de grond te stampen: Roos Crevette. Dit leidde uiteindelijk tot een faillissement. Maarten en Roos willen een nieuwe zaak starten, maar beschikken niet over het nodige kapitaal. Ze beslissen om een zaak te openen in de nieuwe gebouwen van VDB en het restaurant krijgt de naar de KomEet. Maarten vraagt Roos ten huwelijk, maar het komt niet tot een huwelijk door de drukke agenda van de KomEet. Plots komt er een einde aan hun golf van geluk, wanneer de VDB Holding in financiële moeilijkheden raakt en besloten wordt dat de KomEet moet verdwijnen. Maarten krijgt wel de kans om mee te stappen in het opvolgend project, een keten van biologische foodbars, maar weigert. Hij wil zich bezinnen over zijn toekomst en vertrekt samen met Roos op wereldreis.

Na een heuse reis besluiten Maarten en Roos terug te keren naar België, nadat ze eerst nog een tussenstap maken in Pakistan om er een berg te beklimmen. Op weg naar de berg wordt de bus echter tegengehouden en worden ze ontvoerd door terroristen. Maarten slaagt erin om te ontsnappen en reist naar België, maar Roos blijft in handen van de terroristen. Na verloop van tijd nemen de terroristen contact op met Maarten. Roos verblijft ook in België, maar is nog steeds in handen van de terroristen. Tijdens een ontsnappingspoging wordt Roos vermoord. Enkele dagen later vindt een inval plaats in de schuilplaats van de terroristen. Daarbij vindt men het levenloze lichaam van Roos in een diepvries. Om de activiteiten van de terroristengroep in België verborgen te houden, wordt Pakistan haar officiële plaats van overlijden.

Roxanne was een probleemkind dat in het opvangtehuis van Marc en Mieke woonde. Daar leerde ze Kobe kennen. Hoewel Kobe priester wilde worden, startten de twee toch een relatie, waarop ze dan ook veel kritiek kregen. Wanneer Kobe na een ruzie een nacht wegblijft, vond hij een dag nadien haar lichaam. Kobe werd een tijd verdacht van de moord op haar, maar uiteindelijk bleek het haar vroegere huisbaas en werkgever te zijn die haar vermoordde.

Rudolf is een ex-beroepsmilitair. Hij was sergeant bij het leger en nu tooghanger bij Micheline, waar hij een boontje krijgt voor Rita. Wanneer Micheline haar café sluit, wordt hij vaste stamgast in het café van Dimi. Maar na een tijdje bespeur je hem nergens meer.

S[bewerken]

Sarah is de lesbische dochter van de meest gevreesde rivaal van de familie aller tijden: Didier De Kunst. Ze komt terug uit Amerika en komt al meteen in confrontatie met Peter terecht. Sarah is in eerste instantie de goedheid zelve. Zo houdt ze onder andere met Trudy een modeboetiek open. Maar stille waters hebben diepe gronden. Zeker wanneer ze haar vader achternagaat en ze werkelijk labiel wordt. Ze probeert Peter en Trudy te vermoorden en laat Femke zelfmoord plegen. Ze wordt opgesloten in een instelling, waar ze uiteindelijk uit ontsnapt. In een fatale laatste confrontatie met de familie werkt ze samen met twee andere gezworen aartsvijanden: Thomas en Xavier. Ze ontvoeren Trudy en proberen per helikopter te vluchten. De motor van het toestel ontploft echter en de helikopter stort neer. Sarah overleeft de crash niet.

Sebastien is een van de nieuwste aanwinsten van Xavier Latour. Via Christel maakt Trudy kennis met deze niet lelijke jongen. Sebastien gooit zijn charmes in de strijd om Trudy te veroveren in opdracht van Latour. Maar hij heeft een slechte invloed op de (ex-)relatie tussen Peter en Trudy. Want Sebastien is drugsdealer en gooit verschillende smerige goedjes in haar drank, ten koste van Trudy's relatie met Peter. In de laatste fase van Latours plan begint Sebastiens geweten hem parten te spelen en verbergt hij Trudy en Louise bij hem thuis. Latour komt hier echter al snel achter en gaat de confrontatie aan. Sebastien valt Latour aan met een keukenmes, maar wordt in de schermutseling uiteindelijk zelf neergestoken. Die steekpartij overleeft hij niet.

