Lijst van afleveringen van Friends

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Friends

Hier volgt een afleveringenlijst van de NBC sitcom Friends. De serie werd oorspronkelijk uitgezonden van 22 september 1994 tot 6 mei 2004 en beslaat in totaal 236 afleveringen.

Overzicht[bewerken]

Seizoen Aantal afleveringen Uitgezonden Verschijningsdatum dvd
1 24 19941995 30 april 2002
2 24 19951996 3 september 2002
3 25 19961997 1 april 2003
4 24 19971998 15 juli 2003
5 24 19981999 4 november, 2003
6 25 19992000 27 januari 2004
7 24 20002001 6 april 2004
8 24 20012002 9 november 2004
9 24 20022003 8 maart 2005
10 20¹ 20032004 15 november 2005

¹ Eigenlijk zijn het er 18, want 2 ervan zijn geen echte afleveringen.

Afleveringen[bewerken]

Seizoen 1 (1994-1995)[bewerken]

Nr. Aflevering Titel (a.k.a.) Schrijver(s) Regisseur Gastrol(len) Uitzenddatum VS
1 1
The One Where Monica Gets a Roommate

(The One Where It All Began / The First One)
Marta Kauffman & David Crane James Burrows John Allen Nelson 22 september 1994
Rachel trekt bij Monica in nadat ze haar eigen bruiloft ontvlucht. Ross' scheiding met Carol is definitief en Joey en Chandler helpen hem nieuw meubilair in elkaar te zetten nadat ze verhuisd is. Dit werkje wordt niet zo goed vervolledigd door de jongens. Joey vertelt aan Ross dat hij iemand nieuw moet zoeken om zijn leven mee te delen, later vraagt Ross dan aan Rachel of hij haar ooit eens mag vragen om op date te gaan. Monica heeft een date met Paul "the wine guy" (John Allen Nelson) maar die blijkt een womanizer te zijn. Monica, Ross ,Chandler, Joey en Phoebe bevelen aan Rachel haar creditkaarten door te knippen. Na lang aarzelen heeft Rachel het lef om haar kaarten door te knippen en neemt een baan als serveerster in Central Perk.
2 2
The One with the Sonogram at the End
Marta Kauffman & David Crane James Burrows Anita Barone, Jessica Hecht, Mitchell Whitfield 29 september 1994
Carol (Anita Barone) blijkt zwanger te zijn van Ross en wil het kind opvoeden met Susan (Jessica Hecht). Monica flipt omdat haar ouders langskomen want haar moeder bekritiseert haar altijd. Rachel moet haar ring teruggeven aan Barry, haar bruidegom die ze laten staan heeft aan het altaar. Het kleine probleem is dat ze de ring verloren is tijdens het maken van de lasagne. Die lasagne was bedoeld voor de ouders van Monica, die langskwamen. Monica krijgt het niet over haar hart de lasagne te vernielen. Chandler en Co helpen een handje en vinden de ring. Rachel geeft de ring terug aan Barry (Mitchell Whitfield) die nu samen blijkt te zijn met Mindy, haar bruidsmeisje en beste vriendin. Ross ruziet met Carol en Susan over de opvoeding van de baby en is bij de echo. Nadat hij de beelden van het baby'tje toont aan zijn vrienden, is Monica ontroerd omdat ze tante wordt
3 3
The One with the Thumb
Jeffrey Astrof & Mike Sikowitz James Burrows Geoffrey Lower 6 oktober 1994
Joey moet voor een rol roken, maar dit kan hij niet. Chandler helpt hem maar wordt zelf weer verslaafd aan het roken.Iedereen probeert hem tegen te houden. Monica heeft een nieuw vriendje, Alan(Geoffrey Lower). Iedereen houdt van deze man behalve Monica. Het vaarwel zeggen tegen Alan is dan ook heel moeilijk voor Chandler, Ross, Rachel, Joey en Phoebe. De bank geeft door een vergissing 1000 dollar aan Phoebe. Phoebe geeft het geld weg aan een arme vrouw die haar een blikje aanbiedt. Als Phoebe er wil van drinken, vindt ze een duim in haar blikje en krijgt er een enorme vergoeding voor.
4 4
The One with George Stephanopoulos
Alexa Junge James Burrows - 13 oktober 1994
Joey doet er 97 stappen over om van zijn appartement naar Central Perk te gaan. Chandler vindt dat Joey te veel vrije tijd heeft. Rachel krijgt voor het eerste haar loon, maar dit bedrag valt een beetje tegen.De meiden houden een slaapfeestje en krijgen ruzie. De jongens gaan naar een ijshockywedstrijd maar Ross verpest de sfeer door zijn depressieve gedrag. Vandaag is namelijk het jubileum van de eerste keer seks met Carol. Hij krijgt een puck tegen zijn hoofd en de avond eindigt bij de eerstehulppost. Als Chandler,Ross en Joey terug naar huis willen gaan, heeft een jongen de puck gestolen die zij gevangen hadden. Na een kleine ruzie hebben ze de puck terug. De meiden komen erachter dat George Stephanopoulos tegenover hen woont. Rachel krijgt visite van haar oude vriendinnen en belletjes van de creditcardmaatschappij over het feit dat ze haar creditcard niet meer gebruikt.
5 5
The One with the East German Laundry Detergent
Jeff Greenstein & Jeff Strauss Pamela Fryman Maggie Wheeler 20 oktober 1994
Rachel doet voor het eerst haar eigen was, geholpen door een verliefde Ross. Als het blijk dat er in haar witte was een rode sok zat, denkt Rachel dat ze niks kan. Ross kan Rachel overtuigen dat het iedereen had kunnen overkomen. Ross en Rachel hebben hun eerste kus( vriendschapskus op de mond). Chandler wil het uitmaken met Janice (Maggie Wheeler) en doet dit tegelijk met Phoebe voor de support. Joey baalt ervan dat hij Angela heeft laten gaan en neemt Monica onwetend mee op een blind date met Angela en haar vriend (Bob) terwijl zij denkt dat ze broer en zus zijn.
6 6
The One with the Butt
Adam Chase & Ira Ungerleider Arlene Sanford Sofia Milos 27 oktober 1994
Joey had hoge verwachtingen voor de nieuwe musical "FREUD" waarin hij meespeelde. Later gezien is de musical geen succes. Chandler denkt hier helemaal anders over want hij komt Aurora tegen in het publiek. Als ze dan op date gaan, verteld Aurora dat ze getrouwd is en een vriendje heeft. Chandler zou haar avonturenlief zijn. Hiermee is Chandler akkoord, maar wijst haar na een paar dagen af. Na het toneel "FREUD" krijgt Joey een nieuwe rol als achterwerk-invaller van Al Pacino. Toch krijgt Joey de rol niet omdat hij te veel acteert met zijn achterwerk. Monica probert te bewijzen dat ze niet geobsedeerd is door netheid.
7 7
The One with the Blackout
Jeffrey Astrof & Mike Sikowitz James Burrows Jill Goodacre, Cosimo Fusco 3 november 1994
Wanneer de elektriciteit uitvalt is iedereen thuis behalve Chandler. Chandler zit vast in een pinruimte met "Victoria's Secret"-model Jill Goodacre. Jill laat Chandler haar GSM gebruiken, hij wil geen kauwgom van haar accepteren maar later zegt hij dat kauwgom perfectie zou zijn en krijgt een kauwgom. Later stikt hij hierin en Jill kan hem redden waarvoor hij heel dankbaar is en hij begint te ontspannen waardoor hij met Jill normaal kan praten. Wanneer Ross zijn liefde aan Rachel wil bekennen, komt ze de Italiaan Paulo (Cosimo Fusco) tegen, op wie ze meteen verliefd wordt.
8 8
The One Where Nana Dies Twice
Marta Kauffman & David Crane James Burrows Christina Pickles, Elinor Donahue (als tante Lillian) 10 november 1994
De oma van Ross en Monica overlijdt en ze helpen hun moeder Judy Geller (Christina Pickles) met de begrafenis. Chandler komt erachter dat veel mensen denken dat hij homo is en probeert uit te vinden hoe dat komt.
9 9
The One Where Underdog Gets Away
Jeff Greenstein & Jeff Strauss James Burrows Jessica Hecht, Max Wright (als Terry) 17 november 1994
Ross komt erachter dat Susan (Jessica Hecht) met de ongeboren baby praat en besluit dat hij dat ook moet doen. Monica organiseert een Thanksgiving-etentje, maar Rachel wil skiën met haar familie, Chandler boycot het feest en Joey gaat naar zijn familie. Dan gebeuren er allerlei dingen die ervoor zorgen dat ze uiteindelijk toch met z'n zessen Thanksgiving vieren.
10 10
The One with the Monkey
Adam Chase & Ira Ungerleider Peter Bonerz Hank Azaria, Vincent Ventresca 15 december 1994
Ross heeft een aapje, Marcel. Chandler stelt voor om voor het Nieuwjaarsfeest een pact te sluiten: geen dates. Maar bijna niemand houdt zich daar aan. Phoebe ontmoet David (Hank Azaria) de wetenschapper en wordt verliefd, maar hij vertrekt naar Minsk. Rachel belandt in een gevecht met een vrouw op straat en Monica vraagt Fun Bobby (Vincent Ventresca), die in zak in as zit door het overlijden van zijn opa.
11 11
The One with Mrs. Bing
Alexa Junge James Burrows Morgan Fairchild, Cosimo Fusco, David Sederholm 5 januari 1995
Phoebe en Monica zorgen voor een man in coma (David Sederholm) en Chandlers moeder (Morgan Fairchild) komt naar New York. Tijdens een etentje wordt Ross dronken omdat hij Rachel en Paolo (Cosimo Fusco) samen niet kan verdragen en hij zoent met Mrs. Bing. Rachel wil ook een roman schrijven.
12 12
The One with the Dozen Lasagnas
Jeffrey Astrof, Mike Sikowitz, Adam Chase & Ira Ungerleider Paul Lazarus Jane Sibbett (als Carol), Jessica Hecht (als Susan) Cosimo Fusco 12 januari 1995
Ross wil de sekse van zijn baby niet weten maar iedereen om hem heen weet het wel. De tafel van Joey en Chandler gaat stuk en ze kopen uiteindelijk een voetbaltafel. Monica heeft twaalf lasagnes over en deelt ze links en rechts uit. Rachel maakt het uit met Paolo (Cosimo Fusco) nadat hij Phoebe probeert te versieren en Ross wil haar proberen voor zich te winnen.
13 13
The One with the Boobies
Alexa Junge Alan Myerson Fisher Stevens, Robert Costanzo, Brenda Vaccaro (als Gloria Tribbiani), Lee Garlington 19 januari 1995
Chandler ziet Rachel per ongeluk naakt als ze uit de douche komt en ze wil wraak. Dit leidt tot een aantal naakte incidenten. Phoebe heeft een nieuwe vriend, psycholoog Roger (Fisher Stevens), die iedereen analyseert en zich hierdoor erg ongeliefd maakt. Joeys vader (Robert Costanzo) komt bij hem langs en blijkt al jaren een affaire te hebben met Ronni (Lee Garlington).
14 14
The One with the Candy Hearts
Bill Lawrence James Burrows Maggie Wheeler, Jane Sibbett, Jessica Hecht 9 februari 1995
Op Valentijnsdag neemt Joey Chandler mee op een dubbeldate, maar Chandlers date blijkt Janice (Maggie Wheeler) te zijn en ze eindigen dronken in bed. De volgende dag probeert Chandler het uit te maken met haar. Ross heeft voor het eerst een date sinds zijn scheiding, maar komt in het restaurant Susan (Jessica Hecht) en Carol (Jane Sibbett) tegen. Monica, Phoebe en Rachel verbranden de spullen van hun ex-vriendjes maar veroorzaken brand, waar ze uiteindelijk dates met de brandweermannen aan overhouden.
15 15
The One with the Stoned Guy
Jeff Greenstein & Jeff Strauss Alan Myerson Melora Hardin, Jon Lovitz 16 februari 1995
Chandler krijgt een promotie bij de baan waar hij eigenlijk maar tijdelijk had willen werken en beseft dat hij iets anders wil. Ross heeft een date met Celia (Melora Hardin), die "dirty talk" (vunzige praatjes) wil tijdens de seks. Joey helpt Ross met het oefenen ervan. Phoebe regelt een sollicitatie voor Monica met restauranteigenaar Steve (Jon Lovitz) die eten komt proeven. Hij blijkt stoned te zijn en Monica stuurt hem weg.
16 16
The One with Two Parts: Part 1
Marta Kauffman & David Crane Michael Lembeck Jane Sibbett, Jessica Hecht, Helen Hunt (als Jamie Buchman), Leila Kenzle (als Fran Devanow) 23 februari 1995
Chandler moet een mooi meisje op zijn werk ontslaan. Marcel het aapje verandert de audio van alle televisieprogramma's naar Spaans en niemand weet hoe dat ongedaan gemaakt kan worden. Ross gaat met Carol (Jane Sibbett) en Susan (Jessica Hecht) naar zwangerschapscursus, wat hem echt doet realiseren dat hij vader wordt. Joey ontmoet Ursula, Phoebe's tweelingzus en gaat uit met haar, waardoor Phoebe zich aan de kant gezet voelt, aangezien haar relatie met Ursula niet best is. Rachel bezeert haar enkel tijdens het opruimen van de kerstlichtjes.
17 17
The One with Two Parts: Part 2
Marta Kauffman & David Crane Michael Lembeck George Clooney, Noah Wyle 23 februari 1995
Bij het zoeken naar de kerstverlichting maakt Rachel een ongelukkige val waardoor ze haar enkel bezeert. In het ziekenhuis aangekomen krijgen Monica en Rachel een discussie over twee knappe dokters (George Clooney en Noah Wyle).
18 18
The One with All the Poker
Jeffrey Astrof & Mike Sikowitz James Burrows Beverly Garland (als tante Iris) 2 maart 1995
Tijdens een pokerspelletje zijn het de meiden die verliezen en aan de jongens moeten betalen. Om wraak te nemen vragen ze de tante van Monica (Beverly Garland), een kampioen in kaarten, om hulp.
19 19
The One Where the Monkey Gets Away
Jeffrey Astrof & Mike Sikowitz Peter Bonerz Mitchell Whitfield, Megan Cavanagh (als Luisa Gianetti), Angela Visser (als Samantha) 9 maart 1995
Rachel belooft Ross een dag op zijn aapje te passen, maar door het drukke televisieprogramma van Rachel weet het aapje toch te ontsnappen. Naast de zoekpartij komt Rachel er ook nog achter dat de verloofde van haar beste vriendin haar ex-verloofde (Mitchell Whitfield) blijkt te zijn.
20 20
The One with the Evil Orthodontist
Doty Abrams Peter Bonerz Jennifer Grey, Mitchell Whitfield 6 april 1995
Rachel slaapt met haar ex-verloofde Barry (Mitchell Whitfield), ook al is hij momenteel verloofd met haar beste vriendin Mindy (Jennifer Grey). Als Mindy aan Rachel vraagt haar getuige te zijn, voelt Rachel zich wel erg schuldig en bekent alles. Tot haar grote verbazing bekent Minday dat zij ook met Barry heeft geslapen toen Rachel met hem verloofd was.
21 21
The One with the Fake Monica
Adam Chase & Ira Ungerleider Gail Mancuso Claudia Shear (als de "Fake Monica"), Harry Shearer (als Dr. Baldharar) 27 april 1995
Monica ontmoet een vrouw die haar helpt al haar dromen te vernietigen. Ross z'n aapje is seksueel volwassen aan het worden, wat zodanige gevolgen heeft dat iedereen er gek van wordt.
22 22
The One with the Ick Factor
Alexa Junge Robby Benson Stan Kirsch 4 mei 1995
Monica komt erachter dat haar vriendje Ethan (Stan Kirsch) niet is wie ze dacht dat hij was. De spanning loopt voor Ross hoog op als hij eindelijk een telefoontje krijgt dat zijn ex-vrouw met de bevalling is begonnen.
23 23
The One with the Birth
Jeff Greenstein, Jeff Strauss, Marta Kauffman & David Crane James Burrows Leah Remini, Jonathan Silverman (als Dr. Franzblau), Jane Sibbett, Jessica Hecht 11 mei 1995
De baby van Ross, Carol (Jane Sibbett) en Susan (Jessica Hecht) is geboren, een nieuw leventje waar iedereen helemaal van onder de indruk is. Joey assisteert een alleenstaande moeder (Leah Remini) met haar bevalling.
24 24
The One Where Rachel Finds Out
Chris Brown Kevin Bright Corinne Bohrer (als Melanie) 18 mei 1995
Rachel hoort van Chandler dat Ross verliefd op haar is, maar dat is niet de enige verrassing.

