Lijst van afleveringen van Time Squad

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Dit is de lijst van afleveringen van de Amerikaanse animatieserie Time Squad.

Afleveringen[bewerken]

Seizoen 1[bewerken]

Aflevering Titel Originele uitzenddatum Productienummer
1 Eli Whitney's Flesh Eating Mistake / Never Look a Trojan in the Gift Horse 8 juni 2001 101
a. Tijdens het zoeken van Eli Whitney (die vleesetende robots uitvindt in plaats van katoenen T-shirts), belanden de tijdagenten Buck Tuddrussel en Larry 3000 in een weeshuis uit 2001 en ontmoeten Otto Osworth. Omdat hij zoveel weet over geschiedenis, besluiten ze hem te adopteren en maken van hem een tijdagent.

b. Het Time Squad reist naar het oude Griekenland, waar de Trojaanse koning jarig is. Maar als de Spartanen hem het legendarische Trojaanse paard geven als geschenk, hebben de Spartanen zelf ook niet meer door dat dit een val moest voorstellen.

2 Napoleon the Conquered / Confucius Say... Way Too Much 15 juni 2001 102
a. Napoleon durft zijn vrouw niet tegenspreken, die wil dat hij thuisblijft in plaats van oorlog voeren. Het is aan het Time Squad om Napoleon te overtuigen toch stiekem Europa te veroveren.

b. Terwijl Buck zich afvraagt of hij dom is, moeten Otto en Larry 3000 de Chinese filosoof Confucius ervan overtuigen spreuken kort en bondig te houden.

3 The Island of Doctor Freud / Daddio Da Vinci 22 juni 2001 103
a. Als dokter Sigmund Freud hypnose gebruikt om mensen van hun depressie af te helpen (en hen laat denken dat ze dieren zijn), reist het Time Squad terug naar 1899 om hem te laten zien hoe je iemand echt van een depressie afhelpt. Echter, Buck wordt zelf getroffen door hypnose en denkt dat hij een kip is.

b. Het Time Squad moet Leonardo Da Vinci proberen te overtuigen hem uitvindingen en ontdekkingen te tekenen zoals wij hem kennen. Hij is namelijk een hippie geworden…

4 To Hail with Caesar / Robin' and Stealin' with Mr. Hood 29 juni 2001 106
a. Als het Time Squad naar het jaar 46 reist om Rome terug te laten functioneren zoals het moet (want Julius Caesar was het beu Rome goed te regeren), zien ze Tuddrussel als hun nieuwe leider. Als ook Larry 3000 hier niks aan wil doen omdat hij nu eindelijk een machtig man kan dienen, staat Otto er alleen voor om Caesar terug aan de macht te krijgen.

b. Net nadat Otto en Buck per ongeluk het beveiligingsglas stuk maken op de golfbaan, moeten ze terug naar de tijd van Robin Hood om hem duidelijk te maken niet van de armen, maar voor de armen te stelen.

5 Dishonest Abe / Blackbeard, Warm Heart 6 juli 2001 105
a. Abraham Lincoln is het beu eerlijk en oprecht te zijn en begint streken uit te halen. Het is aan het Time Squad om hem een koekje van eigen deeg te geven.

b. Wanneer Edward Teach (alias Zwartbaard) bezorgd geraakt om walvissen, besluit hij zich daarop te richten in plaats van op het plunderen en roven. Het is aan het Time Squad om hem terug het slechte pad op te brengen.

6 Ludwig van Bone-Crusher / Tea Time for Time Squad 13 juli 2001 108
a. Het Time Squad reist terug naar de tijd van de grote musici, waar Ludwig van Beethoven nu een worstelaar is geworden. Tuddrussel wil het tegen hem opnemen, om zo de waardigheid van het boksen te behouden.

b. Als het Time Squad terugreist naar de haven van Boston, waar toen rebellen thee in de zee dumpten, merken ze tot Larry’s verheuging dat ze een gewoon theekransje houden. Het is aan Buck en Otto om hen terug rebellen te maken.

