Portaal:In het nieuws/Tennis/2010

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Nieuwsfeiten met betrekking tot tennis in 2010.

28 november[brontekst bewerken]

31 oktober[brontekst bewerken]

  • De Belgische Kim Clijsters wordt voor de derde keer officieus wereldkampioene. Op het WTA Tour Championships in Doha wint ze in de finale van de nummer één van de wereldranglijst, de Deense Caroline Wozniacki. Clijsters won het toernooi eerder in 2002 en 2003. Aan het toernooi mogen alleen de beste acht speelsters van dat seizoen meedoen.

13 september[brontekst bewerken]

11 september[brontekst bewerken]

  • Kim Clijsters wint voor het tweede achtereenvolgende jaar de US Open 2010. De 27-jarige Belgische wint in de finale relatief eenvoudig met 6-2, 6-1 van de Russische Vera Zvonarjova. Omdat Clijsters de laatste editie voorafgaand aan haar afscheid in 2007 ook wist te winnen, is ze nu al 21 wedstrijden op rij ongeslagen op de banen van Flushing Meadows.

24 juni[brontekst bewerken]

  • Op Wimbledon 2010 komt na drie dagen een eind aan de langste tenniswedstrijd in de geschiedenis. De Amerikaan John Isner verslaat de Fransman Nicolas Mahut in vijf sets: 6–4, 3–6, 6-7(7), 7-6(3) en 70-68. De partij duurde meer dan elf uur. Tijdens de wedstrijd verbreekt Isner ook het record van meeste aces: hij maakte er 112.

6 juni[brontekst bewerken]

  • Voor de vijfde maal in zijn carrière wint Rafael Nadal Roland Garros. De Spanjaard verslaat de Zweed Robin Söderling in drie sets: 6-4, 6-2, 6-4. Het is net geen vijf keer op rij voor Nadal, die van 2005 tot en met 2008 op het Parijse gravel steeds de sterkste was, maar vorig jaar in de vierde ronde werd uitgeschakeld door … Söderling!

5 juni[brontekst bewerken]

25 april[brontekst bewerken]

3 april[brontekst bewerken]

31 januari[brontekst bewerken]

  • De Zwitser Roger Federer pakt zijn 16e grandslam door in de finale van de Australian Open de Brit Andy Murray in drie sets te verslaan. Federer won het toernooi in Melbourne al drie keer eerder; in 2004, 2006 en 2007. Voor Murray was het de tweede grandslamfinale. In de finale van de US Open van 2008 was diezelfde Federer ook de sterkere tegenstander.

30 januari[brontekst bewerken]

9 januari[brontekst bewerken]

  • De eerste ontmoeting na hun beider rentree tussen Kim Clijsters en Justine Henin wordt beslist in het voordeel van Clijsters. In de finale van het WTA-toernooi van Brisbane moet er een tiebreak in de derde set aan te pas komen om de winnaar van dit Belgisch onderonsje aan te wijzen. Henin speelde haar eerste toernooi na haar come-back, voor Clijsters was het het vijfde toernooi waarvan ze de US Open won.

4 januari[brontekst bewerken]