Seizoen 2 (1995-1996)[bewerken]

Nr. Aflevering Titel (a.k.a.) Schrijver(s) Regisseur Gastrol(len) Uitzenddatum VS
25 1
The One with Ross's New Girlfriend
Jeffrey Astrof & Mike Sikowitz Michael Lembeck - 21 september 1995
Rachel is stomverbaasd als Ross niet alleen is teruggekomen uit China. Phoebe heeft wisselende successen als kapster.
26 2
The One with the Breast Milk
Adam Chase & Ira Ungerleider Michael Lembeck - 28 september 1995
Iedereen is geschokt als Phoebe van Carols moedermelk proeft. Joey komt in conflict met een verkoper.
27 3
The One Where Heckles Dies
Michael Curtis & Gregory S. Malins Kevin Bright - 5 oktober 1995
Rachel en Monica worden de erfgenamen van alle spullen van de overleden onderbuurman.
28 4
The One with Phoebe's Husband
Alexa Junge Gail Mancuso - 12 oktober 1995
Iedereen is stomverbaasd als Phoebe getrouwd blijkt te zijn met een Canadese homoseksuele ijsdanser. Rachel doet er alles aan om een seksuele relatie tussen Julie en Ross te voorkomen.
29 5
The One with Five Steaks and an Eggplant
Chris Brown Ellen Gittelsohn - 19 oktober 1995
Problemen ontstaan als Monica en Chandler meer geld blijken te hebben voor de surpriseparty van Ross dan Phoebe, Rachel en Joey.
30 6
The One with the Baby on the Bus
Betsy Borns Gail Mancuso Catherine Bell, Lea Thompson, Giovanni Ribisi, Chrissie Hynde 2 november 1995
Joey en Chandler gebruiken de baby Ben om in contact te komen met vrouwen. Phoebe verliest haar baantje als zangeres in Central Perk en wordt vervangen door een professionele zangeres.
31 7
The One Where Ross Finds Out
Michael Borkow Peter Bonerz Arye Gross 9 november 1995
Rachel laat een berichtje achter op het antwoordapparaat van Ross. Chandler heeft er spijt van dat hij Monica gevraagd heeft hem te helpen een paar kilo's af te vallen.
32 8
The One with the List
Marta Kauffman & David Crane Mary Kay Place Michael McKean 16 november 1995
Rachel vindt een lijst met daarop haar negatieve punten die Ross heeft gemaakt om een keuze te maken tussen haar en Julie. Monica krijgt een onmogelijke opdracht van haar baas.
33 9
The One with Phoebe's Dad
Jeffrey Astrof & Mike Sikowitz Kevin Bright Audra Lindley 14 december 1995
Phoebe komt de waarheid te weten over haar vader. Doordat Ross aan de radiator heeft gezeten verandert het kerstfeestje van Monica in een sauna. Rachel neemt wraak op Ross.
34 10
The One with Russ
Ira Ungerleider Thomas Schlamme - 4 januari 1996
Joey krijgt een baan aangeboden voor een rol in een soap-opera. Rachel heeft een afspraakje met Russ, die wel erg veel op Ross lijkt.
35 11
The One with the Lesbian Wedding
Doty Abrams Thomas Schlamme Marlo Thomas 18 januari 1996
Carol en Susan bereiden zich voor op de bruiloft waarbij ze hulp krijgen van Ross die zich erg ongemakkelijk voelt met de situatie.
36 12
The One After the Superbowl: Part 1
Jeffrey Astrof & Mike Sikowitz Michael Lembeck - 28 januari 1996
Ross ontdekt dat Marcel het aapje niet langer in gevangenschap leeft, maar een carrière aan het opbouwen is als acteur. Chandler krijgt een grote verrassing van een oud-klasgenootje.
37 13
The One After the Superbowl: Part 2
Michael Borkow Michael Lembeck Julia Roberts, Jean-Claude Van Damme, Brooke Shields, Chris Isaak, Fred Willard, Dan Castellaneta 28 januari 1996
Ross en zijn vrienden gaan Marcel opzoeken bij de filmstudio's in New York. Rachel helpt Monica in contact te komen met een filmster.
38 14
The One with the Prom Video
Alexa Junge James Burrows Elliott Gould, Christina Pickles 1 februari 1996
Monica vindt een video met beelden van een gala van haar en Rachel. Bij het zien van deze film komen Ross' ware gevoelens voor Rachel naar boven. Joey heeft een cadeau voor Chandler.
39 15
The One Where Ross and Rachel... You Know
Michael Curtis & Gregory S. Malins Michael Lembeck Tom Selleck 8 februari 1996
Ross en Rachel proberen een paar kleine obstakels te overwinnen bij hun eerste afspraakje in het planetarium. Monica wordt verliefd op een knappe oudere dokter, de beste vriend van haar vader.
40 16
The One Where Joey Moves Out
Betsy Borns Michael Lembeck Elliott Gould, Christina Pickles 15 februari 1996
Chandler en Joey krijgen ruzie als Chandler ontdekt dat Joey een lepel aflikt en die vervolgens weer terug stopt in de la. Monica's ouders komen erachter dat ze een bekende "oudere" vriend heeft.
41 17
The One Where Eddie Moves In
Adam Chase Michael Lembeck Adam Goldberg 22 februari 1996
Joey wil weer in zijn oude appartement bij Chandler intrekken, maar daar is een nieuw probleem ontstaan. Monica raakt helemaal overstuur door Ross.
42 18
The One Where Dr. Ramoray Dies
Michael Borkow & Alexa Junge Michael Lembeck Adam Goldberg, Tom Selleck 21 maart 1996
Monica en Richard ervaren dezelfde romantische problemen als Rachel en Ross. Joeys vreemde vertellingen aan een fanblad zetten zijn rol als Dr. Ramoray op het spel.
43 19
The One Where Eddie Won't Go
Michael Curtis & Gregory S. Malins Michael Lembeck Adam Goldberg 28 maart 1996
Chandler wil dat zijn vreselijke, op de zenuwen werkende huisgenoot vertrekt. Joey moet zijn extreem hoge rekeningen gaan betalen. De drie meiden zijn in de ban van hun innerlijke krachten.
44 20
The One Where Old Yeller Dies
Adam Chase, Michael Curtis & Gregory S. Malins Michael Lembeck Tom Selleck 4 april 1996
Monica's vriend maakt grote indruk op Chandler en Joey, wat erg veel irritaties met zich meebrengt. Phoebe komt erachter wat ze als kind heeft gemist.
45 21
The One with the Bullies
Sebastian Jones & Brian Buckner Michael Lembeck Peter DeLuise, Nicky Katt, Laraine Newman, Giovanni Ribisi 25 april 1996
Chandler en Ross zijn bang voor twee pestende mannen. Phoebe loopt door een hond haar vader mis, maar ontmoet uiteindelijk toch haar verloren familie.
46 22
The One with the Two Parties
Alexa Junge Michael Lembeck Ron Leibman, Marlo Thomas 2 mei 1996
Rachel wordt onaangenaam verrast op haar verjaardag als allebei haar ouders op de stoep blijken te staan.
47 23
The One with the Chicken Pox
Brown Mandell Michael Lembeck Tom Selleck, Charlie Sheen 9 mei 1996
Phoebe's parttime lover komt haar opzoeken in New York juist nu ze last heeft van de waterpokken. Monica maakt zich druk over de verschillen tussen haar en Richard.
48 24
The One with Barry and Mindy's Wedding
Brown Mandell & Ira Ungerleider Michael Lembeck Tom Selleck 16 mei 1996
Rachel is bruidsmeisje op de bruiloft van haar ex-verloofde en ex-beste vriendin. De relatie van Monica en Richard wordt zwaar op de proef gesteld als het onderwerp kinderen ter sprake komt.

