Scarecrow (Supernatural)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Scarecrow
Aflevering van Supernatural
Aflevering Seizoen 1
Aflevering 11
Gastrollen Jeffrey Dean Morgan

Nicki Aycox
Tania Saulnier
Tom Butler

Schrijver(s) Patrick Sean Smith

John Shiban

Regisseur Kim Manners
Productiecode 2T6911
Eerste uitzending 10 januari 2006
Afleveringchronologie
← Vorige Volgende →
Asylum Faith
Lijst van afleveringen
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Scarecrow is de elfde aflevering van de televisieserie Supernatural, voor het eerst uitgezonden op The WB Television Network op 10 januari 2006. De aflevering is geschreven door Patrick Sean Smith en John Shiban en werd geregisseerd door Kim Manners.

De broers Sam en Dean worden gebeld door hun vader en krijgen de opdracht om een reeks mysterieuze verdwijningen in Indiana te onderzoeken. Sam gaat echter liever op zoek naar hun vader.

Verhaallijn[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Het is de ochtend na de gebeurtenissen van de “Asylum”. Deans telefoon gaat af en Sam neemt op. Het is hun vader John, die zegt dat hij erachter is gekomen dat het monster dat hun moeder heeft vermoord een demon is. John zegt ook dat ze moeten stoppen met naar hem te zoeken. Hij geeft ze wat informatie over een mogelijke klus. Dean pakt de telefoon en krijgt te horen dat er elk jaar, in de tweede week van april, twee mensen verdwijnen in de buurt van Burkittsville, een dorp in Indiana.

Terwijl ze onderweg zijn naar Burkittsville, zegt Sam dat ze naar hun vader op zoek moeten gaan en dat hij in Sacramento is. Wanneer Dean zegt dat hij de verdwijningen wil onderzoeken stopt Sam de auto en stapt uit. Dean dreigt hem achter te laten en verder te gaan zonder hem, maar Sam wil alleen nog maar naar Sacramento. Dean stapt in de auto en rijdt weg. Terwijl Sam nu richting Sacramento probeert te liften ontmoet hij een andere lifter, Meg. Ze praten even totdat zij een lift weet te bemachtigen.

In Burkittsville is Dean bezig foto's te verspreiden van de vermiste mensen, maar tevergeefs. Hij volgt de route die ze de stad uit leidt, als opeens zijn EMF-meter afgaat. Hij stopt om het te onderzoeken en vindt een vogelverschrikker, die ​​dezelfde tatoeage draagt als de laatste vermiste man. Dean keert terug naar het dorp en praat daar met Emily. Hij komt erachter dat een jong stel bij in de diner zijn terwijl hun auto wordt gerepareerd. Dean gaat erheen en probeert hen aan te moedigen de stad te verlaten in het daglicht totdat de sheriff arriveert en hem beveelt de stad te verlaten. Het jonge echtpaar auto stopt met werken als ze bij de boomgaard zijn waar ze worden aangevallen door de vogelverschrikker. Dean arriveert en schiet op de vogelverschrikker om die af te schrikken, waarna ze ontsnappen.

De volgende ochtend praten Sam en Dean over de telefoon. Dean beschrijft het incident met de vogelverschrikker en speculeert dat de koppels jaarlijkse vruchtbaarheid offers zijn aan een heidense god. Hij concludeert door te zeggen dat hij trots is op Sam en wenst hem veel succes in zijn zoektocht naar hun vader. Dean onderzoekt de geschiedenis van het dorp en ontdekt de het werd gevestigd door Noord-Europeanen die hun Noorse goden met zich meebrachten. Vanir, de god van vruchtbaarheid geeft het dorp goede oogst als ze jaarlijks een man en een vrouw opofferen. Ze ontlenen hun kracht van een heilige boom. Dean denk dat als hij de boom verbrand, de vogelverschrikker niet tot leven komt . Terwijl Dean richting de boomgaard vertrekt wordt hij gevloerd door de sheriff. Wanneer hij weer bijkomt, zit hij in een kooi met Emily. De dorpelingen hebben besloten om hen tweeën te offeren aan Vanir. Sam raakt ongerust wanneer Dean zijn telefoon niet beantwoordt. Hij besluit om terug naar Dean te gaan.

De dorpelingen hangen Emily en Dean aan twee bomen in de boomgaard. Als de avond valt vindt Sam hen, maar de vogelverschrikker is al tot leven gekomen. De inwoners proberen hun ontsnapping te dwarsbomen, maar in plaats daarvan vermoordt de vogelverschrikker Emily's oom en tante. De volgende ochtend keren Emily, Sam en Dean terug naar de boomgaard en verbranden de oudste boom. De jongens nemen Emily mee naar het busstation zodat ze terug kan gaan naar Boston. Dean biedt Sam aan om hem ergens af te zetten, maar Sam vertelt hem dat hij heeft besloten dat ze bij elkaar moeten blijven.

Meg, die wederom een lift heeft gekregen, zegt tegen de bestuurder dat hij langs de weg moet stoppen. Zodra hij stopt, snijdt ze zijn keel door en verzamelt ze zijn bloed in een kelk. Nadat ze een spreuk heeft opgezegd, communiceert ze met iemand die ze 'Vader' noemt. Ze informeert hem dat ze contact heeft gemaakt met de Winchesters.

Rolverdeling[bewerken]

Acteur Personage
Padalecki, Jared Jared Padalecki Sam Winchester
Ackles, Jensen Jensen Ackles Dean Winchester
Morgan, Jeffrey Dean Jeffrey Dean Morgan John Winchester
Aycox, Nicki Nicki Aycox Meg Masters
Saulnier, Tania Tania Saulnier Emily
Butler, Tom Tom Butler Harley Jorgeson
Johnson, P. Lynn P. Lynn Johnson Stacey Jorgeson
Stait, Brent Brent Stait Scotty
Schrapff, Christian Christian Schrapff Vince Parker
Gilchrist, Lara Lara Gilchrist Holly Parker
Penny, Brendan Brendan Penny Steve
Graham, Leah Leah Graham Pauly
Carpenter, Mike Mike Carpenter Vogelverschrikker

Muziek[bewerken]

"Bad Company" van Bad Company
"Lodi" van Creedence Clearwater Revival
"Puppet" van Colepitz