Shirley is secretaresse bij VDB Electronics. Ze klaagt vaak dat ze te veel werk heeft, maar Peter vindt dat ze het werk perfect aankan. Qua karakter is Shirley redelijk stil en preuts, maar wanneer ze wil kan ze ook een vrolijke flapuit zijn. Ze is een knappe verschijning en dat zullen de Van den Bossches geweten hebben. Wanneer Bert directeur van VDB Electronics wordt, besluit hij om Shirley te ontslaan en te vervangen door zijn vriendinnetje Lisa.

 • Simon Feyaerts

Simon is de broer van Thomas. Thomas is op zoek naar een geschikte nierdonor en Simon is de juiste persoon. Thomas overleeft het echter niet. Simon doctoreert aan de Academie in Antwerpen.

Simonne was de eerste vrouw van François Van den Bossche. Ze stierf ten gevolge van dementie.

Suzy is huishoudster en nanny ten huize Peter. Na een aantal mislukte relaties begon ze een lesbische affaire met Elke, maar ook die liep stuk. Ze kreeg ook reeds twee miskramen te verwerken. Door haar drukke werk bij de Van den Bossches kan ze haar zinnen echter verzetten. Naast het huishouden zorgt ze voor Louise en Cédric en werkt ze ook in het bedrijfsrestaurant van VDB Electronics. Ze zorgde ook een tijdje voor Pim, de zoon van haar overleden nicht Kaat. Wanneer Peter besluit te verhuizen, blijkt Suzy zich nog steeds opvallend veel bezig te houden met Louise, in plaats van voor Cedric en het huishouden te zorgen. Veronique en Marie-Rose vinden dit niet kunnen en besluiten haar te ontslaan. Suzy gaat bij Pim in Limburg wonen.

T[bewerken]

 • Thomas Feyaerts/ Van Den Bossche

De ouders van Thomas zijn Willem Feyaerts en Hilde De Mayer. Ze zijn beide overleden door een fataal auto-ongeluk. Thomas gaat echter op zoek naar zijn familie en komt te weten dat zijn vader de zoon is van Jan Van den Bossche. Zijn vader Willem werd geboren in een weeshuis en nadien geadopteerd. Thomas komt in contact met de familie Van den Bossche en besluit zijn grootvader Jan beter te leren kennen.

Na een tijd begin Thomas zijn plaatsje binnen de familie te vinden. Hij heeft een goede band gekregen met zijn grootvader en neemt zijn intrek in het huis van Mieke, Niko, Evy en Zjef. Het wordt ook snel duidelijk dat Thomas het zeer goed kan vinden met zijn nicht Hannah. In de Jan en Alleman leert Thomas Stefanie Coppens kennen, maar eigenlijk is Thomas meer geïnteresseerd in Hannah. Wanneer ze ‘s avonds laat overwerkt bij VDB Fashion, komt Thomas haar een handje helpen. De volgende dag wil Hannah hem bedanken en probeert Thomas haar te kussen. Hannah maakt Thomas snel duidelijk dat ze geen relatie met elkaar kunnen hebben omdat ze familie zijn. Nochtans krijgt Hannah ook gevoelens voor hem. Thomas spreekt nadien geregeld af met Stefanie, en dat zorgt voor jaloerse blikken van Hannah. Stefanie merkt dat Thomas uit zichzelf geen move maakt, waardoor ze besluit open over haar gevoelens te praten. Thomas wijst Stefanie echter af, en hij vertelt dat hij verliefd is op iemand anders. Stefanie voelt zich bedrogen, omdat Thomas al wekenlang haar het gevoel geeft dat er meer is. Ze wil Thomas een tijdje niet meer zien.