7 If It's Wright, It's Wrong / Recruitment / Killing Time 20 juli 2001 107
a. Het Time Squad reist terug naar het jaar 1903, waar de Gebroeders Wright, deels fietsenmakers, deels stuntmannen zijn (in plaats van de uitvinders van het vliegtuig).

b. Een reclamespot over de opwinding van bij het Time Squad zitten.

c. Nadat het Time Squad vrij snel ervoor gezorgd heeft Nicholas Copernicus een astronoom te laten worden in plaats van een boer, gebeurt er een foutje in Larry 3000’s systeem waardoor het even opnieuw moet opstarten. Als dat eindelijk gebeurd is, vertrekken ze. Maar net daarna komt Nicholas Copernicus erachter dat hij niet eens weet wat de zon is…

8 Big Al's Big Secret / Larry Upgrade 25 augustus 2001 104
a. Het Time Squad reist terug naar het jaar 1945, waar Albert Einstein zich schaamt voor natuurwetenschapper te zijn en zich voordoet als een beroemde autoverkoper uit Texas.

b. Na een ruzie met Tuddrussel, let Larry 3000 niet goed op als hij zichzelf upgrade en voert per ongeluk een downgrade uit. Hierdoor wordt hij een standaard robot, waar Tuddrussel erg blij mee is.

9 Every Poe Has a Silver Lining / Betsy Ross Flies Her Freak Flag 21 september 2001 109
a. Als de beroemde horrorschrijver Edgar Allen Poe plots het leven heel vrolijk bekijkt, is het aan het Time Squad om hem wat deprimerender te maken zodat hij zal stoppen met kinderboeken te schrijven.

b. Wanneer Betsy Ross net voordat de Britten aanvallen het hele leger van George Washington tot hippie omtovert, ziet het er slecht uit voor Amerika. Tenminste, totdat twee Sons of Liberty (uit 108b: Tea Time for Time Squad) aankomen met koffie.

10 The Prime Minister Has No Clothes / Nutorius 28 september 2001 110
a. Wanneer Winston Churchill besluit de democratie te symboliseren met naakt zijn, loopt iedereen vanaf dan bloot rond. Ook de soldaten, die normaal Wereldoorlog II moeten winnen. Larry 3000 begint te beseffen dat hij altijd al naakt was.

b. Alles blijkt er normaal uit te zien als het Time Squad terugreist naar de tijd van George Washington Carver. Totdat zijn broer, Todd Washington Carver, komt opdagen.

11 Kubla Khan't / Lewis & Clark & Larry 26 oktober 2001 111
a. Wanneer Kubla Khan’t een stripboekenverzamelaar is geworden, denkt Buck hem te laten veranderen in een heerser door een van zijn strips te scheuren. Het werkt, maar hierdoor krijgt Buck wel de doodstraf. En agenten van een ander Time Squad moeten hem komen helpen…

b. Lewis en Clark zijn samen geen verkennersduo meer. Nu moeten Otto en Tuddrussel met Clark mee als verkenners, en Larry met Lewis.

12 Ivan the Untrainable / Where the Buffalo Bill Roams 2 november 2001 112
a. Als Buck stiekem een Russische koning genaamd Ivan uit de geschiedenis meeneemt als huisdier, staat het ruimtestation op stelten.

b. Als Buffalo Bill, de eerste postbode, krankzinnig blijkt te zijn, wordt het een erg moeilijke missie om hem post te laten bezorgen.

15 Houdini Whodunit?! / Feud for Thought 29 maart 2002 113
a. Na het verliezen van een virtuele training (wat is omgebouwd tot een soort game), moet het Time Squad terug naar de tijd van Harry Houdini, die nu een crimineel is geworden.

b. Als het Time Squad de McCoys leert voor zichzelf op te komen, in plaats van te worden bestolen van de Hatfielfds, worden beide families uiteindelijk vrienden. Dit is echter niet historisch correct, dus moeten ze iets verzinnen zodat ze aartsvijanden worden.