Seizoen 3 (1996-1997)[bewerken]

Nr. Aflevering Titel (a.k.a.) Schrijver(s) Regisseur Gastrol(len) Uitzenddatum VS
49 1
The One with the Princess Leia Fantasy
Michael Curtis & Gregory S. Malins Gail Mancuso - 19 september 1996
De bizarre fantasieën van Ross blijven niet lang geheim, wanneer hij ze aan Rachel toevertrouwt. Tot Joeys wanhoop wakkert de liefde tussen Chandler en zijn ex-vriendin, Janice, weer aan.
50 2
The One Where No One's Ready
Ira Ungerleider Gail Mancuso - 26 september 1996
Ross is erg teleurgesteld als zijn vrienden er niet in slagen op tijd klaar te zijn voor zijn speech die hij zal geven in het museum. Wanneer hij in het openbaar klaagt tegen Rachel, besluit zij uit wraak haar huiselijke pakje aan te trekken en thuis te blijven.
51 3
The One with the Jam
Wil Calhoun Kevin Bright - 3 oktober 1996
Monica is bedroefd over de beëindiging van haar relatie en raakt geobsedeerd door het maken van jam. Joey vindt de jam zo lekker dat hij blijft eten. Monica besluit om naar een spermabank te gaan en zwanger te worden, om zo haar onbevredigde gevoel kwijt te raken.
52 4
The One with the Metaphorical Tunnel
Alexa Junge Steve Zuckerman - 10 oktober 1996
Ross en Rachel moedigen Chandler aan een relatie te beginnen met Janice. Ross maakt zich zorgen wanneer hij zijn zoon met een barbiepop ziet spelen. Hij probeert zijn aandacht te trekken met jongensspeelgoed, zonder succes.
53 5
The One with Frank Jr.
Shana Goldberg-Meehan & Scott Silveri Steve Zuckerman - 17 oktober 1996
Phoebe nodigt haar broer, Frank Jr., uit om bij haar op bezoek te komen in de stad. Ross maakt een lijst met beroemde vrouwen waar hij wel mee uit zou willen, totdat Isabella Rossellini plotseling Central Perk binnenwandelt.
54 6
The One with the Flashback
Marta Kauffman & David Crane Peter Bonerz   31 oktober 1996
Wanneer Janice vraagt of de vijf vrienden ooit relaties met elkaar hebben gehad, halen ze herinneringen op van een bepaalde periode, en verschillende geheimen komen aan het licht.
55 7
The One with the Race Car Bed
Seth Kurland Gail Mancuso   7 november 1996
Als Chandler en Monica het raceautobed terugbrengen naar 'De Matrassenkoning', betrappen ze Janice en haar ex-man zoenend in de achterkamer. Joey probeert een van zijn medestudenten van de toneelclub op te lichten, helaas zonder succes.
56 8
The One with the Giant Poking Device
Adam Chase Gail Mancuso   14 november 1996
Phoebe is ervan overtuigd dat zij de lelijke naakte overbuurman van Rachel en Monica heeft vermoord. Joey beraamt een plan zodat de Friends door zijn raam de man een por kunnen geven om te zien of hij echt dood is.
57 9
The One with the Football
Ira Ungerleider Kevin Bright   21 november 1996
Het is Thanksgiving en de Friends besluiten om een goeie partij football te gaan spelen. Tijdens de wedstrijd wordt duidelijk dat er onderling grote rivaliteit heerst. Wanneer er van alle kanten verzoeken om een revanche-wedstrijd komen, ziet het er voor de geroosterde kalkoen niet zo gunstig uit.
58 10
The One Where Rachel Quits
Michael Curtis & Gregory S. Malins Terry Hughes Shelley Berman 12 december 1996
Nadat Rachel haar baan heeft opgezegd bij Central Perk, is zij ervan overtuigd dat ze heel lang werkloos zal blijven. Phoebe heeft het moeilijk met Joeys nieuwe baan als verkoper van kerstbomen, ze raakt erg verdrietig bij de gedachte dat er boompjes overblijven.
59 11
The One Where Chandler Can't Remember Which Sister
Alexa Junge Terry Hughes   9 januari 1997
Rachel ontmoet een knappe vreemdeling, die haar een baan aanbiedt als inkoopster van dameskleding. Ross is ervan overtuigd dat het hem allen maar gaat om een afspraakje met Rachel. Chandler is vergeten welke van de zeven zussen van Joey hij heeft gezoend op Joeys verjaardag, want hij was te dronken.
60 12
The One with All the Jealousy
Doty Abrams Robby Benson   16 januari 1997
Ross is jaloers op Rachels sexy collega Mark. Hij is ervan overtuigd dat Mark met haar flirt en het wordt een ware obsessie. Monica is weer verliefd.
61 13
The One Where Monica and Richard Are Just Friends
Michael Borkow Robby Benson Tom Selleck 30 januari 1997
Monica en haar ex-vriend komen elkaar onverwachts tegen in de videowinkel. Nadat ze uit eten zijn geweest besluiten ze vrienden te blijven, maar ze vinden elkaar nog steeds heel erg aantrekkelijk, ze eindigen dan ook in bed.
62 14
The One with Phoebe's Ex-Partner
Wil Calhoun Robby Benson Elizabeth Daily, Sherilyn Fenn 6 februari 1997
Phoebe's ex-partner, zanger en mislukte reclamejingleschrijver Leslie wil 'Smelly Cat' gebruiken voor een kattebakgrindreclame. In de tussentijd wordt Ross jaloers wanneer Rachel uitgaat met een ex-collega.
63 15
The One Where Ross and Rachel Take a Break
Michael Borkow James Burrows   13 februari 1997
Na een meningsverschil met Ross besluit Rachel dat ze voorlopig maar even uit elkaar moeten gaan. Op zoek naar steun belandt Ross in de armen van Chloë, een aantrekkelijke vrouw die in een kopieerwinkel werkt.
64 16
The One the Morning After
Marta Kauffman & David Crane James Burrows   20 februari 1997
Niet bewust van Ross' wilde uitspatting met Chloë, besluit Rachel hem op te zoeken om te vertellen hoeveel ze van hem houdt. Chloë weet zich te verstoppen, maar Rachel komt toch achter de akelige waarheid van Ross' ontrouw.
65 17
The One Without the Ski Trip
Scott Silveri & Shana Goldberg-Meehan Sam Simon   6 maart 1997
Rachel stelt voor om op een skivakantie te gaan, zonder Ross uit te nodigen. Chandler raakt bijzonder getraumatiseerd door de beëindiging van Ross' en Rachels relatie: het doet hem denken aan de scheiding van zijn ouders.
66 18
The One with the Hypnosis Tape
Seth Kurland Robby Benson Jon Favreau 13 maart 1997
Phoebe is verontrust wanneer ze hoort dat haar broertje wil trouwen met een tweemaal zo oude vrouw. Rachel geeft Chandler een hypnose-cassette om hem van het roken af te helpen. De tape is gericht op vrouwen en Chandler begint zich erg vreemd te gedragen.
67 19
The One with the Tiny T-Shirt
Adam Chase Terry Hughes Jon Favreau, Dina Meyer 27 maart 1997
Ondanks dat het uit is tussen Ross en Rachel, raakt hij erg van streek wanneer Rachel zijn persoonlijke spullen terugbrengt en weer een afspraak heeft met Mark. In de tussentijd gaat Monica uit met een miljonair.
68 20
The One with the Dollhouse
Wil Calhoun Terry Hughes Dina Meyer, Jennifer Milmore 10 april 1997
Joey raakt verliefd op zijn tegenspeelster, maar helaas wordt zijn liefde niet beantwoord. Na de repetitie van een romantische scène belanden ze toch in Joeys bed. Rachels baas gaat met Chandler uit en Monica erft een prachtig poppenhuis van haar tante.
69 21
The One with the Chick and the Duck
Wil Calhoun Michael Lembeck Jon Favreau 17 april 1997
Monica is door het dolle heen wanneer haar vriend, die tevens miljonair is, een restaurant koopt en haar benoemt tot chef. Toch maakt ze zich zorgen om zijn motieven. Ross is erg opgewonden als hij hoort dat hij is uitgenodigd voor een interview op televisie.
70 22
The One with the Screamer
Scott Silveri & Shana Goldberg-Meehan Peter Bonerz Ben Stiller, Peter Bonerz, Jon Favreau, Dina Meyer 24 april 1997
Met zijn allen wonen ze de première bij van Joeys toneelstuk, dat heel slechte recensies heeft gekregen. Ross probeert Rachel ervan te overtuigen dat degene met wie ze een afspraak heeft, psychotisch is. Phoebe staat in de wachtlijn van een telefoonbedrijf, wat verbazingwekkend lang duurt.
71 23
The One with Ross's Thing
Andrew Reich & Ted Cohen Shelley Jensen Jon Favreau, Kevin McDonald 1 mei 1997
Ross ontdekt een vreemd gezwel op zijn achterste. Nadat hij op verschillende alternatieve manieren heeft geprobeerd om het te verwijderen, lukt het hem uiteindelijk op een wel erg ongewone manier. Phoebe gaat uit met twee verschillende jongens.
72 24
The One with the Ultimate Fighting Champion
Mark J. Kunerth, Pang-Ni Landrum, Scott Silveri & Shana Goldberg-Meehan Robby Benson Billy Crystal, Robin Williams, Jon Favreau 8 mei 1997
Monica smeekt haar vriend op te houden met vechten nadat hij meedogenloos in elkaar is geslagen. Chandler voelt zich niet op zijn gemak, wanneer zijn baas zich wel erg vriendelijk gedraagt tegenover hem. Rachel is teleurgesteld als Phoebe Ross voorstelt aan een mooie vrouw.
73 25
The One at the Beach
Pang-Ni Landrum, Mark J. Kunerth & Adam Chase Pamela Fryman Teri Garr 15 mei 1997
Phoebe nodigt iedereen uit op voor een week naar het strandhuis van een van haar klanten te komen. Op het moment dat de Friends een potje strippoker spelen, komt Bonnie, de vriendin van Ross, op bezoek. Ross twijfelt of hij voor Rachel of voor Bonnie moet kiezen.

Seizoen 4 (1997-1998)[bewerken]