Ondertussen krijgt Thomas twee jobaanbiedingen, zowel bij Vero Bello als bij VDB Fashion. Wanneer Thomas aan Hannah vertelt dat ze mogelijk collega's worden, is haar reactie allerminst positief. Thomas beseft dat hij het verprutst heeft en besluit even uit de buurt van de familie te blijven. Hij gaat een tijdje bij een vriend logeren, en besluit zowel de job bij Fashion als bij Vero Bello niet aan te nemen. Wanneer Hannah te weten komt dat Thomas vertrokken is, gaat ze hem achterna en vertelt ze voor het eerst openlijk over haar gevoelens. De twee beginnen stiekem een relatie en Thomas neemt de job bij de VDB Holding toch aan. Later zal de relatie stoppen omdat Hanne haar gevoelens over zijn. Thomas raakt terug bevriend met Stephanie en ze starten terug een relatie. Thomas is zeer ambitieus en wil wereldwijd gaan. Eerst is Peter tegen de plannen later zal hij wel instemmen. Thomas en Stephanie trouwen zonder dat de familie hier weet van heeft. Een paar dagen later wordt Thomas opgenomen in het ziekenhuis er is iets mis met zijn nieren. Dit komt door een overdraagbare aandoening die hij kreeg van zijn vader. Thomas en Stephanie moeten opzoek naar een donor. Thomas verteld over zijn broer Simon en ook over hun slechte band die ze hebben. Stephanie besluit Simon te bellen. Eerst wil Simon niet helpen daarna draait hij echter bij. Hij wil zijn broer helpen en zijn Opa ontmoeten 'Jan'. Simon kan Thomas helpen want zijn nieren zijn in orde. Thomas krijgt de dag van de operatie ernstige complicaties en een operatie is uitgesloten. Een dag later sterft Thomas in de armen van Stephanie.

Thomas is de zoon van Guy. Hij kan het helemaal niet vinden met zijn schoonbroer Peter en deinst er niet voor terug hem voortdurend te dwarsbomen. Hiervoor kreeg hij de hulp van onder anderen Henk, Latour, Christel en Sarah. Met deze twee laatsten had hij ook een tijdje een relatie. Thomas stierf samen met Sarah in een helikoptercrash.

Tine is secretaresse bij VDB Electronics. Ze was getrouwd met Bertje Baetens. Wanneer hij stierf aan een tetanusinfectie is dit een zware klap voor Tine. Later begint ze een relatie met Bert Van den Bossche. Nadat Tine een miskraam kreeg adopteerde het koppel een Chinees kindje. Wanneer het kind naar China ontvoerd wordt, reist Tine de kidnappers achterna. Even later deed Bert hetzelfde, maar na een paar jaar keert hij alleen terug. De twee blijken in China uit elkaar te zijn gegroeid.

Trudy Tack De Rixart De Waremme is van adellijke afkomst. Ze is het kleinkind van de graaf en gravin van Rullingen. Trudy heeft al verschillende relaties achter de rug. Zo heeft ze een lesbische relatie gehad met Sarah De Kunst. Sarah kan het einde van de relatie zelfs na een aantal jaar niet verkroppen en kidnapt Trudy. Sarah wil met Trudy naar Marbella vliegen. De helikopter stort neer. Sarah is dood, maar Trudy overleeft. Ondertussen is Trudy getrouwd met Peter en hebben ze al hun eerste dochtertje Louise. Trudy heeft twee halfzussen (buitenechtelijke kinderen van haar vader): Noa en Zoë. Wanneer Trudy een tumor bij zichzelf ontdekt moet ze onmiddellijk naar het ziekenhuis worden overgebracht. Een operatie kan niet worden uitgesteld. Uiteindelijk komt alles weer goed. Een tijdje later begint ze een verhouding met Mario. Wanneer ze dit aan Peter vertelt, reageert hij vreemd genoeg zeer koel. Dezelfde avond nog gaat het "koppel" eten met Bert en Yasmine. Peter en Bert krijgen een zwaar auto-ongeval. Peter belandt in een zware coma en lijdt later aan geheugenverlies. Trudy komt hierdoor voor een dilemma te staan: biecht ze alles opnieuw op aan Peter, of laat ze het verleden achter zich? Ze kiest uiteindelijk voor dit eerste. Peter wil niet langer met haar samenleven en ze scheiden. Trudy raakt door toedoen van Christel en Sebastien, die beiden in opdracht van Latour werken, verslaafd aan drugs. Wanneer ze met een overdosis in het ziekenhuis belandt, is voor Peter de maat vol en besluit hij het hoederecht over Louise aan te vechten. Latour sluit Trudy en Louise op in een kelder en geeft hun vergiftigd water. Peter vindt Trudy, en ze wordt overgebracht naar het ziekenhuis. De dokters kunnen haar redden, maar ze moet wel naar een instelling om af te kicken. Trudy en Peter geven hun relatie een nieuwe kans, maar dat mislukt. Trudy vertrekt een tijdje met Louise naar Cyprus. Als Trudy terugkeert, heeft Peter al een nieuwe relatie. Peter en Trudy beslissen te scheiden. Niet veel later trouwen Peter en June. Trudy is eerst jaloers, maar later beseft ze dat Peter beter bij June is. Ze wordt beste vriendinnen met Mieke VDB en trekt bij haar in. Ze krijgt ook een tijdje een relatie met Victor, maar door Louise gaan ze uit elkaar. Ze is aan het werk als ervaringsdeskundige in het ziekenhuis. Ze heeft nu een relatie met Bart VDB. Intussen werkte ze in de Foodbar en Fashion. Ze kreeg ook even een kleine drugsverslaving omdat ze tijdens een feestje een oude bekende tegenkwam die haar drugs gaf. Ze kickte snel terug af. Later verloor ze haar man Bart in een auto-ongeluk.

