Peter Bossaert

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Peter Bossaert (Brugge, 11 mei 1966) is een Belgisch bedrijfsleider en bestuurder. Hij was van 2012 tot 2018 CEO van mediabedrijf Medialaan (later DPG Media). Van 2018 tot 2023 was hij CEO van de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Peter Bossaert studeerde handelsingenieur aan de Universiteit Antwerpen en werkte vervolgens vijf jaar op de afdeling marketing en sales van Unilever. Nadien ging hij een tweetal jaar aan de slag bij Campina.

Hij ging in 1997 aan de slag als verantwoordelijke voor de reclameregie bij VMMa, het bedrijf boven onder meer televisiezender VTM. Drie jaar later werd hij benoemd tot algemeen directeur radio. Hij lanceerde de radiozenders Qmusic en Joe FM in België en Qmusic in Nederland. In januari 2012 werd hij benoemd als CEO van Medialaan (voorheen VMMa).[1] Binnen de nieuwe structuur had Bossaert zowel de leiding over de tv- als de radioploeg.[2] Onder zijn leiding werd werk gemaakt van belangrijke investeringen in de online kijkplatformen, met o.a. de lancering van VTM Go. Met de overname van Mobile Vikings werden ook stappen gezet in de markt van telecommunicatie. Na de overname van de Medialaan-aandelen van Roularta door De Persgroep werd hij CEO van DPG Media, het fusiebedrijf van Medialaan en De Persgroep.

In april 2018 raakte bekend dat Bossaert DPG Media na 21 jaar zou verlaten.[3]

In mei 2018 werd hij CEO van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).[4] Onder zijn leiding is de KBVB geëvolueerd tot een professionele voetbalfederatie, waarbij niet alleen aandacht besteed werd aan de ontwikkeling van het Belgische voetbal, met inbegrip van het vrouwenvoetbal. Ook de structuur van de KBVB werd drastisch vereenvoudigd, gebaseerd op de principes van goed bestuur. De raad van bestuur werd hervormd en onafhankelijke bestuurders werden aan boord gehaald. Het nieuwe Proximus Basecamp te Tubeke geldt als een internationale referentie op het vlak van sportinfrastructuur, en de strijd tegen racisme en discriminatie in het voetbal werd een topprioriteit.

Sinds mei 2017 is Bossaert onafhankelijk bestuurder van koekjesfabrikant Lotus Bakeries. Hij verving in deze hoedanigheid Herman Van de Velde.[5]