Soufiane Touzani

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Touzani
Soufiane-touzani-1387273074.jpg
Algemene informatie
Volledige naam Soufiane Touzani
Geboren 27 oktober 1986
Land Nederland
Werk
Jaren actief 2009-heden
Genre(s) Presentator en Freestyle voetballer
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Soufiane Touzani (27 oktober 1986) is een Rotterdamse freestylevoetballer en televisiepresentator. Hij introduceerde nieuwe voetbaltrucs en is daarmee pionier van het moderne freestylevoetbal. In 2005 plaatste hij een freestyle filmpje op Youtube en deze werd wereldwijd miljoenen keren bekeken. Het filmpje viel ook op bij Electronic Arts (EA Games) en zij vroegen hem om de bewegingen uit te voeren voor het computerspel Fifa Street. Bekende profvoetballers als Cristiano Ronaldo, Thierry Henry en Robin van Persie bekeken zijn video's en Ronaldo voert zelfs één van zijn trucs uit; Touzani Around The World. Zijn populariteit steeg en hij werd uitgenodigd door verschillende landen om zijn trucs te laten zien. Touzani trad daarna wereldwijd op. Met als hoogtepunt een optreden met Ronaldinho in een vol Stadio Giuseppe Meazza.

Televisie[bewerken]

Naast het voetballen had Soufiane ook een andere passie, namelijk presenteren. De TROS vroeg hem als presentator van het programma Z@ppsport en tot op heden is hij in dit programma te zien.

Touzani School[bewerken]

Sinds maart 2011 heeft Soufiane Touzani zijn eigen voetbalschool voor kinderen, voor zowel jongens als meisjes in Rotterdam. Op de Touzani School kunnen de kinderen alles leren op het gebied van voetbal en media.

Ambassadeur[bewerken]

Soufiane Touzani is ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation. Samen zetten zij zich in om sport en spel te stimuleren bij kinderen op de Cruyff Courts.

Soufiane Touzani is ook ambassadeur van de stad Rotterdam. Door regelmatig clinics te verzorgen en medewerking toe te zeggen aan topsportevenementen levert Soufiane een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van sport en het Rotterdamse topsportklimaat.

Rapper[bewerken]

Naast voetballen en presenteren heeft Soufiane ook een andere passie, namelijk rappen. Met goede vriend van de Touzani School, Brownie Dutch, bracht hij het nummer 'Viva Oranje' uit. Dit is een nummer over het Nederlands elftal. Met Ali B maakte hij het nummer ‘Baas in mij’. ‘Superhelden’ is een nummer over zijn held Johan Cruyff. Daarnaast bracht hij het nummer ‘Net als mij’ uit.

Hitnotering[bewerken]

Single met eventuele hitnotering(en)
in de Nederlandse Top 40
Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
De Baas In Mij 2010 - met Ali B, Mitchell Burgzorg & Soufiane Touzani
Superhelden 2011 - met Brownie Dutch & Soufiane Touzani
Net Als Mij 2012 - met LstarR & Soufiane Touzani
Viva Oranje 2012 - met Brownie Dutch & Soufiane Touzani

Hoogtepunten[bewerken]

Fifa Street[bewerken]

Na een golf van populariteit van zijn eerste freestyle filmpje werd Soufiane door Electronic Arts gevraagd de bewegingen te doen voor het spelletje Fifa Street. In het tweede deel kreeg hij zijn eigen karakter in het spel.

Stade de France[bewerken]

Een van de eerste hoogtepunten in de carrière van Soufiane Touzani was een optreden tijdens de bekerfinale van Frankrijk in Stade de France: Voor 80.000 toeschouwers gaf hij een show weg.

Ronaldinho[bewerken]

Na een eerdere optreden bij AC Milan werd Soufiane voor een tweede keer gevraagd. En wel bij de presentatie van Ronaldinho. Soufiane mocht hier samen optreden met de sterspeler.

Robin van Persie 3VS3[bewerken]

Jaarlijks wordt het Robin van Persie Tournament gehouden en in 2013 kreeg het toernooi een bijzonder tintje. Tonny Vilhena en Soufiane Touzani speelden met Robin van Persie een potje voetbal tegen 3 gelukkige kinderen. Het resulteerde in één van de meest spectaculaire en hilarische voetbalfilmpjes op Youtube van 2013.

Koningsvaart[bewerken]

Soufiane Touzani had de eer om te mogen optreden bij de Troonswisseling. Na de inhuldiging in de Nieuwe Kerk maakten de Koning, Koningin en de Prinsesjes een vaartocht over het IJ. Speciaal voor de kersverse Koning en familie liet Soufiane de meest spectaculaire trucs zien.

Rugafwijking[bewerken]

Hij droomde ervan om profvoetballer te worden, maar toen hij zestien jaar was bleek hij een rugafwijking te hebben. Dit was een scoliose waardoor er een 30 cm ijzeren pin in zijn rug werd geplaatst. Noodgedwongen mocht Soufiane alleen hooghouden met de bal. Hierdoor kwam hij erachter dat hij zeer balvaardig was.

Externe link[bewerken]