U[bewerken]

V[bewerken]

Veerle Suys is de dochter van de rijke zakenman Hendrik Suys. Ze heeft met haar eerste lief Bjorn een zoontje, Jurgen, dat ze onder dwang van haar vader afstond bij de geboorte. Wanneer Veerle en Bjorn elkaar weer ontmoeten groeien ze opnieuw naar elkaar toe en beginnen ze een relatie. Ze verwachtten ook een kind, maar dat stierf nog voor de geboorte door een dom ongeluk. Veerle werkt een tijdje als schildershulp van Wim, waarna ze kans krijgt om voor Greenpeace te gaan werken. Enkele dagen voor Veerle deze droom kan waarmaken en aan haar eerste werkdag begint, trekt ze met de andere jongeren naar de Ardennen. Daar maakt ze een zeer ongelukkige valpartij en raakt ze volledig verlamd. Ze kan hier niet mee leven en wil euthanasie plegen. Haar ouders en Bjorn protesteren hier lange tijd tegen, maar uiteindelijk respecteren ze haar wens.

Veronique is de zus van Peter. Ze heeft een modebedrijf "Linea Veronica" dat gevestigd is in Italië. Veronique is het zakenleven moe en besluit de macht over te laten aan iemand anders. Dit gebeurt nadat ze enkele jaren in Italië heeft vertoefd. In die tijd keert ze haar familie volledig de rug toe. Ze komt zelfs niet naar België voor de zogenoemde begrafenis van Peter. Ze krijgt in seizoen één ook een zwaar auto-ongeval, maar overleeft dit. Veronique is samen met de knappe Italiaan Giancarlo. Ze woont in bij hem en diens moeder Bianca. Wanneer hij kanker krijgt en sterft, keert ze terug naar België. Haar familie geeft haar een tweede kans. Wanneer haar ex-schoonmoeder, Bianca Parducci, zoveel jaar later weer opduikt, wil Veronique terug in de zaak stappen. Veronique leert zo Mario kennen en ze begint zowel een liefdes- als zakenrelatie met hem. Niet veel later verwachten Veronique en Mario hun eerste zoontje. Veronique wil koste wat het kost dat hun zoon eerst wordt geboren zodat hij later het VDB-imperium zal erven. Maar niet alles is rozengeur en maneschijn. Wanneer ze van de trap valt tijdens een ruzie met hem moet ze in een rolstoel. Ze moet elke dag naar de kinesist, waar ze een geheime relatie mee begint. Trudy ontdekt dit en Veronique legt haar relatie stil. Uiteindelijk bedriegt ze Mario nog een tweede keer, met René, waar ze vroeger ook een tijdje mee samen was. Veronique kende vroeger ook een langdurige relatie met Henk Terjonk, maar ook die liep met een sisser af. Mario wil nog een tweede kindje. Veronique blijft voorliegen dat ze ook zwanger wil raken, maar ze blijft de pil nemen. Mario moet alles doen wat Veronique zegt en moet uiteindelijk toekijken hoe ze tegen haar familie spant, samen met Bertje en hoe ze hun zoontje op kostschool stuurt naar Zwitserland. Intussen zoekt hij zijn geluk op een ander en begint hij een geheime relatie met Cixi, de vriendin van Bert Van den Bossche. Veronique ontdekt dit, maar reageert met de zin: 'Ik heb je indertijd ook bedrogen met René'. En zo blijft het in een vicieuze cirkel gaan. Nu werkt Veronique bij "Scarlet", een modetijdschrift. Maar ook daar neemt ze na een tijd ontslag, ze begon weer een relatie met Mario en begon samen met haar moeder en Mario een modehuis "MVM" dat staat voor Marie- Rose, Veronique, Mario. Maar later stapt Marie-Rose uit de business, en scheidt Veronique met Mario en gaat Mario met hun zoontje Cedric in Italië wonen. Veronique wordt verliefd op dokter Praet en ze starten dan een relatie. Wanneer VDB in een crisis belandt, wordt Transport opgedoekt. Nu blijkt dat er een tweede tak moet gesloten worden. Peter huurt een crisismanager in. Die zegt dat twee CEO's voor problemen zorgen. Technics wordt opgedoekt en Veronique wordt CEO. Doordat Veronique een slechte CEO is voor het bedrijf en te veel impulsieve beslissingen neemt komt Peter door stemming terug aan het hoofd van VDB. Veronique voelt zich te min voor de familie en start een eigen bedrijf op Vero Bello. In eerst instantie breekt ze met de familie, later worden de plooien terug platgestreken. June staat voor de financiële kant van Vero Bello. Dit is echter een haatrelatie. Ze kunnen elkaar niet uitstaan maar hebben elkaar wel nodig om te overleven.

