Publieke seks

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Een artistieke afbeelding waarop een dame cunnilingus ontvangt, terwijl een fatsoenlijk feestje op de achtergrond in volle gang is. (Illustratie Achille Devéria.)

Publieke seks is het verrichten van seksuele handelingen buiten de privésfeer, eventueel zelfs in de openbare ruimte. Dit kan zowel binnen in een gebouw als in de buitenlucht zijn. Voorbeelden van binnenlocaties waar wel eens seks bedreven wordt, zijn een lift, kantoor, discotheek of sauna, voorbeelden van buitenlocaties zijn een park of parkeerplaats.

Confrontatie[bewerken]

Omdat genoemde ruimten ook door andere mensen bezocht (kunnen) worden, is er altijd confrontatie mogelijk. Voor zowel de toeschouwer als degene die seks bedrijft, kan dit onwenselijk zijn. Voorbeelden van situaties:

  • ver weg bij andere mensen vandaan om niet opgemerkt te worden, zoals in de vrije natuur
  • nabij andere mensen, maar met enige afscherming, bijvoorbeeld in een afgesloten openbaar toilet of in het kleedhokje van een zwembad
  • in een niet-afgesloten ruimte, met de spanning om mogelijk betrapt te worden
  • als opzettelijke confrontatie (exhibitionisme)

Beweegredenen[bewerken]

Mensen die aan publieke seks doen, kunnen daar verschillende redenen voor hebben. Dit kan het ontvluchten van de besloten ruimte zijn of de gelegenheid die voortkomt bij een vluggertje. Soms verzamelen mensen zich ergens als groep om seks met elkaar te bedrijven (groepsseks) of ze spreken af elkaar te ontmoeten. Dit kan bijvoorbeeld na een afspraak op internet (onlinedating) of door seks te hebben met vreemden die men ter plaatse ontmoet (cruising). Soms is er ook sprake van prostitutie.