Seizoen 2[bewerken]

Aflevering Titel Originele uitzenddatum Productienummer
13 A Sandwich by Any Other Name / Shop Like an Egyptian 1 februari 2002 201
a. De Graaf van Sandwich zijn broodjes hebben geen succes, omdat hij ze ‘Een Stinkend Broodje Poep’ noemt. (Zo noemde een familielid van hem, dus hij staat erop) Ondertussen verkopen de soufflés van Larry als zoete broodjes.

b. Als Cleopatra alle piramides wil verwijderen om plaats te maken voor een winkelcentrum, is het aan Otto om alles recht te zetten. Buck is namelijk totaal verliefd op Cleopatra en Larry is te enthousiast voor het winkelcentrum-project.

14 Planet of the Flies / Keeping It Real with Sitting Bull 1 maart 2002 202
a. Wanneer Tuddrussel een vlieg dood mept in het Stenen Tijdperk, veroorzaakt hij een ‘butterfly effect’, waardoor de wereld in de toekomst wordt geregeerd door reusachtige vliegen.

b. Het Time Squad reist terug naar de tijd van Sitting Bull. Hij heeft namelijk het visioen van zijn voorouders verkeert begrepen en nu probeert hij hip en ‘funky’ te zijn.

16 A Thrilla at Attila's / Cabin Fever 5 april 2002 203
a. Nadat het Time Squad terugkomt van een missie om Attila de Hun om te toveren van een stel lafaards tot een stel echte strijders, menen zowel Larry als Buck zich het verhaal wel heel anders te herinneren als ze het rapport moeten schrijven…

b. Na een vreselijk brute missie, waarin ze Louis Armstrong terug jazz moesten laten spelen in plaats van zich naar het centrum van de aarde te boren, hopen ze eens geen missies te krijgen. Als dit ook echt gebeurd, gaan ze zich vervelen en Buck draait door…

17 Pasteur's Packs O' Punch / Floundering Fathers 12 april 2002 204
a. Larry wordt geëlektrocuteerd, waardoor hij op bepaalde momenten zich erg vreemd gedraagt. Ook wanneer ze een missie krijgen: Louis Pasteur houdt zich bezig met poeder-frisdrank uit te vinden.

b. Nadat Otto koorts heeft gevat, omdat hij geen jas droeg tijdens een missie in Rusland, moeten Tuddrussel en Larry een missie doen zonder hem. Benjamin Franklin houdt zich namelijk bezig met elektriciteit. Het probleem is dat beide niet weten wat Benjamin Franklin nu wel moet doen.

18 The Clownfather / Hate and Let Hate 19 april 2002 205
a. Onze helden reizen terug naar het jaar 1920, waar de gangster Al Capone zijn bendeleden en zichzelf verandert in clowns, terwijl clowns betrokken raken in de criminaliteit.

b. Na een missie op een onbewoond eiland, krijgen Buck en Larry ruzie. Hierdoor hebben ze niet door dat ze Otto hebben achtergelaten op dat eiland.

19 Love at First Flight / Forget the Alamo 7 juni 2002 206
a. Otto viert voor de eerste keer zijn verjaardag in de satelliet. Als cadeau krijgt hij een eigen Time Squad-uniform en al snel volgt zijn eerste missie hiermee. Amelia Earhart heeft nu namelijk een fobie voor bacteriën en wil absoluut de lucht niet in.

b. Het Time Squad reist terug naar de Alamo, waar iedereen (inclusief Jeremiah Tuddrussel, Buck’s voorouder) bezig is een fiësta te bouwen voor de Mexicanen in plaats van zich ertegen te verdedigen.

20 Repeat Offender / Ladies and Gentlemen, Monty Zuma 14 juni 2002 207
a. Nadat Zwartbaard terug goede dingen begint te doen, is Buck het zat en neemt het mee voor een celstraf. Maar voordat ze terug kunnen naar de satelliet, moeten ze Socrates overtuigen te stoppen met fitnesslessen te geven. Ondertussen ontsnapt Zwartbaard in het Oude Griekenland.

b. Nadat Buck Larry’s gevoelens heeft gekwetst, leert Otto hem meer gevoelig te zijn. Hier maakt Larry misbruik van tijdens een missie waarin de Azteekse keizer Montezuma een stand-upcomedian wil worden.

