Quelderduyn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Quelderduyn
Cricketspelers in Quelderduyn.
Cricketspelers in Quelderduyn.
Type Stadspark
Locatie Den Helder. Vlag van Nederland Nederland
Coördinaten 52° 57′ NB, 4° 46′ OL
Oppervlakte 25 ha.
Beheerder Gemeente Den Helder
Voorzieningen Tennisbanen, skatebaan, mountainbikeroute

Quelderduyn is een stadspark in de wijk De Schooten in Den Helder. Het park is rond 1980 aangelegd en vernoemd naar een duingebied dat tegenwoordig bekend staat als De Kooy. Het park is te bereiken met buslijn 34 van Station Den Helder naar De Schooten.

In het park staat een sport- en evenementencomplex. In dit complex zit een sportschool en trainen onder andere een handbal- en zaalvoetbalvereniging. Tussen 2007 en 2014 speelde de professionele basketbalclub uit Den Helder in het sportcomplex. Verder hebben in het park een tour-, een kano- en een hondensportvereniging hun onderkomen. Ook zijn er vrij te gebruiken tennisbannen, een skatepark en een mountainbikeparcours te vinden.

In 1981, toen de golfsport in Nederland een grote groei doormaakte, was er een tijdelijke golfbaan in Quelderduyn.[1] Quelderspoor was een in het park gelegen motorcrossterrein langs het spoor, het is in 2005 opgeheven.[2] Van 2002 tot en met 2015 vond het gratis festival Last Minute Summer Event plaats in het park. Onder meer Osdorp Posse, Hardwell en Heidevolk traden er op.[3]