Nr. Aflevering Titel (a.k.a.) Schrijver(s) Regisseur Gastrol(len) Uitzenddatum VS
74 1
The One with the Jellyfish
Wil Calhoun Shelley Jensen   25 september 1997
Ross valt in slaap tijdens het lezen van Rachels achttien pagina's lange brief. Wanneer zij hem ernaar vraagt doet hij alsof hij het eens is met wat zij heeft geschreven. Phoebe en haar biologische moeder, Phoebe senior, leggen hun meningsverschillen bij.
75 2
The One with the Cat
Jill Condon & Amy Toomin Shelley Jensen   2 oktober 1997
Phoebe is ervan overtuigd dat de ziel van haar moeder is gereïncarneerd in een zwerfkat. Chandler en Joey onderhandelen in Joeys zelfgemaakte 'entertainment center' over een kano en Rachel is boos op Monica, omdat zij uitgaat met de jongen met wie Rachel vroeger op school flirtte.
76 3
The One with the 'Cuffs
Seth Kurland Peter Bonerz Penn Jillette 9 oktober 1997
Wanhopig wegens geldgebrek, besluit Monica de catering te verzorgen voor een feest van haar moeder. Tijdens de voorbereidingen verliest zij een van haar valse nagels. Chandler wordt gedwongen een compromis te sluiten met Rachels baas, wanneer zij hem halfnaakt in de handboeien heeft geslagen en zelf een vergadering ingaat.
77 4
The One with the Ballroom Dancing
Andrew Reich & Ted Cohen Gail Mancuso   16 oktober 1997
Nadat Joey voor Rachel is opgekomen in een conflict met de norse hoofdopzichter, ontvangen de dames een uitzettingsbevel. Om hem te sussen stemt de wanhopige Joey erin toe de man danslessen te geven, zodat hij indruk kan maken op een vrouwelijke opzichter van een ander gebouw.
78 5
The One with Joey's New Girlfriend
Gregory S. Malins & Michael Curtis Gail Mancuso   30 oktober 1997
Ross en Rachel blijven doorgaan met hun machtsspelletjes om elkaar jaloers te maken. Chandler wordt verliefd op Joey’s vriendin. De enige manier voor hem om zijn gevoelens onder controle te krijgen, is door haar te ontwijken.
79 6
The One with the Dirty Girl
Shana Goldberg-Meehan & Scott Silveri Shelley Jensen   6 november 1997
Ross zijn mooie, nieuwe vriendin heeft een vervelend geheim, dat tevens hun vriendschap in gevaar brengt. Chandler raakt dichter betrokken bij Kathy en koopt voor haar een weloverwogen en duur verjaardagscadeau. Rachel slaagt erin zelfstandig een kruiswoordpuzzel op te lossen.
80 7
The One Where Chandler Crosses the Line
Adam Chase Kevin Bright   13 november 1997
Wanneer Chandler verliefd wordt op Joeys vriendin, zorgt dit voor ongemakkelijke situaties.
81 8
The One with Chandler in a Box
Michael Borkow Peter Bonerz   20 november 1997
Chandler probeert zijn ruzie met Joey bij te leggen. Gelukkig heeft hij hier een hoop voor over.
82 9
The One Where They're Going to Party!
Ted Cohen & Andrew Reich Peter Bonerz   11 december 1997
Monica moet kiezen tussen een aangeboden baan als chef kok en haar cateringbedrijfje met Phoebe. Chandler en Ross maken plannen om te feesten met "Gandalf, the party wizard".
83 10
The One with the Girl from Poughkeepsie
Scott Silveri Gary Halvorson   18 december 1997
Ross overweegt of hij een ‘relatie’ aan zal gaan met een schitterende vrouw die ver weg woont, of een niet echt leuke vrouw van om de hoek. Chandler regelt een date voor Rachel met een paar van zijn mannelijke collega’s. Monica’s plan om wat meer zeggenschap te creëren binnen haar werk mislukt wanneer Joey weigert mee te werken.
84 11
The One with Phoebe's Uterus
Seth Kurland David Steinberg   8 januari 1998
Phoebe’s halfbroer Frank Jr. doet een verbazingwekkende aankondiging en tevens een verzoek aan Phoebe. Joey krijgt een baan als gids in een museum waar Ross werkt. Hij is teleurgesteld in het feit dat er een duidelijke klassenverdeling bestaat tussen de gidsen en de wetenschappers. Chandler vraagt Rachel en Monica om persoonlijk advies… hoe kan hij Kathy het beste bevredigen op seksueel gebied?
85 12
The One with the Embryos
Jill Condon & Amy Toomin Kevin Bright   15 januari 1998
Chandler, Joey, Rachel en Monica discussiëren over wie elkaar het beste kennen; de jongens of de meisjes. Hierop bedenkt Ross een quiz waarbij veel op het spel staat. Ondertussen probeert Phoebe zwanger te worden om haar broer en zijn vriendin te helpen.
86 13
The One with Rachel's Crush
Shana Goldberg-Meehan Dana De Vally Piazza   29 januari 1998
Rachel beraamt plannen om mee uit gevraagd te worden door een knappe klant. Chandlers jaloezie veroorzaakt problemen tussen hem en zijn vriendin.
87 14
The One with Joey's Dirty Day
Wil Calhoun Peter Bonerz   5 februari 1998
Tijdens Joeys eerste dag op zijn nieuwe acteerbaan in een groot stuk wordt hij door superacteur Charlton Heston (die zichzelf speelt) aangetroffen in een nogal vreemde situatie. Rachel heeft spijt dat ze Ross om een gunst heeft gevraagd, als blijkt dat dit heeft geleid tot een nieuwe romance in zijn leven.
88 15
The One with All the Rugby
Ted Cohen, Andrew Reich & Wil Calhoun James Burrows   26 februari 1998
Chandlers onaangename ex-vriendin Janice komt weer ten tonele en hij doet zijn uiterste best tegen haar te liegen om haar zo weg te krijgen. Monica raakt geobsedeerd door een lichtknopje in Joey en Chandlers appartement. Ross probeert indruk te maken op Emily, door mee te doen aan een partijtje rugby.
89 16
The One with the Fake Party
Alicia Sky Varinaitis, Scott Silveri & Shana Goldberg-Meehan Michael Lembeck   19 maart 1998
In een poging beter bevriend te raken met een sexy klant, schopt Rachel onopzettelijk een door Ross gepland romantisch weekendje met zijn nieuwe vriendin in de war. Phoebe's zwangerschap maakt haar doen hunkeren naar vlees.
90 17
The One with the Free Porn
Mark J. Kunerth & Richard Goodman Michael Lembeck   26 maart 1998
Monica helpt Ross zijn vriendin te vertellen dat hij van haar houdt. Phoebe krijgt verrassend nieuws over haar zwangerschap, hetgeen een enorme invloed zal hebben op Franks carrièreplannen.
91 18
The One with Rachel's New Dress
Andrew Reich, Ted Cohen, Jill Condon & Amy Toomin Gail Mancuso   2 april 1998
Rachel probeert wanhopig Joshua in bed te krijgen en verrast hem met sexy lingerie op de bank van zijn ouders' penthouse. Helaas komen zijn ouders iets eerder thuis dan verwacht. Chandler en Joey proberen al ruziënd Phoebe te overtuigen een van de drie toekomstige baby's naar hen te vernoemen.
92 19
The One with All the Haste
Scott Silveri & Wil Calhoun Kevin Bright   9 april 1998
Er vinden drastische veranderingen plaats in Ross' relatie met Emily. Monica en Rachel doen hun uiterste best om hun nieuwe appartement terug te krijgen, waar Chandler en Joey alleen maar van genieten.
93 20
The One with All the Wedding Dresses
Adam Chase, Gregory S. Malins & Michael Curtis Gail Mancuso   16 april 1998
Radeloos omdat Ross gaat trouwen met Emily, besluit Rachel aan Joshua voor te stellen hetzelfde te doen, ook al zijn ze pas vier keer uitgeweest. Chandler verzoekt Joey vriendelijk een bezoek te brengen aan een kliniek voor slaap- en snurkproblemen.
94 21
The One with the Invitation
Seth Kurland Peter Bonerz   23 april 1998
Rachel en Ross halen beiden herinneringen op over toen ze nog samen waren. Iedereen is teleurgesteld wanneer Rachel besluit niet mee te gaan naar Londen voor Ross' huwelijk.
95 22
The One with the Worst Best Man Ever
Seth Kurland, Gregory S. Malins & Michael Curtis Peter Bonerz   30 april 1998
Joeys eend heeft de trouwring van Ross doorgeslikt. Hij is radeloos bij de gedachte zijn eend te moeten opgeven om de ring terug te krijgen.
96 23
The One with Ross's Wedding: Part One
Michael Borkow Kevin Bright   7 mei 1998
Ross is enorm teleurgesteld wanneer hij hoort dat Rachel niet bij zijn huwelijk zal zijn. Joey en Chandler gaan samen Londen verkennen.
97 24
The One with Ross's Wedding: Part Two
Jill Condon, Amy Toomin, Shana Goldberg-Meehan & Scott Silveri Kevin Bright   7 mei 1998
In New York beseft Rachel dat haar gevoelens voor Ross sterker zijn dan ooit, en ze besluit hem dit te vertellen voordat hij zijn jawoord geeft aan Emily.

Seizoen 5 (1998-1999)[bewerken]

Nr. Aflevering Titel (a.k.a.) Schrijver(s) Regisseur Gastrol(len) Uitzenddatum VS
98 1
The One After Ross Says Rachel
Seth Kurland Kevin Bright   24 september 1998
Nadat Ross Emily voor het altaar per ongeluk aanspreekt met Rachel, besluit ze de plechtigheid voort te zetten. Echter na de inzegening vlucht ze de kerk uit. Monica en Chandler besluiten verder te gaan met hun relatie, maar hebben haast geen moment alleen.
99 2
The One with All the Kissing
Wil Calhoun Gary Halvorson   1 oktober 1998
Terug in New York probeert Ross het weer goed te maken met Emily, helaas zonder succes. Chandler is nog steeds blind van verliefdheid en vergeet telkens dat hij Monica niet kan zoenen waar iedereen bij is. Rachel komt terug van haar gratis 'honeymoonreisje' naar Griekenland, aangezien Ross en Emily niet konden gaan.
100 3
The One Hundredth

(The One with the Triplets)
David Crane & Marta Kauffman Kevin Bright   8 oktober 1998
Phoebe wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht wegens de bevalling van haar drieling. Chandler is nijdig, omdat de baby die naar hem zou worden genoemd een meisje blijkt te zijn. Niets wetende van de relatie van Monica en Chandler regelt Rachel een afspraak voor Monica met een knappe verpleger.
101 4
The One Where Phoebe Hates PBS
Michael Curtis Shelley Jensen   15 oktober 1998
Joey daagt Phoebe uit een onbaatzuchtige daad te verrichten. Monica probeert haar verhouding met Chandler te verbergen en vertelt Rachel dat ze in het geheim uitgaat met een mannelijke collega. Na alle familieleden van Emily te hebben lastiggevallen, krijgt Ross Emily eindelijk zover hem vanuit Londen te bellen.
102 5
The One with the Kips
Scott Silveri Dana De Vally Piazza   29 oktober 1998
Monica en Chandler gaan een weekend naar Atlantic City, om samen te kunnen zijn. Ross probeert Rachel duidelijk te maken dat ze geen vrienden meer kunnen zijn wanneer Emily in New York arriveert.
103 6
The One with the Yeti
Alexa Junge Gary Halvorson   5 november 1998
Tijdens een bezoek aan het opberghok van hun appartement, komen Rachel en Monica een behaarde man tegen, die eruitziet als een yeti. In een lijmpoging met Emily belooft Ross alles weg te doen wat Rachel ooit heeft aangeraakt, inclusief zijn appartement.
104 7
The One Where Ross Moves In
Gigi McCreery & Perry Rein Gary Halvorson   12 november 1998
Als het huwelijk van Ross met Emily over lijkt te zijn, is hij gedwongen in te trekken bij Joey en Chandler. Zijn vervelende trekjes worden al gauw vervelend voor de anderen. Rachel is ervan overtuigd dat Danny, de nieuwe buurman, probeert haar te verleiden.
105 8
The One with the Thanksgiving Flashbacks

