Shoot 'Em Up

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Zie artikel Zie Shoot 'em up voor het videospelgenre.
Shoot 'Em Up
Tagline No name, no past, nothing to lose.
Regie Michael Davis
Producent Cale Boyter, Douglas Curtis & Toby Emmerich
Scenario Michael Davis
Hoofdrollen Clive Owen
Paul Giamatti
Monica Bellucci
Stephen McHattie
Greg Bryk
Daniel Pilon
Muziek Paul Haslinger
Montage Peter Amundson
Cinematografie Peter Pau
Distributie New Line Cinema (VS), Independent Films (Ned)
Première Vlag van Verenigde Staten 26 juli 2007
Genre Actie
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Vlag van Italië
Budget $39,000,000
Overige nominaties 2 Satellite Awards
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Shoot 'Em Up is een Amerikaanse actiefilm met een knipoog uit 2007. Regisseur Michael Davis schreef zelf het scenario. De productie ging in première op de stripbeurs San Diego Comicon. Zowel de film als hoofdrolspeler Clive Owen werden genomineerd voor een Satellite Award.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Wanneer Mr. Smith (Clive Owen) op een bankje een wortel zit te eten ziet hij een bloedende zwangere vrouw (Ramona Pringle) in paniek voorbij rennen. Hij kijkt vreemd op, maar denkt er alleen het zijne van. Als er even later bewapende mannen voorbij komen die achter haar aan zitten, is het zijn eer te na om niet in te grijpen. Hoewel Smith uitzonderlijk bedreven blijkt met vuurwapens, blijven de hordes mannen komen, ook nadat de vrouw een kogel in haar hoofd krijgt.

Het blijkt de moordenaars te doen om de baby, waarvan de vrouw gedurende de gewelddadigheden is bevallen. Smith kan het mannetje niet achterlaten en probeert het samen met prostituee Donna Quintano (Monica Bellucci) in veiligheid te brengen. Ondertussen probeert hij erachter te komen waarom de ultramodern bewapende bende onder leiding van Karl Hertz (Paul Giamatti) het op het jongetje voorzien heeft. Het blijkt te gaan om zijn beenmerg. De baby is er één van meerdere die 'gefokt' zijn bij verschillende moeders, om zo geschikt beenmerg te kweken dat een presidentskandidaat het leven moet redden. Deze wil echter het recht op wapenbezit in Amerika aan banden leggen, waardoor een grote wapenfabrikant het mannetje koste wat kost uit de weg wil ruimen.

Rolverdeling[bewerken]