Victor Van den Abele is de 'bink' van Albertine Sollie. Samen wonen ze in Spanje, waar Anna en Albert tijdens de winter op vakantie komen. Hij is een rijke weduwnaar en heeft één dochter.

We leren Vincent kennen als commissaris bij de politie. Wanneer Guido komt te overlijden, neemt hij zijn plaats in aan de leiding van VDB Electronics. Een tijdje later begint hij ook een relatie met Els. Wanneer er bij hem kanker wordt vastgesteld, besluit hij de leiding door te geven aan Jo Berrevoets om nog in rust van zijn laatste weken te kunnen genieten. Uiteindelijk sterft hij.

Virginie is rijinstructrice in de manege waar Koen zijn vrije uren doorbrengt. Ze krijgt hem al snel in bed. Later besluit Koen zijn vriendin Lovely te dumpen en samen met Virginie naar Egypte te verhuizen.

W[bewerken]

 • Walter Dierckx

Walter is de broer van Anna. Hij is priester in de stad waar de familie woont. In het begin van de reeks wordt niet veel aandacht besteed aan het personage Walter. Die wordt pas belangrijk wanneer hij een huishoudster in dienst neemt, namelijk Carine. De twee worden verliefd en Walter staat voor een verschrikkelijke keuze: kiezen voor de kerk of Carine? Uiteindelijk vlucht Carine en kiest hij voor zijn kerk. Walter is gedurende vele jaren de steun en toeverlaat van de familie. Hij huwt ook enkele koppeltjes. Jaren na het vertrek van Carine, staat zij ineens terug voor de deur. Ze zit in de prostitutie en Walter wil haar hieruit halen. De twee worden weer verliefd op elkaar en deze keer kiezen ze wel voor een relatie. Walter is intussen al bisschop en wordt afgezet. Hij krijgt nog meer te verduren wanneer Carine vertelt dat ze een zoon hebben, Kobe. Hij is nu negentien en leeft op missie in Zuid-Afrika. Wanneer Carine hevig ziek wordt en aids blijkt te hebben gaat Walter op zoek naar hem. Hij brengt Kobe mee naar België, nog net voor Carine sterft. Kobe en Walter kunnen het goed met elkaar vinden, tot ook Walter ziek wordt. Hij heeft ook aids. Uiteindelijk sterft hij. Na zijn dood is er nog een onduidelijke kwestie over de betaling van zijn graf, niet alle familieleden willen bijleggen voor een erezerk en daar heeft Anna het moeilijk mee.