(The One with All the Thanksgivings)
Gregory S. Malins Kevin Bright   19 november 1998
Na de officiële viering halen de vrienden herinneringen op over hun meest vervelende Thanksgiving. Phoebe's ergste herinnering neemt haar mee terug naar het jaar 1862. Ook Monica's nare herinneringen komen aan het licht.
106 9
The One with Ross's Sandwich
Ted Cohen & Andrew Reich Gary Halvorson   10 december 1998
Joey is het zat om steeds leugens te moeten verzinnen om de relatie van Monica en Chandler geheim te houden. Phoebe heeft er spijt van dat ze Rachel heeft meegevraagd naar een literatuurles.
107 10
The One with the Inappropriate Sister
Shana Goldberg-Meehan Dana De Vally Piazza   17 december 1998
Monica vraagt de knappe buurjongen of hij uit wil met Rachel. Nadat ze heeft ervaren hoe 'close' deze is met zijn zus, begint Rachel aan hem te twijfelen. Wanneer Joey zijn huidige acteerbaan verliest, moedigt Ross hem aan een stuk te schrijven waarin hijzelf de hoofdrol kan spelen.
108 11
The One with All the Resolutions
Brian Boyle & Suzie V. Freeman Joe Regalbuto   7 januari 1999
Het jaar 1999 komt eraan en de zes vrienden zijn bezig met hun goede voornemens. Helaas zijn sommige in strijd met andere. Het beste voornemen komt echter van Monica. Ze begint foto's te verzamelen van hun alledaagse leven, waar iedereen uiteindelijk van kan genieten.
109 12
The One with Chandler's Work Laugh
Alicia Sky Varinaitis Kevin Bright   21 januari 1999
Monica ontdekt dat Chandler een tweede persoonlijkheid heeft, die een neplach hanteert voor alle slechte grappen van zijn baas. Rachel is teleurgesteld, omdat Monica haar niet verteld heeft van haar relatie met Chandler. Iedereen is verrast als blijkt dat Emily opnieuw gaat trouwen.
110 13
The One with Joey's Bag
Michael Curtis, Seth Kurland Gail Mancuso   4 februari 1999
Joey doet auditie voor een verfijnde rol en Rachel helpt hem met zijn outfit, onderdeel hiervan is een 'mannen' tas die verdacht veel op een handtas lijkt. Ondertussen ontmoet Phoebe op de begrafenis van haar oma een man waarvan ze vermoed dat hij haar vader is.
111 14
The One Where Everybody Finds Out
Alexa Junge Michael Lembeck   11 februari 1999
Ugly Naked Guy gaat verhuizen en Ross is geïnteresseerd in het appartement. Wanneer Rachel en Phoebe uit het raam kijken ziet Phoebe Monica en Chandler samen, zij besluiten hun kennis te gebruiken om grappen met het stel uit te voeren. Ondertussen probeert Ross op een ongewone manier het appartement te krijgen.
112 15
The One with the Girl Who Hits Joey
Adam Chase Kevin Bright   18 februari 1999
Joey ondervindt problemen met zijn vriendin. Chandler krijgt bindingsangst en krijgt ruzie met Monica wat hij op een vreemde manier goed probeert te maken. Ross krijgt problemen met zijn nieuwe buren nadat hij weigert te betalen aan het afscheidsfeestje van de voor hem onbekende conciërge van zijn gebouw.
113 16
The One with the Cop
Alicia Sky Varinaitis, Gigi McCreery & Perry Rein Andrew Tsao   25 februari 1999
Phoebe vindt een politie-insigne en besluit in plaats van het terug te brengen het te gebruiken voor goede daden. Joey denkt dat hij verliefd is op Monica en vraagt hen om advies. Ross krijgt met Rachel zijn nieuwe bank de trap niet op.
114 17
The One with Rachel's Inadvertent Kiss
Andrew Reich & Ted Cohen Shelley Jensen   18 maart 1999
Rachel kust bij misverstand tijdens een sollicitatiegesprek de interviewer en vreest de baan niet te krijgen. Monica is na het zien van Phoebe en haar vriend Gary bang dat zij en Chandler niet 'heet' genoeg als stel zijn. Joey probeert in contact te komen met een vrouw aan de overkant maar eindigt steeds bij Ross' appartement.
115 18
The One Where Rachel Smokes
Michael Curtis Todd Holland   8 april 1999
Rachel merkt dat alle belangrijke beslissingen op haar nieuwe werk tijdens rookpauzes worden genomen, nadat zelf roken niet zo goed uitpakt probeert ze haar collega's te overtuigen te stoppen. Monica neemt alle controle over Rachels verrassingsfeestje over en geeft Phoebe slechts de leiding over plastic bekers en ijs, "maar dat zal Monica bezuren", voorspelt Phoebe.
116 19
The One Where Ross Can't Flirt
Doty Abrams Gail Mancuso   22 april 1999
Ross ziet Chandler flirten met de pizzabezorgster en besluit zelf een poging te wagen. Rachel is in paniek omdat zij Monica's oorbellen heeft verloren. Joey heeft zijn oma op bezoek om te kijken naar zijn rol in een serie, maar als zijn deel geschrapt blijkt te zijn moet hij improviseren.
117 20
The One with the Ride Along
Shana Goldberg-Meehan & Seth Kurland Gary Halvorson   29 april 1999
Ross denkt dat Joey zijn leven probeert te redden als ze een uitlaatknal met een schot verwarren. Rachel hoort in Ross' appartement een bericht van Emily, die twijfelt over hun scheiding, maar wist het per ongeluk. Tegen Monica's advies in besluit ze te blijven om het Ross te vertellen.
118 21
The One with the Ball
Scott Silveri & Gregory S. Malins Gary Halvorson   6 mei 1999
Joey en Ross proberen een record te breken met balletje overgooien, zonder dat deze de grond raakt. In een poging een jeugddroom te verwezenlijken, koopt Rachel een kat. Al gauw blijkt dat de kat niet zo leuk is.
119 22
The One with Joey's Big Break
Shana Goldberg-Meehan & Wil Calhoun Gary Halvorson   13 mei 1999
Joey is erg opgewonden over zijn nieuwe hoofdrol in een film, die net buiten Las Vegas gefilmd gaat worden. Chandler gaat met Joey mee naar Las Vegas, maar wordt halverwege de reis uit de auto gezet, omdat hij toegeeft niet te geloven in Joey’s grote doorbraak.
120 23
The One in Vegas: Part 1
Ted Cohen & Andrew Reich Kevin Bright   20 mei 1999
...
121 24
The One in Vegas: Part 2
Gregory S. Malins & Scott Silveri Kevin Bright   20 mei 1999
...

Seizoen 6 (1999-2000)[bewerken]

Nr. Aflevering Titel (a.k.a.) Schrijver(s) Regisseur Gastrol(len) Uitzenddatum VS
122 1
The One After Vegas
Adam Chase Kevin Bright   23 september 1999
Ross en Rachel, beiden met een kater, ontdekken tot hun grote schrik aan het ontbijt dat ze getrouwd zijn. Ondertussen haalt Joey Phoebe over hem in haar taxi mee terug te nemen naar New York.
123 2
The One Where Ross Hugs Rachel
Shana Goldberg-Meehan Gail Mancuso   30 september 1999
Wanneer Monica and Chandler Rachel vertellen dat ze gaan samenwonen, denkt Rachel ten onrechte dat ze nu alle drie in de flat zullen wonen. Ondertussen ontdekt Phoebe dat Ross zijn huwelijk met Rachel niet ongedaan gemaakt heeft.
124 3
The One with Ross's Denial
Seth Kurland Gary Halvorson   7 oktober 1999
Monica en Chandler maken ruzie over wat er met Rachels kamer zal gebeuren nadat ze verhuisd zal zijn. Ondertussen biedt Ross de nu dakloze Rachel zijn logeerkamer aan en beslist Joey dat zijn nieuwe kamergenote een mooie vrouw moet zijn.
125 4
The One Where Joey Loses His Insurance
Andrew Reich & Ted Cohen Gary Halvorson   14 oktober 1999
Net als Joey ontdekt dat zijn zorgverzekering niet meer geldig is omdat hij geen werk heeft, krijgt hij een hernia tijdens het gewichtheffen. Phoebe wil het beste maken van haar laatste dagen op deze aarde, nadat een helderziende haar verteld heeft dat ze zal sterven.
126 5
The One with Joey's Porsche
Perry Rein & Gigi McCreery Gary Halvorson   21 oktober 1999
Rachel ontdekt dat ze nog met Ross getrouwd is en probeert de rechter over te halen het huwelijk nietig te verklaren op basis van de geestelijke labiliteit van Ross. Ondertussen vindt Joey de sleutels van een Porsche die voor de deur van Central Perk geparkeerd staat en probeert daarmee indruk te maken op voorbijkomende meisjes.
127 6
The One on the Last Night
Scott Silveri David Schwimmer   4 november 1999
Terwijl ze Rachels spullen in dozen doen, halen de meisjes herinneringen op aan de tijd toen ze samenwoonden. Ondertussen brengen Chandler en Joey hun laatste nacht samen door met het spelen van "cups".
128 7
The One Where Phoebe Runs
Sherry Bilsing & Ellen Plummer Gary Halvorson   11 november 1999
Rachel heeft er spijt van dat ze Phoebe gevraagd heeft met haar te gaan joggen, omdat ze door haar stuntelige en ongecoördineerde bewegingen ongewild de aandacht trekt. Ondertussen zijn de jongens vol enthousiasme over de sexy nieuwe flatgenote van Joey.
129 8
The One with Ross's Teeth
Andrew Reich, Ted Cohen, Perry Rein & Gigi McCreery Gary Halvorson   18 november 1999
Op haar werk verspreidt Rachel het gerucht dat haar baas, modeontwerper Ralph Laure, in de fotokopieerruimte avances heeft gemaakt bij Phoebe. Ondertussen is Ross zo opgewonden over zijn afspraakje met Monica's collega dat hij besluit om zijn uiterlijk te verbeteren.
130 9
The One Where Ross Got High
Gregory S. Malins Kevin Bright   25 november 1999
Monica nodigt de bende en haar ouders uit voor Thanksgiving. Wanneer Chandler ontdekt dat ze niet weten dat hij met hun dochter samenleeft, raakt hij over zijn toeren.
131 10
The One with the Routine

(The One with the Rockin' New Year)
Brian Boyle Kevin Bright   16 december 1999
Janine wordt gevraagd te dansen tijdens Dick Clark's New Year's Rockin' Eve en nodigt Joey, Monica en Ross uit voor de opnames. Joey heeft plannen voor middernacht.
132 11
The One with the Apothecary Table
Zachary Rosenblatt & Brian Boyle Kevin Bright   6 januari 2000
Nadat hij eindelijk succes heeft bij Janine, begint Joey zicht te ergeren aan haar snobistische gedrag tegenover de anderen. Ondertussen probeert Rachel Phoebe ervan te overtuigen dat haar splinternieuwe tafel een onbetaalbaar stuk antiek is.
133 12
The One with the Joke
Shana Goldberg-Meehan, Andrew Reich & Ted Cohen Gary Halvorson   13 januari 2000
Ross en Chandler maken ruzie over wie de mop bedacht heeft, die in Playboy Magazine geplaatst is. Monica dwingt Phoebe tussen haar en Rachel te kiezen om uit te maken wie de beste vriendin is.
134 13
The One with Rachel's Sister
Seth Kurland, Sherry Bilsing & Ellen Plummer Gary Halvorson   3 februari 2000
Wanneer haar zus en Ross komen logeren, maakt Rachel zich zorgen over de vonken die tussen haar zus en Ross lijken over te slaan. Joey, de nieuwe kelner in het koffiehuis, probeert afspraakjes met knappe klanten te maken door hen gratis eten aan te bieden. Monica lokt Chandler in bed, ondanks ze de griep heeft.
135 14
The One Where Chandler Can't Cry
Andrew Reich & Ted Cohen Kevin Bright   10 februari 2000
Rachel, die jaloers is, dwingt Ross om zijn etentje met haar zus Jill af te zeggen. Ondertussen ontdekt Phoebe dat ze voor een pornoster wordt aangezien. Monica en Joey staan versteld als ze ontdekken dat Chandler niet meer gehuild heeft sinds hij een kind was.
136 15
The One That Could Have Been: Part 1
Gregory S. Malins & Adam Chase Michael Lembeck   17 februari 2000
De bende denkt na over wat had kunnen gebeuren als: Ross bij zijn lesbische vrouw Carol was gebleven, een getrouwde Rachel verliefd was geworden op Joey, hij zijn rol als Dr. Drake Ramoray in Days of Our Lives nooit had verloren, een mollige Monica geobsedeerd was geweest door de gedachte haar maagdelijkheid te verliezen, Chandler een armoedige schrijver was geweest die zich had moeten verlagen tot Joeys assistent, en Phoebe een effectenmakelaar was geworden.
137 16
The One That Could Have Been: Part 2
David Crane & Marta Kauffman Michael Lembeck   17 februari 2000
(zie vorige aflevering)
138 17
The One with Unagi

