Pol Goossen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Pol Goossen
Pol Goossen op de Thuisdag 2010
Algemene informatie
Geboren 22 oktober 1949
Lier
Land Vlag van België België
Werk
Beroep Acteur
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Pol Goossen (Lier, 22 oktober 1949) is een Vlaams acteur. Hij is actief in de toneelwereld.

Biografie[bewerken | bron bewerken]

In 1982 speelde hij in de film Het beest. Zijn bekendste rol is die van Frank Bomans in Thuis, die hij sinds 1995 vertolkt. In deze serie vertolkte hij ook de rol van Manfred Stein. In 2007 was hij te zien in Ben X. Bovendien speelde hij ook gastrollen in onder andere Het Pleintje (gerechtsdeurwaarder), Wittekerke (Rob Buytaert), Nonkel Jef (lange Fons), Recht op Recht (coach in 2001), FC De Kampioenen, Mega Mindy, Buiten de zone, Windkracht 10, W817 (televisieserie) (Frank Bomans), Amateurs (Frank Bomans) en Familie Backeljau (Pedro Pirelli).

Hij speelde onder meer twee gastrollen in F.C. De Kampioenen, één in 1990 als brandweercommandant Fons, en één in 1995 als Diederik Legrand.

Hij is ook een bekend natuur- en dierenliefhebber, peter van Natuurpunt en lid van GAIA. Hij is samen met Annemarie Picard.

In 2010 speelde hij Seynaeve in de één reeks Goesting.

Hij is ook acteur bij het professionele theatergezelschap Paljas Produkties. Zo speelde hij in 2011 onder meer volgende voorstellingen: Daar sta je dan, Driekoningentriptiek en Uitgewist.

Op 4 oktober 2011 kwam bij Witsand Uitgevers zijn boek "Dierbaar: verhalen over wap en andere dieren" uit. In dit boek beschrijft de bekendste dierenvriend van Vlaanderen wat hij meemaakt, ziet, denkt, voelt als hij gaat wapperen (wandelen met zijn hond Wap).

Filmografie[bewerken | bron bewerken]

Externe links[bewerken | bron bewerken]