21 White House Weirdness / Nobel Peace Surprise 8 november 2002 208
a. Het Time Squad gaat terug naar de jaren 1800, waar in het Witte Huis wordt gezegd dat het er spookt. Deze aflevering is een parodie op Scooby Doo, inclusief de deuntjes.

b. Het Time Squad moet Alfred Nobel overtuigen een prijs te geven voor de vrede, en niet voor slechte daden.

22 Out with the In Crowd / Child’s Play 14 maart 2003 209
a. Wanneer het Time Squad op vakantie gaat in plaats van dokter Livingstone te redden, die gevangen wordt genomen door kannibalen. Hierdoor komt het ‘coolste’ Time Squad team opdagen: J.T. Laser en Lance 9 000 000 000 000. Beide zijn echter erg zelfzuchtig en gemeen, maar dat merken Buck en Larry niet.

b. Onze helden ontmoeten William Shakespeare, waarvan zijn agent hem laat denken dat enkel clichés geld verdienen. Ondertussen wil Larry alles kindvriendelijk maken.

23 Day of the Larrys / Old Timers Squad 21 maart 2003 210
a. Larry is het beu al die klusjes te moeten opknappen en besluit met reserveonderdelen een kloon van zichzelf te maken. Maar als ook hij op dat idee komt, leidt het tot een kettingreactie en loopt de hele satelliet al snel vol met Larry's.

b. Als Larry, Otto en Buck verslaafd raken aan een flauwe soap uit 1980 ‘Goed Meiden, Slechte Meiden’, willen ze de missie om Samuel Morse Morsecode te laten gebruiken zo snel mogelijk afhandelen zodat ze verder kunnen kijken. Ondertussen komen ze zichzelf uit de toekomst tegen, terwijl ze dan een belangrijke boodschap hebben.

24 Billy the Baby / Father Figure of our Country 28 maart 2003 211
a. Het Time Squad ontmoet Billy the Kid, wie zich nu letterlijk als een kind gedraagt in plaats van als een echte schurk. Als ze hem les geven in hoe je een echte schurk moet zijn, worden ze uiteindelijk steeds achtervolgd door een Clint Eastwood-achtige sheriff.

b. Het Time Squad moet George Washington ervan overtuigen president te blijven. Hij is het namelijk beu zo populair te zijn. Maar na verloop van tijd krijgt hij met Otto een vader/zoon-relatie.

25 Ex Marks the Spot / Horse of Horrors 4 april 2003 212
a. Wanneer het Time Squad op een missie Sheila en XJ5 weer tegenkomen, lijkt het erop dat Buck en Sheila elkaar minder beginnen te verafschuwen. Hierdoor denkt Larry dat ze terug verliefd worden.

b. Nadat Larry geen verjaardagscadeau heeft gekregen van Buck, moeten ze Paul Revere op een paard zien te krijgen omdat hij anders nooit op tijd de inwoners van Concord en Lexington kan waarschuwen voor de Britten. Hij heeft echter een ernstige fobie voor paarden.

26 Floral Patton / Orphan Substitute 28 november 2003 213
a. Wanneer generaal George S. Patton een bloemenzaak runt, werft hij het Time Squad aan om terug te vechten tegen zijn rivaal, een andere bloemenwinkel. Ondertussen proberen zij hem te overtuigen het leger in te stappen.

b. Onze helden gaan terug naar 2002, waar George W. Bush ’s werelds grootste bol garen wil laten maken. Otto komt uiteindelijk terug terecht bij Zuster Thornly. Maar als Larry en Tuddrussel in hun volgende missie nog niet eens weten wie nu Christoffel Columbus is, gaan ze op zoek naar een ander weeskind om Otto te vervangen.