Generator Rex

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Generator Rex
Genre Animatie, actie, sciencefiction
Speelduur per afl. ± 22 minuten (per afl.)
Bedenker Man of Action
Hoofdrollen Daryl Sabara
Troy Baker
Grey DeLisle
John DiMaggio
Jennifer Hale
Wally Kurth
Freddy Rodriguez
Fred Savage
J. K. Simmons
Hynden Walch
Regie Chris Graham
Rick Morales
Seung-Hyung Oh
Sam Montes
Kenji Ono
John Fang
Rob Hoegee
Muziek Orange (band)
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Taal Engels (o.v.)
Productie
Producent Ryan Slater
John Fang
Uitzendingen
Start Vlag van Verenigde Staten 23 april 2010
Vlag van NederlandVlag van Vlaanderen 11 februari 2011
Einde Vlag van Verenigde Staten 3 januari 2013
Vlag van NederlandVlag van Vlaanderen 30 november 2012
Afleveringen 60
Seizoenen 3
Zender Cartoon Network
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Generator Rex is een Amerikaanse animatieserie gemaakt door Man of Action die werd uitgezonden op de Amerikaanse Cartoon Network van 23 april 2010 tot en met 3 januari 2013, en werd later herhaald door de Amerikaanse Boomerang. De serie telt 60 afleveringen verspreid over drie seizoenen. De zender heeft twee afleveringen nooit uitgezonden, maar deze waren wel te zien via onder andere iTunes.

In Nederland en Vlaanderen kwam de serie sinds 11 februari 2011 op Cartoon Network. De laatste aflevering werd uitgezonden op 30 november 2012. Hierbij werden wel alle afleveringen uitgezonden. Tevens werd het eerste seizoen herhaald door de Vlaamse zender 2BE.

In november 2012 bracht Warner Bros een Nederlandse dvd-box uit met het eerste seizoen. De twintig afleveringen zijn verspreid over vier dvd's.

Plot[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Vijf jaar voor het begin van de serie komt er dankzij een door wetenschappers veroorzaakte explosie 'nanites' in de atmosfeer terecht. Deze fictieve fysische deeltjes hebben zich geïnfecteerd in alle levende wezens, zowel planten als dieren. Wanneer de nanites geactiveerd worden, verandert hun gastheer in een E.V.O. (Exponentially Variegated Organism). Deze wezens hebben meestal een lage intelligentie en weinig gezond verstand, en gaan als een verwoestend monster te keer. Elk organisme kan op eender welk moment in zo een monster veranderen. De organisatie Providence doet er alles aan om de E.V.O.-bedreigingen in bedwang te houden. Dit blijkt erg moeilijk, aangezien elke E.V.O. andere krachten bezit.

De vijftienjarige Rex Salazar heeft geluk en blijft er als E.V.O. erg menselijk uitzien. Toch is hij absoluut geen normale jongen: hij is in staat om zijn lichaamsdelen om te bouwen tot biomechanische wapens. Ook kan hij nanites deactiveren door een E.V.O. met zijn handen aan te raken. Hij is de enige die in staat is de monsters te genezen. Rex herinnert zich weinig van zijn verleden toen hij nog geen E.V.O. was. Doorheen de serie probeert hij meer te weten te komen over zijn ouders en de rest van zijn familie.

Van Kleiss is een intelligente, kwaadaardige E.V.O. die nanites als een geschenk ziet. Hij wil dus allesbehalve genezen worden. Hij woont in Abysus samen met andere intelligentere E.V.O.'s. Later in de serie krijgt Van Kleiss de kracht om nanites te activeren. Hiermee kan hij een leger van E.V.O.'s maken.

Ben 10/Generator Rex: Heroes United[bewerken | brontekst bewerken]

Op 25 november 2011 kwam er in Amerika een dubbele aflevering van Generator Rex waarin Ben 10, een andere tekenfilmfiguur van Man of Action, in Rex zijn wereld terechtkomt. De twee helden vechten samen tegen Alpha Nanite, een monster dat gecreëerd werd door Rex' oudere broer Caesar.

In Nederland en Vlaanderen kwam deze dubbele aflevering op 3 november 2012.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Engelse stemacteurs[bewerken | brontekst bewerken]

Nederlandse stemacteurs[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]