Tijd voor Avontuur

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Tijd voor Avontuur (oorspronkelijke Engelstalige titel: Adventure Time) is een Amerikaanse tekenfilmserie die in Nederland wordt uitgezonden door Cartoon Network. Deze serie gaat over de belevenissen van een jongen genaamd Finn en zijn magische gele hond, Jake. Samen beleven zij vele avonturen in het Land van Ooo, dat bevolkt wordt door magische wezens en prinsessen. Hoewel de reeks opgevat is als een komische serie voor een jong publiek, bevat het veel verwijzingen naar meer volwassen onderwerpen, waarvan enkelen uit de Nederlandstalige versie zijn geknipt. Het verhaal speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waar mutanten en magie zijn ontstaan en vrijwel alles mogelijk is. Dit komt door de Paddenstoel Oorlog, een nucleaire oorlog die ongeveer duizend jaar voor het begin van de serie plaatsvond en het merendeel van de mensheid uitroeide. Dit is de reden waarom Finn bekendstaat als de laatste mens in Ooo.

Personages[bewerken]

Finn, de jongen
Finn (eerst twaalf, later in de serie steeds ouder) is een jongen die dol is op het beleven van avontuur. Hij is geadopteerd door de ouders van Jake, en daarom is de magische hond niet alleen zijn beste vriend, maar tevens zijn broer. Finn houdt van "mensen helpen" en heeft een oogje op prinses Bubbelien. Daarnaast is hij aan het begin van de reeks de laatste mens in Ooo.
Jake de hond
Jake is een grote gele hond die Finn vaak raad geeft maar ook stiekem een slecht verleden heeft. Daarnaast is hij een magische hond die zichzelf kan uitrekken en in onmogelijke bochten wringen. Hij is zeer muzikaal (altviool), nogal lui en houdt veel van eten (burritos).
Marceline
Marceline de Vampierenkoningin is eerst een vijand van Finn en Jake. Later wordt ze een goede vriendin van hen. Hoewel ze al meer dan duizend jaar oud is, ziet er er uit alsof zij achttien is. Ze draagt een basgitaar bij zich die tegelijkertijd een strijdbijl is en wisselt regelmatig van kostuum.
Prinses Bubbelien
Prinses Bubbelien is de koningin van de suikermensjes die in een groot kasteel wonen. Ze is naar eigen zeggen van suiker gemaakt. Haar haren zijn van kauwgom gemaakt en zij draagt altijd roze kleren. Het hoofdpersonage, Finn, heeft stiekem een oogje op haar, maar Bubbelien is meer geïnteresseerd in haar rijk te besturen. Naast prinses is ze ook wetenschapper.
IJskoning
De Ijskoning is de vijand van vrijwel elk goed menend hoofdpersonage en woont eenzaam in het ijsrijk, waar hij heerst over pinguïns. Hij ontvoert regelmatig prinsessen en komt vaak in vechtpartijen terecht met Finn en Jake. Hij is ijzig blauw en beschikt over bovennatuurlijke ijskrachten. Hij krijgt deze krachten door zijn kroon, die hem doorheen de jaren krankzinnig heeft gemaakt.
Vuurprinses
Deze prinses is net zo oud als Finn en is prinses van het Vlammenrijk. In één van de afleveringen realiseert Finn dat hij prinses Bubbelien nooit zal krijgen. Daarom gaat Jake het Vlammenrijk bezoeken om een nieuwe liefde voor Finn te zoeken; Vuurprinses. De prinses kreeg toen een oogje op Finn, totdat Jake het goed verknalde. Later komen Vuurprinses en Finn toch nog samen ondanks wat problemen die ontstaan doordat Vuurprinses uit vuur bestaat, waardoor Finn zich aan haar verbrandt.
Het Lijk/het monster/de grafkoning
Hij is de grootste vijand in de serie, een wezen wiens gedachten slechts op één ding staat: het vernietigen van al het leven. Hij wordt echter verslaan door de held Billy. Maar mysterieuze wezens blijven meestal niet lang dood.

Seizoenen[bewerken]

Anno 2014 zijn er zes seizoenen - seizoen één begon begin 2010 en seizoen twee in 2011.

Nederlandse stemmen[bewerken]

Bronnen[bewerken]

Adventure Time Wiki Geraadpleegd op 1 februari 2015