(The One with the Mix Tape)
Zachary Rosenblatt & Adam Chase Gary Halvorson   24 februari 2000
Wanneer de vrienden elkaar beloven zelfgemaakte verjaardagscadeaus te zullen geven, geeft Chandler Monica per ongeluk een cadeautje dat hij zelf van zijn vroegere vriendin Janice heeft gekregen. Joey huurt een acteur in om zijn tweelingbroer te spelen, zodat hij bij een medisch experiment 2000 dollar kan opstrijken.
139 18
The One Where Ross Dates a Student
Seth Kurland Gary Halvorson   9 maart 2000
Ross speelt een gevaarlijk spel wanneer hij overweegt om uit te gaan met een aantrekkelijke studente. nadat hun appartement gedeeltelijk uitgebrand is, zoekt Rachel steun bij Joey om Phoebe ervan te overtuigen dat de brand niet veroorzaakt werd door haar krultang.
140 19
The One with Joey's Fridge
Seth Kurland, Gigi McCreery & Perry Rein Ben Weiss   23 maart 2000
Wanneer Rachel iemand zoekt om met haar naar een chic liefdadigheidsevenement te gaan, wedijveren Monica en Phoebe om de geschikte partner voor haar te vinden. Joey probeert de vrienden te overtuigen een nieuwe koelkast voor hem te kopen, want de zijne is stuk.
141 20
The One with Mac and C.H.E.E.S.E.
Doty Abrams Kevin Bright   13 april 2000
Joey is opgewonden omdat hij een van de laatst overgebleven kandidaten is voor een rol in een televisieserie over een detective en zijn robotpartner. Zijn kansen worden er niet beter op als Chandler hem vergeet te zeggen dat het tijdstip van de audities veranderd is.
142 21
The One Where Ross Meets Elizabeth's Dad
David J. Lagana & Scott Silveri Michael Lembeck Bruce Willis 27 april 2000
Ross ziet op tegen de ontmoeting met de kritische vader van zijn vriendin en dus vraagt hij zijn vrienden om hem op te hemelen. Joeys enthousiasme over zijn hoofdrol in de nieuwe televisieserie blijkt te voorbarig.
143 22
The One Where Paul's the Man
Brian Caldirola, Sherry Bilsing & Ellen Plummer Gary Halvorson Bruce Willis 4 mei 2000
Ondanks Pauls bedreigingen dat Ross niet meer met zijn dochter mag omgaan, verdwijnen Ross en Elizabeth stiekem naar de berghut van haar familie. Zonder dat ze het weten, hebben Paul en Rachel precies hetzelfde romantische plan.
144 23
The One with the Ring
Ted Cohen & Andrew Reich Gary Halvorson Bruce Willis 11 mei 2000
Chandler heeft eindelijk besloten dat hij de rest van zijn leven met Monica wil doorbrengen. Hij vraagt Phoebe om hem te helpen een ring uit te zoeken. Ondertussen heeft Rachel spijt dat ze diep in Pauls verleden heeft zitten graven, waardoor hij weer met pijnlijke herinneringen wordt overspoeld.
145 24
The One with the Proposal: Part 1
Shana Goldberg-Meehan & Scott Silveri Kevin Bright Tom Selleck 18 mei 2000
De grote avond is aangebroken en Chandler heeft Monica meegevraagd naar haar favoriete restaurant. Net voordat hij de vraag wil stellen, verschijnt Richard en bederft Chandlers plannen. De volgende dag vertelt Richard Monica dat hij nog steeds van haar houdt. In een race tegen de klok zoekt een wanhopige Chandler heel New York af om Monica te vinden. Zal hij haar op tijd vinden of is hij haar voorgoed kwijt?
146 25
The One with the Proposal: Part 2
Andrew Reich & Ted Cohen Kevin Bright Tom Selleck 18 mei 2000
(zie vorige aflevering)

Seizoen 7 (2000-2001)[bewerken]

Nr. Aflevering Titel (a.k.a.) Schrijver(s) Regisseur Gastrol(len) Uitzenddatum VS
147 1
The One with Monica's Thunder
Wil Calhoun, David Crane & Marta Kauffman Kevin Bright   12 oktober 2000
Monica onthult spontaan het nieuws over de verloving van haar en Chandler, omdat iedereen enthousiast is over de hereniging van Ross en Rachel. Monica wordt boos op Rachel omdat alle aandacht naar haar gaat.
148 2
The One with Rachel's Book
Andrew Reich & Ted Cohen Michael Lembeck   12 oktober 2000
Monica is geschokt als ze erachter komt dat haar ouders een strandhuis hebben gekocht van het geld dat voor haar trouwdag bestemd was. Joey vindt in Rachels kamer een boek met erotische verhalen en Phoebe geeft Ross een afstraffende massage nadat zij door zijn toedoen een klant is kwijtgeraakt.
149 3
The One with Phoebe's Cookies
Sherry Bilsing & Ellen Plummer Gary Halvorson   19 oktober 2000
Chandlers poging om een band te krijgen met zijn toekomstige schoonvader loopt mis wanneer hij per ongeluk "te close" wordt in de sauna. Rachel leert Joey zeilen en Monica probeert het geheime recept van Phoebe's oma te imiteren door het laatst overgebleven koekje uit te pluizen.
150 4
The One with Rachel's Assistant
Brian Boyle David Schwimmer   26 oktober 2000
Als Rachel gepromoveerd wordt, overweegt ze om een jonge, onervaren spetter aan te nemen als haar assistent. In een openhartig gesprek vertellen Chandler en Monica hun vernederende geheimen uit hun verleden, welke zij gezworen hadden niemand ooit te vertellen.
151 5
The One with the Engagement Picture
Earl Davis & Patty Lin Gary Halvorson   2 november 2000
Rachel is van plan dichter bij haar leuke assistent Tag te komen, door hem aan te moedigen meer met Joey om te gaan. Haar plan mislukt wanneer hij begint over Joeys gekunstelde flirtgedrag. Ondertussen schijnt Monica geen goede foto van haarzelf en Chandler te kunnen vinden.
152 6
The One with the Nap Partners
Brian Buckner & Sebastian Jones Gary Halvorson   9 november 2000
Monica ergert zich als ze een oude vriendin van Chandler ontmoet en erachter komt dat hij haar gedumpt heeft omdat ze dik was. Phoebe en Rachel willen allebei Monica's bruidmeisje worden, maar maken de fout om Ross en Joey vragen te jureren, waarna de jongens in slaap vallen voor de televisie en wakker worden in een onbedoelde positie.
153 7
The One with Ross's Library Book
Scott Silveri David Schwimmer Kristin Davis 16 november 2000
Wanneer Joey besluit niet langer uit te gaan met een erg leuk, slim en aardig meisje, proberen Rachel en Phoebe hem op andere gedachten te brengen. Monica loopt de irritante ex-vriendin van Chandler tegen het lijf, die het voor elkaar krijgt om haarzelf uit te nodigen voor de bruiloft. Ross is overgelukkig als hij ontdekt dat zijn scriptie verkrijgbaar is in de bibliotheek van de universiteit.
154 8
The One Where Chandler Doesn't Like Dogs
Patty Lin Kevin Bright   23 november 2000
Een stralende Rachel is verrast als haar leuke assistent Tag bij het Thanksgivingdiner verschijnt. Phoebe smokkelt een puppy het appartement in, waarbij ze een allergische Chandler onder druk zet toe te geven dat hij honden haat.
155 9
The One with All the Candy
Wil Calhoun David Schwimmer   7 december 2000
Monica is in een feeststemming, dus maakt ze wat speciale zoetigheden voor haar buren – maar het is zo lekker dat ze bijna haar voordeur breken voor meer.
156 10
The One with the Holiday Armadillo
Gregory S. Malins Gary Halvorson   14 december 2000
Ross wil zijn zoontje Ben kennis laten maken met Chanoeka, maar het lichtfestival kan niet op tegen de kerstlekkernijen. Ondertussen kan Phoebe niet wachten om terug te verhuizen naar haar nieuw gemeubileerde appartement met Rachel.
157 11
The One with All the Cheesecakes
Shana Goldberg-Meehan Gary Halvorson Hank Azaria 4 januari 2001
Phoebe is opgetogen wanneer haar oude vlam David terugkomt uit Rusland voor een romantische eenmalige afspraak, maar haar avond komt in gevaar door een ruzie met Joey over hun wekelijkse eetafspraken.
158 12
The One Where They're Up All Night
Zachary Rosenblatt Kevin Bright   11 januari 2001
Rachel en Tags eerste nacht samen wordt uitgesteld wanneer ze zich realiseren dat ze een belangrijk pakje zijn vergeten. Ondertussen zitten Ross en Joey vast op het dak en Phoebe kan zichzelf niet bevrijden van een meedogenloos piepend rookalarm.
159 13
The One Where Rosita Dies
Ellen Plummer, Sherry Bilsing, Brian Buckner & Sebastian Jones Stephen Prime Jason Alexander 1 februari 2001
Phoebe heeft een vreemde eerste dag op haar werk als ze een radeloze medewerker tegenkomt die er een eind aan wil maken. Ondertussen zijn Monica en Ross van streek wanneer ze horen dat hun ouders besluiten hun ouderlijk huis te verkopen.
160 14
The One Where They All Turn Thirty
Vanessa McCarthy, Ellen Plummer & Sherry Bilsing Ben Weiss   8 februari 2001
Rachels strijd over haar dertigste verjaardag brengt bij iedereen herinneringen naar boven over hun dertigste verjaardag. Ross herinnert zich een uitspatting met een rode sportauto en Phoebe herinnert zich het nieuws van haar zus Ursula.
161 15
The One with Joey's New Brain
Sherry Bilsing, Ellen Plummer, Andrew Reich & Ted Cohen Kevin Bright   15 februari 2001
Joey informeert per ongeluk een medeacteur uit Days of Our Lives dat ze uit het script geschreven is. Rachel en Phoebe proberen elkaars kansen om een leuke vent te ontmoeten te saboteren en Monica smeekt Ross niet op zijn piepende Schotse doedelzak te blazen op hun bruiloft.
162 16
The One with the Truth About London
Brian Buckner, Sebastian Jones & Zachary Rosenblatt David Schwimmer   22 februari 2001
Monica en Chandler komen met tegenzin overeen om Joey hun trouwceremonie te laten uitvoeren – wanneer hij "ingewijd" is via internet! Wanneer het koppel zich herinnert hoe hun relatie begon te veranderen tijdens de reis naar Londen jaren geleden, doet Monica een verrassende onthulling.
163 17
The One with the Cheap Wedding Dress
Brian Buckner, Sebastian Jones, Andrew Reich & Ted Cohen Kevin Bright Gabrielle Union, Andrea Bendewald 15 maart 2001
Monica betreurt dat ze een andere aanstaande bruid heeft verteld over een goedkopere bruidswinkel, als ze ruzie krijgen over een unieke trouwjurk. In de gang wedijveren Ross en Joey om de affectie van hetzelfde meisje.
164 18
The One with Joey's Award
Sherry Bilsing, Ellen Plummer & Brian Boyle Gary Halvorson   29 maart 2001
Joey is in de zevende hemel als hij wordt genomineerd voor een prijs in de categorie dagdrama. Monica realiseert zich dat ze nooit meer de opwinding van een nieuwe relatie zal beleven.
165 19
The One with Ross and Monica's Cousin
Andrew Reich & Ted Cohen Gary Halvorson Denise Richards 19 april 2001
Als de nicht van Monica en Ross op bezoek komt, brengt haar schoonheid het hoofd van alle mannen in haar buurt op hol – inclusief dat van Ross. Rachel en Phoebe proberen hun plannen voor Monica's vrijgezellenfeest in daden om te zetten.
166 20
The One with Rachel's Big Kiss
Scott Silveri & Shana Goldberg-Meehan Gary Halvorson Winona Ryder 26 april 2001
Rachel komt een vroegere medestudente tegen en herinnert zich een nacht op de universiteit, toen hun vriendschap een hartstochtelijke wending nam.
167 21
The One with the Vows
Doty Abrams Gary Halvorson   3 mei 2001
Monica schrikt als ze ontdekt dat Chandler zijn huwelijksbeloften nog niet geschreven heeft – ze moet echter toegeven dat ook zij dat nog niet gedaan heeft.
168 22
The One with Chandler's Dad
Gregory S. Malins, Brian Buckner & Sebastian Jones Kevin Bright & Gary Halvorson Kathleen Turner 10 mei 2001
Monica regelt een ontmoeting tussen Chandler en zijn vader, in de hoop dat ze hun meningsverschillen kunnen bijleggen voor de huwelijksceremonie. Rachel leent – ondanks verzet van Ross – de sleutels van Monica's Porsche, terwijl Joey aan Phoebe wil bewijzen dat hij zodanig zeker is van zijn mannelijkheid dat hij zich zonder problemen in damespanty's kan wringen en ervan kan leren houden.
169 23
The One with Monica and Chandler's Wedding: Part 1
Gregory S. Malins Kevin Bright Gary Oldman, Kathleen Turner, Morgan Fairchild 17 mei 2001
In de één uur durende finale van dit seizoen brengen Monica en Chandler hun excentrieke families bijeen op de vooravond van hun huwelijk, maar er is slechts één probleem – Chandler is verdwenen. Terwijl Ross naar hem op zoek gaat, proberen Rachel en Phoebe wanhopig om de aandacht van de nietsvermoedende bruid af te leiden.
170 24
The One with Monica and Chandler's Wedding: Part 2
Marta Kauffman & David Crane Kevin Bright Gary Oldman, Kathleen Turner, Morgan Fairchild 17 mei 2001
(zie vorige aflevering)

Seizoen 8 (2001-2002)[bewerken]

