Radio Minerva

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Radio Minerva is een van de oudste lokale radiostations in Antwerpen, opgericht in 1982. Het doelpubliek, de Antwerpse senioren, krijgt crooners en evergreens voorgeschoteld, wat Radio Minerva onderscheidt van andere radiostations in de stad.

Alle presentatoren en medewerkers zijn vrijwilligers; velen van hen zijn met pensioen.

Radio Minerva staat vaak bovenaan de rangschikking van de lokale omroepen in de CIM-cijfers.[bron?] Dagelijks luisteren zo'n 60.000 mensen uit Antwerpen en omgeving naar de zender.

Jubileum[bewerken | brontekst bewerken]

In 2007 bestond Radio Minerva 25 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum werd op 7 juli een speciale uitzenddag georganiseerd. Die dag stonden de vaste presentatoren hun plaats af aan een interim-uitzendploeg die bestond uit bekende Antwerpenaren. Zij kregen de opdracht een radioprogramma van een uur te maken volgens de beproefde Minervaformule.

De presentatoren voor één dag waren:

Minerva aan zee[bewerken | brontekst bewerken]

Daar heel wat van zijn luisteraars hun zomervakantie doorbrengen aan de Belgische kust is Radio Minerva sinds juli 2010 ook te beluisteren in de omgeving van Blankenberge op de frequentie 105.6 MHz.

Minerva interim[bewerken | brontekst bewerken]

Tien jaar na de eerste editie werden naar aanleiding van de 35ste verjaardag weer bekende of markante Antwerpenaars aangetrokken om op 16 juli 2017 tussen 8 uur 's ochtends en 8 uur 's avonds de programma's te verzorgen.

Dit keer kon Radio Minerva rekenen op de medewerking van:

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]