Wat Beren Leren

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
We Bare Bears
Wat Beren Leren
Alternatieve titel Wat Beren Leren
Genre animatieserie
Speelduur per afl. 11 minuten per aflevering
Bedenker Daniel Chong
Regie Manny Hernandez
Lauren Sassen
Tekenaar Tony Pulham
Muziek Ivan Barias
Intromuziek "We'll Be There" door Estelle
Land van oorsprong Verenigde Staten
Taal Engels
Productie
Producent Carrie Wilksen
Coproducent Randy Myers
Uitvoerend
producent
Daniel Chong
Productiebedrijf Cartoon Network Studios
Uitzendingen
Start Vlag van Verenigde Staten 27 juli 2015
Vlag van Nederland Vlag van Vlaanderen 9 november 2015
Einde Vlag van Verenigde Staten 27 mei 2019
Vlag van Nederland Vlag van Vlaanderen 22 oktober 2019
De film:
Vlag van Verenigde Staten 30 juni 2020
Vlag van Nederland Vlag van Vlaanderen 28 november 2020
Afleveringen 140
Seizoenen 4
Netwerk of omroep Cartoon Network
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Wat Beren Leren (Engels: We Bare Bears) is een Amerikaanse animatieserie, die wordt uitgezonden op Cartoon Network sinds 27 juli 2015. De serie is gemaakt door Daniel Chong en is gebaseerd op zijn online strip The Three Bare Bears. Het draait om de drie beren die in een grot bij San Francisco Bay Area wonen en hun best doen om te integreren in de samenleving. Doorheen de stad lopen ze op een stapel. Doorheen de serie is te zien hoe de personages in San Francisco terecht zijn gekomen.

De pilot ging wereldwijd in première op het KLIK! Amsterdam Animatie Festival. In 2020 krijgt de serie een film en start de spin-off We Baby Bare Bears.[1]

Personages[bewerken | brontekst bewerken]

  • Grizz: Hij is een extraverte grizzlybeer en zit bovenaan op de "berenstapel". Hij heeft een vrolijke, energieke houding. Als welp speelde hij mee in een Canadese sitcom.
  • Panda: Hij is een verlegen pandabeer en zit in het midden van de "berenstapel". Hij kijkt graag naar anime en Koreaanse series. Hij volgt kunstlessen en kan niet zonder zijn smartphone. Als welp zat hij vast in een Chinese dierentuin.
  • IJsbeer: Hij is een tamelijk stille ijsbeer en zit onderaan de "berenstapel". Hij kookt graag en doet aan karate. Als welp leefde hij op de Noordpool en raakte daar bevriend met de Rus Yuri.
  • Chloe Park: Ze is een tienjarig meisje van Koreaanse afkomst. Ze is hoogbegaafd en zit aan de universiteit. Door het leeftijdsverschil heeft ze moeite met vrienden maken. Ze onderzoekt het gedrag van de beren voor een project en wordt zo vrienden met hen.
  • Charlie: Hij is ook bekend als Bigfoot of la Chupacabra. Het is onbekend hoe oud hij is, maar hij staat op een Mexicaanse affiche uit 1913 onder de naam "El Oso". Hij is bang van mensen. In het begin van de reeks hebben de beren moeite met zijn storend gedrag, maar Charlie blijft positief en leert zich aan te passen. Hij houdt van kaaschips die boswachter Tabes in het bos achterlaat.
  • Nom Nom: Hij is een koala die beroemd is op het internet. In zijn video's is hij een schattige, kleine beer die meestal niet praat. In werkelijkheid is hij stinkend rijk en zeer verwend. Hij heeft moeite met vrienden maken door zijn arrogante houding.
  • Boswachter Tabes: Ze is de boswachter van het bos. Als kind werd ze gered door Charlie. Ze is de leider van de Heidewachters ("Poppy Rangers"), een woudlopersclub met jonge meisjes.

Originele stemmen[bewerken | brontekst bewerken]

Nederlandse stemmen[bewerken | brontekst bewerken]

De Nederlandse versie is gemaakt door SDI Media en wordt sinds 9 november 2015 uitgezonden op Cartoon Network.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]