Wilfried is de nieuwe vriend van Nele, de ex-vrouw van Jan. Samen verhuizen ze naar Zuid-Frankrijk. Wanneer blijkt dat hij Leen, de dochter van Jan en Nele, seksueel misbruikt heeft, schiet Nele hem dood met een jachtgeweer.

 • Wim Veugelen
  • Acteur: David Michiels
  • Periode: 4 september 2006-1 september 2009, 2016, 2017

Wim Veugelen verdient de kost als schilder. Hij is een harde werker die door zijn klanten geapprecieerd wordt omdat hij zich bescheiden opstelt en van zijn woord is. Zijn familie is voor hem zeer belangrijk en mede daardoor was hij nooit getrouwd, tot wanneer hij Mieke leerde kennen. Wim wordt ook voetbalvoorzitter. Wanneer Mieke verliefd wordt op Paul, komt het tot een breuk tussen haar en Wim. Hij neemt zijn koffers en vertrekt.

X[bewerken]

Xavier Latour is de op een na grootste rivaal van de Van den Bossches aller tijden. Hij werkte in den beginne bij VDB Electronics, en was lange tijd de rechterhand van Guido Van den Bossche, maar na een ruzie werd hij ontslagen. Jaren later keert hij terug en wil hij wraak nemen. Hij vindt in Thomas de perfecte spitsbroeder. Verschillende pogingen en "masterplannen" mislukken. Uiteindelijk kan de politie Xavier inrekenen en wordt hij opgesloten. Hij kan echter ontsnappen met de hulp van de duivelse Christel en zet zijn ultieme plan op poten. Hierbij krijgt hij de hulp van Christel, Bertje en zijn ingehuurde kompanen Sebastien Legrand en Geert Van Loo. Het plan blijkt zijn vruchten af te werpen: Bart zit in de gevangenis, Trudy is drugsverslaafde en Peter is ten einde raad. De finale fase van zijn plan dreigt plots in duigen te vallen wanneer Christel en Sebastien hem beginnen tegen te werken. Hij vermoordt Christel en steekt Sebastien neer. Tijdens de finale confrontatie tussen Peter en Latour op het dak van zijn hotel verschijnen plots Bert en Veronique op het toneel. Latour schiet Peter neer, waarna het tot een schermutseling tussen hem en Bert komt. Latour bengelt aan de rand van het dak, totdat Bert hem loslaat en Latour meters naar beneden valt. Hij is op slag dood.

Y[bewerken]

 • Yasmine Wuyts
  • Actrice: Sofie Mora
  • Periode: maart 2008-11 juni 2009

Yasmine komt in de serie als prostituee Kelly. Bert lijkt een boontje voor haar te hebben en koopt haar vrij. Later beginnen Bert en Yasmine dan ook een relatie. Pooier Gino blijft het koppel echter lastigvallen. Wanneer Gino uiteindelijk Yasmine probeert te vermoorden, duwt ze hem en komt hij zelf om het leven. Yasmine was vroeger juriste, maar werd geschorst. Onder druk van Bert besluit ze echter om haar oude job weer stilletjes aan op te nemen. Uiteindelijk raakt Bert haar beu en dumpt hij haar voor zijn nieuwe vriendin Lisa. Yasmine pakt haar koffers.

Z[bewerken]

Zjef woont samen met zijn vrienden en werkt in de Foodbar met Liesbeth Pauwels. Zjef is homo en krijgt een relatie met ontwerper van Vero Bello 'Rudy'. Hun relatie loopt bijna slecht af wanneer Rudi ontdekt da Zjef geld heeft gestolen uit de Foodbar. Dit komt omdat Zjef een ernstige gokverslaving heeft. Hij besluit af te kicken en de relatie houdt stand. Zjef en Rudi komen in een relatiecrisis door het drukke leven van Rudi. Wanneer Mieke en Niko hun plannen bekendmaken om te verhuizen heeft Zjef het daar moeilijk mee, al wil hij dat eerst niet toegeven.

Zoë Vaerenbergh is de tweelingzus van Noa en halfzus van Trudy. Plots blijkt ze de dochter van Eline Vaerenbergh te zijn. Ze werd verkracht door Kobe, toen die aan schizofrenie leed. Later verhuist ze samen met Eline, Guy en Noa naar Amerika.

