Quick Change

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Quick Change
Regie Howard Franklin
Bill Murray
Producent Bill Murray
Robert Greenhut
Scenario Howard Franklin
Jay Cronley
Hoofdrollen Bill Murray
Geena Davis
Randy Quaid
Jason Robards
Tony Shalhoub
Philip Bosco
Muziek Randy Edelman
Montage Alan Heim
Cinematografie Michael Chapman
Distributie Warner Brothers
Première 13 juli 1990
Speelduur 89 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Quick Change is een comedyfilm uit 1990, met Bill Murray, Howard Franklin, Geena Davis, Randy Quaid en Jason Robards. Enkele gastrollen zijn gespeeld door Tony Shalhoub, Stanley Tucci, Phil Hartman, Victor Argo, Kurtwood Smith, Bob Elliott, and Philip Bosco. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jay Cronley. De première was op 13 juli 1990.

De film speelt zich af in New York, vooral in de buurt van Manhattan en Queens, met scènes rondom de metro van New York en in John F. Kennedy International Airport. Times Square, het Empire State Building en het Vrijheidsbeeld zijn ook te zien in de film.

Plot[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Grimm berooft verkleed als clown een bank en heeft enkele gijzelaars. Na een rustig verloop laat hij drie gijzelaars vrij, waaronder hijzelf en zijn twee handlangers. De politie denkt daarentegen dat de clown zich nog steeds in de bank bevindt. Met al het geld in hun kleren verstopt, vluchten ze voor de politie. Als het politiekorps de bank bestormt, vinden ze de gijzelaars en komen ze erachter dat de vrijgelaten gijzelaars de inbrekers zijn. Na enkele vluchtpogingen rennen de overvallers bij een club van Lombino (Kurtwood Smith) binnen. Daar ontfutselen ze geld van de misdadigers. Als Lombino hierachter komt, gaat hij met zijn gang ook achter de overvallers aan. Als ze eindelijk op het vliegveld komen, en ze het vliegtuig betreden, bestormt de politie het vliegtuig en neemt het Lombino gevangen, in plaats van de overvallers. Zij ontkomen.

Cast[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage
Murray, Bill Bill Murray Grimm
Davis, Geena Geena Davis Phyllis Potter
Quaid, Randy Randy Quaid Loomis

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]