Rachel Green

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rachel Karen Green
Personage uit Friends
Debuut The One Where It All Began
Laatst gezien The Last One
Bedacht door David Crane, Marta Kauffman
Gespeeld door Jennifer Aniston
Persoonsinformatie
Volledige naam Rachel Karen Green
Bijnaam Rach, Green
Geslacht vrouw
Leeftijd 43
Geboren 5 mei 1970
Geboorteland Verenigde Staten
Beroep serveerster bij Central Perk, inkoper Bloomingdale's, inkoper bij Ralph Lauren
Familie
Kinderen Emma Green
Familie Vader: Leonard Green
Moeder: Sandra Green
Zussen: Jill Green
Amy Green
Schoonzus: Monica E. Geller-Bing
Zwager: Chandler M. Bing
Kinderen: Emma Geller-Green, Ben Geller (stiefzoon)
Portaal:  Media

Rachel Karen Green (5 mei 1970) is een personage uit de populaire Amerikaanse televisieserie en sitcom Friends (1994-2004), gespeeld door Jennifer Aniston.

Achtergrond[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Rachel verschijnt in de pilotaflevering van Friends, terwijl ze Central Perk binnen rent in een natte trouwjurk, zoekend naar haar oude vriendin Monica Geller, met wie ze sinds middelbare school niet of nauwelijks meer contact had gehad. Rachel, in tegenstelling tot Monica, was populair op de middelbare school en was altijd al iemand die veel vriendjes had. Dit wordt in een komische manier herhaaldelijk duidelijk gemaakt door de series heen tot aan de laatste paar seizoenen. Rachel was weggerend van haar bruiloft met Barry Farber toen ze erachter kwam dat ze meer verlangde naar een van haar trouwkado's dan dat ze verlangde naar Barry. Rachel was op dat moment een volwassen vrouw, die emotioneel nog niet klaar was voor het volwassen zijn.

Rachel had op dat moment nog nooit een baan gehad en had tot dat moment nog altijd geleefd van het geld van haar vader. Monica en de rest van de Friends zorgen ervoor dat Rachel een nieuw leven begint in New York. Ze was een verwend, typisch papa's kindje, maar later in de serie wordt ze minder verwend en onafhankelijk. Rachels ouders zijn rijk en keuren haar leven in de stad voornamelijk af. Haar moeder, gespeeld door Marlo Thomas, is overdreven snobistisch. Haar vader, Dr. Green, is een starre en intimiderende man die zich erg negatief tegenover Ross opstelde toen Rachel en Ross met elkaar uitgingen. In vergelijking met haar zussen, echter, is Rachel verreweg de meest ontwikkelde Green-dochter. Haar zus Amy (gespeeld door Christina Applegate) is onbeleefd, terwijl jongere zus Jill (gespeeld door Reese Witherspoon) verwend is.

Rachels knipperlichtrelatie met Ross zorgt uiteindelijk voor de geboorte van baby Emma. Rachels zwangerschap is de tweede in de groep na Phoebe, die de kinderen van haar broer en zijn echtgenote had gedragen.

Rachels eerste baantje is bij Central Perk, het stamcafé waar Friends zich voornamelijk ook afspeelt. In het derde seizoen stopt ze met serveren en vindt ze een baan in de modewereld. Dit leidde uiteindelijk tot persoonlijke assistent bij Bloomingdale's. Later wordt ze inkoper voor Ralph Lauren.

Appartementen[bewerken]

Appartement Afleveringen
Seizoen 1 Seizoen 2 Seizoen 3 Seizoen 4 Seizoen 5 Seizoen 6 tot en met episode 6 Seizoen 6 vanaf episode 6 Seizoen 6 vanaf episode 18 Seizoen 7 Seizoen 8 vanaf episode 14 Seizoen 9 vanaf episode 14 Seizoen 10
Met Monica Geller. Verhuist omdat Chandler en Monica willen samenwonen
Met Monica Geller. Verhuist naar appartement Joey & Chandler vanwege een weddenschap.
Met Phoebe Buffay. Verhuist omdat hun appartement brandschade oploopt
Met Joey Tribbiani. Verhuist de eerste keer omdat Rachel zwanger is en Ross vindt dat hij veel mist van deze zwangerschap.
Met Ross Geller. Verhuist terug naar Joey omdat het samenwonen niet werkt.

Trivia[bewerken]

 • Rachels lievelingsfilm is Weekend at Bernie's.
 • Rachels achternaam wordt herhaaldelijk als Greene gespeld.
 • De verloofde van Rachel in het begin van de show, Barry, heeft verschillende achternamen: de ene keer Finkel, dan weer Farber.
 • Rachels zussen zijn Amy Green (gespeeld door Christina Applegate) en Jill Green (gespeeld door Reese Witherspoon)
 • Rachels sterrenbeeld is Stier, ze is jarig op 5 mei.
 • Haar haarstijl werd wereldwijd gekopieerd en werd bekend als 'The Rachel'
 • Rachel brengt altijd cadeaus terug naar de winkel
 • Rachel heeft met alle mannelijke Friends gezoend. Met Chandler toen hij op de universiteit zat, met Joey toen ze een relatie hadden en met Ross ongeveer elk seizoen.
 • Ze heeft met een vrouw gezoend toen ze op de universiteit zat.
 • Ze heeft met Monica gezoend om hun appartement terug te krijgen na het verlies van de weddenschap
 • Ze heeft met Phoebe gezoend, omdat ze haar vriendin van vroeger zoende, en Phoebe wilde weten of Rachel goed kon zoenen.