SPEC.

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
SPEC.
Opgericht 2000
Oprichter Breghje Kommers
Genre Hiphop, r&b
Situering
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Locatie Almere
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

SPEC. (Stimulating People to Evolve Culture[1]) is een Nederlands artiestenmanagementbureau voor hoofdzakelijk hiphopartiesten.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het bedrijf, dat in 2000 werd opgericht door Breghje Kommers, was aanvankelijk vooral een evenementenbureau en organisator van hiphopfeesten. In 2002 tekende Ali B bij het bedrijf toen hij herstellende was van een gokverslaving.[2] Kommers zorgde ervoor dat zijn schulden werden ingelost en hij werd in 2004 partner in SPEC.[3] Ze is sinds 2006 getrouwd met Ali B.

De overkoepelende holding bestaat behalve uit SPEC. uit een muzieklabel, genaamd TRIFECTA (tot eind 2019 in samenwerking met Warner Music Benelux). Verder is er een boekingsbureau, genaamd WOLF Bookings (in samenwerking met MOJO). Het aanbod bestaat uit rappers, zangers, YouTubers, singer- songwriters, producers en theatermakers.

In 2020 werd tijdens de coronacrisis in Nederland het artiestenbureau door de overheid ingezet om de crisis te beïnvloeden middels influencer-marketing. Voor deze overheidscampagne '#alleensamen' werden de influencers Famke Louise en Boef ingezet.[4][5][6]

Artiesten[bewerken | brontekst bewerken]

Huidige artiesten[bewerken | brontekst bewerken]

Hieronder een lijst van artiesten die bij SPEC. zijn aangesloten:

Voorheen bij SPEC.[bewerken | brontekst bewerken]

Hieronder een lijst van artiesten (op alfabetische volgorde) die bij SPEC. waren aangesloten:

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]