Overige personages[bewerken]

 • Kurt Smits

Kurt Smits was een gevaarlijke seriemoordenaar. Zo vermoordde hij een vriend van Walter en ontvoerde hij Femke. Deze laatste kon uiteindelijk ontsnappen, maar pleegde later zelfmoord omdat ze dit trauma niet kon verwerken.

 • Ernestine

Zuster Ernestine was de huishoudster van Walter in de tijd dat hij bisschop was.

 • Henk Terjonck

Henk werkte jarenlang voor de Van den Bossches. Na verschillende ruzies verhuisde hij naar het buitenland.

 • Manou Van Steen

Manou is jarenlang secretaresse geweest bij VDB Electronics. Haar wilde levensstijl zorgt er echter voor dat ze met de job kapt. Maar niet voor ze René, de broer van Els, aan de haak slaat. Zij trouwen op een geheime locatie in Schotland. Op oudejaarsavond worden op een feestje bij Guido geheel onverwachts de "amateurbeelden" van het Schotse huwelijk van Manou en René getoond.

 • Julienne Van den Abeele

Julienne is altijd een trouwe huishoudster geweest ten huize Guido en Marie-Rose. Ze heeft Peter en Veronique zien opgroeien en is als geen ander betrokken bij de familiale problemen. Wanneer Guido gegijzeld wordt gehouden door de elektronicamaffia in het buitenland vindt er in België ook een gijzeling plaats: ten huize Van den Bossche. Samen met Peter en Marie-Rose is Julienne gegijzeld. Alles loopt goed af. Enkele jaren later besluit Julienne met het werk te stoppen omdat ze met de lotto gewonnen heeft.

 • Noortje Moortgat

Noortje wordt een trouwe vriendin van de familie. Samen met haar broer Rikkert maakt ze haar intrede in "Familie". Ze bewijst de familie heel wat diensten. Wanneer ze mee gaat op zeeklassen met Pierrot, Maarten en Leentje wordt ze het slachtoffer van een mysterieuze bloedziekte door bedorven eten. Ze heeft ook een knipperlichtrelatie met René. Na een zoveelste slippertje van hem, vraagt ze haar overplaatsing naar het Franse filiaal van VDB.

 • Rikkert Moortgat

Rikkert is de broer van Noortje. Hij is een goede vriend van de familie en is er vast van overtuigd dat hij op een dag priester zal worden. Daarom onderhoudt hij ook vooral het contact met nonkel-priester Walter. Samen maken ze zelfs een reis naar Jeruzalem. Rikkert wordt verliefd op Babette. Zij wordt zelfs zwanger van hem. Wanneer Rikkert en Babette terugkeren van een feestje moet hun auto uitwijken voor spelende kinderen. Beiden zijn dood.

Stamboom familie Van den Bossche[bewerken]

Hieronder staat de stamboom van de fictieve familie Van den Bossche uit de VTM-soap Familie. Om de stamboom overzichtelijk en niet te groot te maken, zijn enkel rechtstreekse bloedverwanten van de familie weergegeven.[1]

Legenda
Jan Van den Bossche Huidig personage
Rita Van den Bossche Voormalig of onzichtbaar personage
Pierre Van den Bossche † Overleden personage
Eerste generatie Tweede generatie Derde generatie Vierde generatie
Pierre Van den Bossche † Georges Van den Bossche † Bert Van den Bossche Yu-Lin Van den Bossche
Michaël Van den Bossche †
Guido Van den Bossche Peter Van den Bossche Enrique Van den Bossche †
Louise Van den Bossche
Veronique Van den Bossche Cédric Van de Caveye
Amélie De Wulf
Jan Van den Bossche Willem Feyaerts † Simon Feyaerts
Thomas Van den Bossche †
Bart Van den Bossche Hannah Van den Bossche
Jelle Van den Bossche
Mieke Van den Bossche Lennert De Waele †
Leen Van den Bossche Arthur Van den Bossche
Maarten Van den Bossche Alex Hermans †
Guido Van den Bossche Mila Van den Bossche
Rita Van den Bossche Paul Cockelaere †
Pierrot Cockelaere †
Pierrot Van den Bossche
Marleen Van den Bossche † Lovely Van der Venne
François Van den Bossche