Nr. Aflevering Titel (a.k.a.) Schrijver(s) Regisseur Gastrol(len) Uitzenddatum VS
171 1
The One After I Do
David Crane & Marta Kauffman Kevin Bright   27 september 2001
De aandacht voor de huwelijksreceptie van Monica en Chandler valt bijna in het water door het gerucht dat iemand zwanger is. Chandler heeft problemen op de dansvloer en Joey probeert een goede indruk te maken met zijn acteertalent op de vriend van Chandlers moeder, een belangrijke Broadway producent.
172 2
The One with the Red Sweater
Dana Klein Borkow David Schwimmer   4 oktober 2001
Een opgewonden Monica en Phoebe speculeren over wie de vader van Rachels baby kan zijn. Ross en Chandler maken als een gek een nieuwe fotoreportage van het huwelijk van andere stelletjes uit het hotel, omdat Chandler het filmrolletje is kwijt geraakt van zijn eigen huwelijksceremonie.
173 3
The One Where Rachel Tells...
Sherry Bilsing & Ellen Plummer Sheldon Epps   11 oktober 2001
Iedereen schijnt te weten wie de vader is van Rachels baby, behalve de vader zelf! Wanneer hij het ontdekt, blijkt dat hij zich meer zorgen maakt om andere zaken dan zijn relatie met Rachel en zijn ongeboren kind.
174 4
The One with the Videotape
Scott Silveri Kevin Bright   18 oktober 2001
De poging van Ross en Rachel om te verklaren hoe ze samen in bed zijn beland, mondt uit in een discussie over wie nu de eerste aanzet gaf, totdat Ross verklaart dat hij de gehele ontmoeting op videoband heeft gezet. Ondertussen zijn Monica en Chandler opgewonden over het vooruitzicht uit te gaan met een ander kersvers bruidspaar, dat zij tijdens hun huwelijksreis hebben ontmoet.
175 5
The One with Rachel's Date
Brian Buckner & Sebastian Jones Gary Halvorson   25 oktober 2001
Ross is geschokt als hij hoort dat Rachel, zwanger van zijn kind, een afspraakje heeft met een knappe acteur. Phoebe protesteert wanneer Monica een leuke, maar onhandige sous-chef wil ontslaan, die zij erg leuk vindt.
176 6
The One with the Halloween Party
Mark J. Kunerth Gary Halvorson   1 november 2001
Op Monica’s Halloween feest ontmoet Phoebe de verloofde van haar tweelingzus Ursula en voelt zich eveneens tot hem aangetrokken. Ergens anders op het feestje verschijnt Monica vermomd als Catwoman en vraagt zich af of ze daarmee Phoebe’s Supergirl karakter naar beneden kan halen.
177 7
The One with the Stain
R. Lee Fleming Jr. Kevin Bright   8 november 2001
Ross komt erachter dat de zwangere Rachel wil verhuizen en informeert haar over een lege ruimte in zijn gebouw. Maar Joey werkt dat tegen doordat hij een crèche opent in hun appartement in een poging Rachel te laten blijven. Phoebe is verrukt wanneer Eric haar tweelingzus Ursula dumpt en haar kiest.
178 8
The One with the Stripper
Andrew Reich & Ted Cohen David Schwimmer   15 november 2001
Wanneer Rachel’s vader van haar zwangerschap hoort, besluit hij Ross hiermee te confronteren in zijn appartement, net wanneer hij lekker tegen zijn nieuwe vriendin Mona aankruipt.
179 9
The One with the Rumor

(The One with Brad Pitt)
Shana Goldberg-Meehan Gary Halvorson Brad Pitt 22 november 2001
Monica loopt een oude schoolvriend tegen het lijf en nodigt hem uit voor een Thanksgiving diner met anderen, niet wetende dat hij niet echt een fan van Rachel is. Ondertussen doen Chandler en Phoebe alsof ze geboeid zijn door een voetbalspel, zodat ze Monica niet hoeven te helpen in de keuken.
180 10
The One with Monica's Boots
Robert Carlock, Brian Buckner & Sebastian Jones Kevin Bright   6 december 2001
Chandler is geïrriteerd wanneer Monica een fortuin spendeert aan een paar zwarte laarzen. Ondertussen hoort Phoebe dat Ross’ en rockstar Sting’s zonen op dezelfde school zitten en vist ze naar een ontmoeting om de beroemdheid te ontmoeten en concertkaartjes te bemachtigen. Rachel probeert te bemiddelen tussen een kwade Joey en zijn zwangere zusje.
181 11
The One with Ross's Step Forward

(The One with the Creepy Holiday Card)
Robert Carlock Gary Halvorson   13 december 2001
Ross wordt nerveus als zijn nieuwe vriendin Mona (Bonnie Somerville) grappige kerstkaarten wil mailen met foto’s van hen beiden erop. Wanneer Rachel last krijgt van haar hormonen als gevolg van haar zwangerschap, zoekt ze wanhopig naar mogelijke romantische partners, inclusief de altijd meegaande Joey. Ondertussen krijgen de pasgetrouwde Chandler en Monica te maken met Chandlers baas, die in een scheiding verwikkeld is.
182 12
The One Where Joey Dates Rachel
Sherry Bilsing & Ellen Plummer David Schwimmer   10 januari 2002
Om Joey op een spannende date voor te bereiden, gaat Rachel ermee akkoord een avondje met hem uit te gaan. Alles loopt echter anders dan gepland wanneer hun date een succes blijkt en ze gaan elkaar daardoor heel anders bekijken.
183 13
The One Where Chandler Takes a Bath
Vanessa McCarthy Ben Weiss   17 januari 2002
Joey wordt gek van zichzelf vanwege zijn geheime liefde voor Rachel. Deze geheime liefde wordt gecompliceerder wanneer Monica abusievelijk denkt dat hij dolverliefd is op Phoebe en haar dit vervolgens ook verteld.
184 14
The One with the Secret Closet
Brian Buckner & Sebastian Jones Kevin Bright   31 januari 2002
Joey realiseert zich dat zijn gevoelens voor Rachel, Ross het plezier van zijn aanstaande vaderschap ontnemen. Chandler is bezeten in het uitzoeken wat er in de geheime gesloten kast van Monica zit.
185 15
The One with the Birthing Video
Dana Klein Borkow Kevin Bright   7 februari 2002
Een speelse Monica pakt goed uit voor Valentijnsdag met sexy lingerie en “volwassen” entertainment. Echter Chandler reageert niet doordat hij helemaal van de kaart is geraakt van een bevallingsvideo voor Rachel, die hij per ongeluk ziet!
186 16
The One Where Joey Tells Rachel
Andrew Reich & Ted Cohen Ben Weiss   28 februari 2002
Een schuldbewuste Joey vertelt een sprakeloze Ross over zijn ware gevoelens voor Rachel. De jongens zijn het er over eens dat Joey dit tijdens het eten aan Rachel moet vertellen, ongeacht de mogelijke gevolgen.
187 17
The One with the Tea Leaves
R. Lee Fleming Jr. & Steven Rosenhaus Gary Halvorson   7 maart 2002
Wanneer een teneergeslagen Joey Rachel ontwijkt, hoopt zij het ijs te breken en hun oude relatie te herstellen door een grote leugen te vertellen over haar ongeboren kind. Phoebe gebruikt theebladeren en gelooft dat ze snel de man van haar dromen zal ontmoeten.
188 18
The One in Massapequa

(The One with the Zesty Guy)
Peter Tibbals & Mark J. Kunerth Gary Halvorson   28 maart 2002
Monica staat met haar mond vol tanden, ze heeft spijt van haar verzoek Ross te vervangen als aangestelde toastbrenger op de 35-jarige bruiloft van haar ouders.
189 19
The One with Joey's Interview
Doty Abrams Gary Halvorson   4 april 2002
Joey is opgewonden als zijn naam gebruikt wordt in een Soap Opera Digest kruiswoordpuzzel. Rachel wil echter maar al te graag haar naam vermeld zien, dus ze probeert Joey over te halen.
190 20
The One with the Baby Shower
Sherry Bilsing & Ellen Plummer Kevin Bright   25 april 2002
Phoebe en Monica geven een babyfeestje voor Rachel, maar vergeten Rachels moeder uit te nodigen. Joey is gevraagd als presentator voor een quizprogramma en oefent met Chandler en Ross.
191 21
The One with the Cooking Class
Dana Klein Borkow, Brian Buckner & Sebastian Jones Gary Halvorson   2 mei 2002
Monica's restaurant krijgt een slechte recensie in de krant, maar ze wil het hier niet bij laten en belandt met Joey op een kookcursus. Ross en Rachel gaan winkelen voor de baby en de kassierster begint te flirten met Ross. Chandler gaat solliciteren.
192 22
The One Where Rachel Is Late
Shana Goldberg-Meehan Gary Halvorson   9 mei 2002
Joeys film gaat in première en hij neemt Chandler mee, maar die valt in slaap tijdens de film. Rachel is een week over tijd en maakt haar vrienden het leven zuur. Monica en Phoebe beginnen een weddenschap over wanneer de baby gaat komen.
193 23
The One Where Rachel Has a Baby: Part 1
Scott Silveri Kevin Bright   16 mei 2002
Rachel moet eindelijk gaan bevallen, maar de baby laat nog lang op zich wachten en haar kamergenoten komen en gaan. Chandler en Monica besluiten dat ze ook kinderen willen. Phoebe ontmoet een man in het ziekenhuis.
194 24
The One Where Rachel Has a Baby: Part 2
Marta Kauffman & David Crane Kevin Bright   16 mei 2002
Rachel moet noodgedwongen een kamer delen met Janice. Als Rachel dan uiteindelijk bevalt, hebben ze nog geen naam voor de baby.

Seizoen 9 (2002-2003)[bewerken]

