Skinny boy

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Skinny boy
Uitgebracht 1974
Genre singer-songwriter
Label(s) Columbia Records
Producent(en) Robert Lamm
Chronologie
  1974
Skinny boy
  1995
Life is good in my neighborhood
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Skinny boy is het eerste soloalbum van Robert Lamm. De titel grijpt terug op een lied dat Lamm schreef voor Chicago VII, een van de meest vooruitstrevende albums van Lamms band Chicago. Zowel album als nummer dateren nog voor de grootste successen van die band in Europa en in lichtere mate de Verenigde Staten. Het album is wel (deels) opgenomen in de Caribou Ranch geluidsstudio in Nederland (Colorado), maar niet onder leiding van de vaste muziekproducent van Chicago James Guercio. Na dit album bereikte Chicago wereldhits, zodat het een tijd duurde voordat er een nieuw soloalbum verscheen.

Musici[bewerken | brontekst bewerken]

Lamm schakelde bij zijn soloalbum geen andere leden van Chicago in, behalve Terry Kath. Kath was de gitarist van Chicago, maar speelt hier basgitaar. Ross Salomone en Alan DeCarlo waren afkomstig uit de band Madura, een fusion spelende band, die net als Chicago viel onder de producer James Guercio. Guille Garcia speelde al mee op Chicago VII.

Muziek[bewerken | brontekst bewerken]

Cd
Nr. Titel Duur
1. Temporary Jones 3:30
2. Love song 3:10
3. Crazy way to spend a year 3:22
4. Until the time runs out 2:26
5. Skinny boy 4:30
6. One step forward, two steps back 3:10
7. Fireplace and ivy 3:40
8. Someday I’m gonna go 1:40
9. A lifetime we 3:10
10. City living 2:30
11. Crazy brother John 2:46

Toen Chicago Columbia Records verliet voor Warner Brothers werd het album uit de handel genomen. Het kwam veel later weer uit op het eigen platenlabel van Robert Lamm, aangevuld met een aantal bonustracks (Skinny boy 2.0).