Time Squad

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Time Squad
Genre animatie, sciencefiction, komedie
Bedenker David Wasson
Originele stemmen Pamela Adlon
Rob Paulsen
Mark Hamill
Regie David Wasson
Land Verenigde Staten
Taal Engels
Uitzendingen
Start Vlag van de Verenigde Staten 8 juni 2001
Vlag van Nederland 1 april 2002
Einde 26 november 2003
Afleveringen 26
Seizoenen 2
Zender Cartoon Network
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Time Squad is een Amerikaanse animatieserie uit 2001, gecreëerd door David Wasson. De serie telt 2 seizoenen met in totaal 26 afleveringen, en werd uitgezonden op Cartoon Network.

Het verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Het verhaal speelt zich af in het jaar 100.000.000 (honderd miljoen). In de verre toekomst is de aarde één grote supernatie zonder landen of staten. In een satelliet wonen drie tijdagenten (Larry 3000, Buck Tuddrussell en Otto) die het verleden bedwingen om de toekomst te beschermen. Wordt het verleden veranderd, veranderd niet alleen het verleden maar ook de toekomst en de tijdslijn.

Personages[bewerken | brontekst bewerken]

Buck Tuddrussel[bewerken | brontekst bewerken]

Tuddrussel is volwassen, maar hij gedraagt zich niet echt naar zijn leeftijd. Hij weet bijna niets van geschiedenis. Hij denkt dat hij zijn problemen kan oplossen door mensen in elkaar te beuken. Zijn stem werd gedaan door Rob Paulsen en in het Nederlands door Victor van Swaay.

Larry 3000[bewerken | brontekst bewerken]

Larry is een robot. Hij weet meer van wereldculturen dan geschiedenis. Hij doet ook huishouden in de satelliet. Zijn stem werd gedaan door Mark Hamill en in het Nederlands door Bram Bart.

Otto[bewerken | brontekst bewerken]

Otto is een weeskind. Op een dag toen Tuddrussell en Larry op zoek waren naar Eli Whitney vonden ze Otto. Eerst dacht Tuddrussell dat hij Eli Whitney was. Omdat Otto veel wist van geschiedenis adopteerden ze hem. Zijn stem werd gedaan door Pamela Adlon en in het Nederlands door Jody Pijper.

Afleveringen[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Lijst van afleveringen van Time Squad voor het hoofdartikel over dit onderwerp.