Rebecca Sugar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rebecca Sugar
Rebecca bij de New York Comic Con 2014
Rebecca bij de New York Comic Con 2014
Algemene informatie
Geboren Silver Spring, Maryland, US, 9 juli 1987
Nationaliteit Amerikaans
Bekend van Steven Universe

Rebecca Sugar (Silver Spring, 9 juli 1987) is een Amerikaanse animator, componist en regisseur. Zij is voornamelijk bekend van haar animatieserie op Cartoon Network getiteld Steven Universe. Sugar is de eerste vrouw die op Cartoon Network een serie maakte.

Loopbaan[bewerken]

Adventure Time[bewerken]

Sugar begon als storyboard revisionist in het team dat aan het eerste seizoen van de serie Adventure Time werkte. Zij bedacht en schreef onder andere het personage Marceline de Vampierkoningin. Aan het begin van het tweede seizoen werd zij gepromoveert tot storyboard artist. Ze bleef verbonden aan Adventure Time tot het vijfde seizoen.

Steven Universe[bewerken]

Steven Universe is een actie- en sciencefiction tekenfilmserie (2013) op Cartoon Network. Sugar begon eraan te schrijven terwijl ze werkte bij Adventure Time. Het verhaal speelt zich voornamelijk af in het fictieve stadje Beach City. Hier wonen drie Edelstenen (Crystal Gems in de oorspronkelijke versie) die de Aarde beschermen: Parel, Amethist en Granaat (Pearl, Amethyst en Garneth). De serie onderscheidt zich met LGBTQ+ personages en zes uit de franchise voortkomende albums op Spotify[1]. Het vijfde seizoen werd afgesloten in januari 2019, en de televisiefilm Steven Universe: The Movie kwam uit op 2 september 2019. Op dit moment is er een epiloog in ontwikkeling, Steven Universe Future[2], die los gezien moet worden van de hoofdserie.


Plot van Steven Universe[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Edelstenen zijn aliëns met een menselijke gedaante, maar dragen op hun lichaam een edelsteen die hen magische eigenschappen geeft zoals gedaanteverandering, speciale wapens en schilden, en de kracht om met andere edelstenen te fuseren. In deze fusies worden persoonlijkheden van twee of meer Edelstenen met elkaar vermengd tot een nieuwe persoonlijkheid in een nieuw lichaam.

Vele Edelstenen elders in het heelal zijn (onvrijwillig) gecorrumpeert en hebben monsterlijke gedaantes aangenomen. Granaat, Parel en Amethist vechten tegen hen. De krachtigste Edelstenen van het heelal, Diamanten (Gele Diamant, Blauwe Diamant en Witte Diamant), hebben hun zinnen gezet op de Aarde om meer Edelstenen te maken, ten koste van het leven op aarde zelf.

Centraal staat Steven Universe: hij is half Edelsteen, half mens. Zijn vader, Greg Universe, is een geflopte rockster die bij een autowasstraat werkt. Stevens moeder, de Edelsteen Roos Kwarts (Rose Quartz), is een rebel en oorlogsveteraan. Steven probeert zijn (buitenaardse) krachten te ontdekken en beheersen zodat hij zowel de Edelstenen als de mensheid kan bijstaan.

Ander werk[bewerken]

Uitgeverij Youth in Decline publiceerde in december 2016 schetsen en aantekeningen die Sugar maakte voor haar niet verschenen striproman Margo in Bed. Het is de veertiende uitgave in kunstantologieserie Frontier.[3]

In 2018 werd Sugar opgenomen met Sufjan Stevens in het R&B/Soul nummer TOOGOODTOBETRUE van Gallant. [4]

Sugar ontwierp de cover van zangeres Estelle's album True Romance. Estelle Schwartz is stemactrice voor Steven Universe. Zij spreekt de stem in van het personage Garnet.

  1. https://open.spotify.com/artist/4rF7c8zpCKzuSXohs2HIpA
  2. https://www.polygon.com/2019/10/4/20892306/steven-universe-future-final-season-6-title-sequence-song%7Caccess-date=2019-10-28
  3. http://www.youthindecline.com/product/frontier-14-rebecca-sugar
  4. https://www.youtube.com/watch?v=p_hIJ1bBtfc