Nr. Aflevering Titel (a.k.a.) Schrijver(s) Regisseur Gastrol(len) Uitzenddatum VS
195 1
The One Where No One Proposes
Sherry Bilsing & Ellen Plummer Kevin Bright   26 september 2002
Rachel denkt dat Joey haar ten huwelijk vraagt en ze zegt ja. Monica en Chandler zijn in het ziekenhuis aan het proberen om zwanger te worden tot ze worden betrapt door Monica's vader.
196 2
The One Where Emma Cries
Dana Klein Borkow Sheldon Epps   3 oktober 2002
Rachel maakt Emma wakker en die begint onophoudelijk te huilen. Ross wil Joey een dreun geven, maar breekt zijn hand op een paal. Chandler valt in slaap tijdens een vergadering.
197 3
The One with the Pediatrician
Brian Buckner & Sebastian Jones Roger Christiansen   10 oktober 2002
Rachel valt haar kinderarts zo dikwijls lastig dat hij haar "ontslaat". Chandler moet verhuizen naar Tulsa. Joey en Phoebe gaan op dubbeldate, maar Joey vergeet dat hij iemand moest meebrengen voor Phoebe.
198 4
The One with the Sharks
Andrew Reich & Ted Cohen Ben Weiss   17 oktober 2002
Chandler blijft voor een weekend in Tulsa en Monica wil hem verrassen door onverwacht binnen te vallen op zijn hotelkamer. Joey ontmoet iemand in het koffiehuis en gaat ermee naar haar appartement. Ross vertelt Phoebe's nieuwe vriend Mike dat ze nog nooit een serieuze relatie heeft gehad.
199 5
The One with Phoebe's Birthday Dinner
Scott Silveri David Schwimmer   31 oktober 2002
Phoebe wil met haar vrienden gaan eten voor haar verjaardag, maar die laten nogal lang op zich wachten en ze blijft alleen met Joey. Monica is kwaad op Chandler omdat hij gerookt heeft. Ross en Rachel sluiten zichzelf buiten hun appartement terwijl Emma nog binnen ligt te slapen.
200 6
The One with the Male Nanny
David Crane & Marta Kauffman Kevin Bright Freddie Prinze jr. 7 november 2002
Ross en Rachel zijn op zoek naar een kinderjuf. Chandler is jaloers op Monica's nieuwe collega Jeffrey, omdat ze hem verteld heeft dat zij Jeffrey de grappigste man vindt. Mike vindt dat het tijd is om Phoebe zijn sleutel te geven, en opeens duikt Phoebe's ex-vriend David weer op.
201 7
The One with Ross's Inappropriate Song
Robert Carlock Gary Halvorson   14 november 2002
Phoebe ontmoet Mikes ouders voor de eerste keer. Monica's ex-vriend Richard verkoopt zijn appartement en als Chandler en Joey een kijkje gaan nemen, vinden ze een tape met Monica's naam erop. Ross heeft Emma aan het lachen gekregen.
202 8
The One with Rachel's Other Sister
Shana Goldberg-Meehan Kevin Bright Christina Applegate 21 november 2002
Rachel nodigt haar zus Amy uit op Monica's Thanksgivingdiner. Monica gebruikt voor de eerste keer haar beste servies.
203 9
The One with Rachel's Phone Number
Mark J. Kunerth Ben Weiss   5 december 2002
Phoebe en Rachel gaan samen op stap en ze geeft haar nummer aan een man die ze in een bar heeft leren kennen. Ross brengt de avond door met Phoebe's vriend Mike. Joey denkt dat Monica Chandler bedriegt.
204 10
The One with Christmas in Tulsa
Doty Abrams Kevin Bright   12 december 2002
Chandler moet overwerken in Tulsa op kerstavond en neemt een belangrijke beslissing.
205 11
The One Where Rachel Goes Back to Work
Judd Rubin & Peter Tibbals Gary Halvorson   9 januari 2003
Rachel toont Emma voor de eerste keer op haar werk en ze merkt dat iemand er haar plaats heeft ingenomen. Phoebe zit krap bij kas en verdient wat bij als figurant in Joeys televisieserie. Chandler zoekt een nieuwe baan en wil aan de slag als reclamemaker.
206 12
The One with Phoebe's Rats
Dana Klein Borkow, Brian Buckner & Sebastian Jones Ben Weiss   16 januari 2003
Ross en Rachel nemen een knappe oppas in dienst. Mike ontdekt dat Phoebe ratten in haar kast heeft. Monica nodigt Rachels hatelijke collega Gavin uit op Rachels verjaardagsfeestje.
207 13
The One Where Monica Sings
Sherry Bilsing, Ellen Plummer & Steven Rosenhaus Gary Halvorson   30 januari 2003
Rachel heeft Gavin gekust op haar verjaardagsfeestje en weet niet wat te doen. Ross besluit op de versiertoer te gaan. Monica gaat met Phoebe naar Mikes pianobar en Joey laat zijn wenkbrauwen epileren.
208 14
The One with the Blind Dates
Sherry Bilsing & Ellen Plummer Gary Halvorson   6 februari 2003
Ross vraagt aan Joey of hij geen date voor hem heeft en Rachel vraagt aan Phoebe hetzelfde voor haar. Monica en Chandler moeten een avondje op Emma passen. Monica merkt dat het de laatste dag is dat ze ovuleert.
209 15
The One with the Mugging
Peter Tibbals Gary Halvorson   13 februari 2003
Phoebe en Ross worden op straat overvallen tot blijkt dat Phoebe de overvaller kent. Joey mag auditie doen voor een Broadwayproductie, maar moet tijdens de auditie hevig plassen. Chandler begint aan zijn eerste dag als stagiair bij een reclamebureau.
210 16
The One with the Boob Job
Mark J. Kunerth Gary Halvorson   20 februari 2003
Phoebe en Mike beslissen dat ze gaan samenwonen. Rachel vindt dat haar flat wat onveilig is voor Emma en wil het beter beveiligen voor kleine kinderen. Chandler en Monica zitten wat krap bij kas maar Chandler wil niet lenen bij hun vrienden.
211 17
The One with the Memorial Service
Robert Carlock, Brian Buckner & Sebastian Jones Gary Halvorson   13 maart 2003
Chandler post een boodschap in de naam van Ross op een forum en het loopt al snel uit de hand. Rachel heeft Joeys knuffelbeer Huggsy aan Emma gegeven. Monica moet Phoebe tegenhouden om Mike te contacteren.
212 18
The One with the Lottery
Brian Buckner, Sebastian Jones, Sherry Bilsing & Ellen Plummer Gary Halvorson   3 april 2003
Joey, Chandler, Rachel, Phoebe en Monica doen mee met de loterij en Ross vindt het maar zever. Chandler maakt kans op een baan als assistent, maar er worden maar drie van de vijftien kanshebbers verkozen. Volgens Ross en Rachel gaat Emma bijna haar eerste woordjes zeggen.
213 19
The One with Rachel's Dream

(The One with the Maple Candy)
Dana Klein Borkow & Mark J. Kunerth Terry Hughes   17 april 2003
Chandler wil met Monica een weekendje naar Vermont, maar ze heeft het veel te druk met haar restaurant. Chandler kan het niet meer annuleren en gaat dan maar met Ross. Rachel mag met Joey mee naar de set van Days of Our Lives.
214 20
The One with the Soap Opera Party
Shana Goldberg-Meehan, Andrew Reich & Ted Cohen Sheldon Epps   24 april 2003
Joey geeft zijn vrienden tickets om naar een toneelstuk te gaan maar hij gaat zelf niet mee. Ross moet twee professoren rondleiden op de campus en heeft daar geen zin in, tot blijkt dat een van de twee een knappe vrouw is.
215 21
The One with the Fertility Test
Scott Silveri & Robert Carlock Gary Halvorson   1 mei 2003
Rachel heeft een bon van een grote massageketen gekregen maar Phoebe is ertegen en wil dat ze niet gaat. Chandler en Monica moeten een vruchtbaarheidstest ondergaan. Joey wil dat Ross hem helpt om zijn nieuwe vriendin Charlie te interesseren.
216 22
The One with the Donor
Andrew Reich & Ted Cohen Ben Weiss John Stamos 8 mei 2003
Rachel gaat met Phoebe en Charlie winkelen. Ross maakt kans om op een internationaal paleontologiecongres te spreken, maar hij moet eerst nog een professor overtuigen. Chandler nodigt een collega van hem uit.
217 23
The One in Barbados: Part 1
Shana Goldberg-Meehan & Scott Silveri Kevin Bright   15 mei 2003
De zes vrienden gaan allemaal naar Barbados om naar Ross' speech tijdens een conferentie te luisteren. David wil onder invloed van Chandler Phoebe ten huwelijk vragen, maar daar probeert Monica een stokje voor te steken.
218 24
The One in Barbados: Part 2
Marta Kauffman & David Crane Kevin Bright   15 mei 2003
Monica en Mike spelen een spelletje pingpong en dat loopt al snel uit de hand. Charlie maakt het uit met Joey omdat ze niet goed bij elkaar passen.

Seizoen 10 (2003-2004)[bewerken]

Nr. Aflevering Titel (a.k.a.) Schrijver(s) Regisseur Gastrol(len) Uitzenddatum VS
219 1
The One After Joey and Rachel Kiss
Andrew Reich & Ted Cohen Kevin Bright   25 september 2003
Ross heeft Charlie gekust en Joey heeft met Rachel gekust en nu moeten ze het aan elkaar vertellen. Monica gaat in Barbados naar de kapper.
220 2
The One Where Ross Is Fine
Sherry Bilsing & Ellen Plummer Ben Weiss   2 oktober 2003
Ross heeft Rachel en Joey zien kussen en hij doet of het hem allemaal niet kan schelen en nodigt hen uit voor een etentje. Monica en Chandler willen een kindje adopteren en gaan op bezoek bij vrienden van Phoebe die ook een kind hebben geadopteerd. Phoebe krijgt bezoek van haar broer en de drieling.
221 3
The One with Ross's Tan
Brian Buckner Gary Halvorson   9 oktober 2003
Ross gaat naar een zonne-spraystudio om een kleurtje te krijgen. Monica en Phoebe krijgen steeds telefoon van hun vroegere buurvrouw Amanda maar ze willen haar negeren. Rachel en Joey beleven hun 'eerste afspraakje'.
222 4
The One with the Cake
Robert Carlock Gary Halvorson   23 oktober 2003
Emma wordt één jaar en Ross en Rachel willen dit vieren door een feestje te geven, maar niemand heeft tijd vanwege andere plannen.
223 5
The One Where Rachel's Sister Babysits
Dana Klein Borkow Roger Christiansen Christina Applegate 30 oktober 2003
Chandler en Monica vragen aan Rachel om een aanbevelingsbrief te schrijven voor het adoptiebureau en Joey wil er ook een maken. Phoebe en Mike zijn één jaar samen en gaan naar een basketbalwedstrijd om het te vieren. Rachels zus Amy komt op bezoek en moet noodgedwongen op Emma passen.
224 6
The One with Ross's Grant
Sebastian Jones Ben Weiss   6 november 2003
Phoebe gaat bij Mike intrekken en daarom moet ze een paar van haar spullen wegdoen. Chandler heeft een grote klant binnengehaald op zijn werk en Joey wil een rol spelen in het promotiefilmpje. Ross maakt kans op een grote subsidie maar de man die hierover beslist is de ex-vriend van Charlie.
225 7
The One with the Home Study
Mark J. Kunerth Kevin Bright   13 november 2003
Ross wil met Emma naar de speeltuin maar Rachel wil dat niet. Monica en Chandler krijgen bezoek van een dame van het adoptiebureau. Mike en Phoebe willen het geld voor hun huwelijk aan een goed doel geven.
226 8
The One with the Late Thanksgiving
Shana Goldberg-Meehan Gary Halvorson   20 november 2003
Monica en Chandler geven een Thanksgivingfeestje maar iedereen is te laat. Phoebe en Rachel laten Emma meedoen aan een missverkiezing voor baby's.
227 9
The One with the Birth Mother
Scott Silveri David Schwimmer   8 januari 2004
Chandler en Monica ontmoeten Erica, de vrouw die misschien haar kind aan hen gaat afstaan. Joey gaat op date met een vriendin van Phoebe. Ross gaat winkelen met Phoebe en Rachel.
228 10
The One Where Chandler Gets Caught
Doty Abrams Gary Halvorson   15 januari 2004
Phoebe en Rachel zien Chandler met een vreemde, knappe vrouw in een auto stappen en ze denken dat hij Monica bedriegt.
229 11
The One Where the Stripper Cries
David Crane & Marta Kauffman Kevin Bright Danny DeVito 5 februari 2004
Joey mag meedoen met een spelprogramma. Chandler en Ross gaan naar een schoolreünie en Ross wil graag een vrouw mee uit vragen. Monica en Rachel geven een vrijgezellenfeestje voor Phoebe.
230 12
The One with Phoebe's Wedding
Robert Carlock & Dana Klein Borkow Kevin Bright   12 februari 2004
Joey neemt zijn rol als vader Phoebe wel heel ernstig op en hij stelt zich vragen bij Mikes bedoelingen. Op het huwelijk kan slechts één man de bruidegom bijstaan en Rachel moet kiezen tussen Ross en Chandler.
231 13
The One Where Joey Speaks French
Sherry Bilsing & Ellen Plummer Gary Halvorson   19 februari 2004
Phoebe probeert Joey Frans te leren voor een auditie maar faalt jammerlijk in haar opzet. Gelukkig weet ze het hoofd van de casting ervan te overtuigen dat Joey achterlijk is.
232 14
The One with Princess Consuela
Robert Carlock & Tracy Reilly Gary Halvorson   26 februari 2004
Phoebe wil haar naam laten veranderen. Rachel gaat solliciteren voor een baan bij Louis Vuitton. Chandler en Monica gaan samen met Joey naar hun huis kijken.
233 15
The One Where Estelle Dies
Mark J. Kunerth, David Crane & Marta Kauffman Gary Halvorson   22 april 2004
Rachel krijgt een baan aangeboden, maar die is in Parijs. Ross wil haar koste wat kost in New York houden. Het huis naast dat van Monica en Chandler staat te koop en ze gaan eens een kijkje nemen. Joeys impresario Estelle is gestorven.
234 16
The One with Rachel's Going Away Party

(The One Where Rachel Goes to Paris)
Andrew Reich & Ted Cohen Gary Halvorson   29 april 2004
Rachel vertrekt naar Parijs en neemt een voor een afscheid van haar vrienden. Tijdens het inpakken voor de verhuizing vindt Chandler een paar handboeien.
  17
The One with All the Other Ones: Part 1

(The One Before the Last One: 10 Years of Friends: Part 1)
      6 mei 2004
(geen officiële aflevering; een terugblik op 10 jaar Friends)
  18
The One with All the Other Ones: Part 2

(The One Before the Last One: 10 Years of Friends: Part 2)
      6 mei 2004
(geen officiële aflevering; een terugblik op 10 jaar Friends)
235 19
The Last One: Part 1
Marta Kauffman & David Crane Kevin Bright   6 mei 2004
...
236 20
The Last One: Part 2
Marta Kauffman & David Crane Kevin Bright   6 mei 2004
Ross gaat met Phoebe Rachel achterna, maar die stapt toch op het vliegtuig. Ze nemen afscheid van de flat van Monica en Chandler.

Externe link[bewerken]