Soldier of Fortune

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Zie artikel Voor de film, zie Soldier of Fortune (film). Voor een ander, gelijknamig computerspel, zie The Chaos Engine.
Soldier of Fortune
Ontwikkelaar Raven Software
Datum van uitgave 2000
Genre First person shooter
Spelmodus Single player, Multiplayer
Leeftijdsklasse ESRB: Mature
Platform PC
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Soldier of Fortune is een first-person shooter die werd ontwikkeld door Raven Software en uitgebracht door Activision op 27 maart 2000 voor Microsoft Windows. Het maakt gebruik van een id Tech 2. Later werd het uitgebracht voor de PlayStation 2 en de Sega Dreamcast. Loki Software maakte een poort voor Linux.

Vanwege het succes werd in 2002 het vervolg Soldier of Fortune II: Double Helix uitgebracht, op 14 november 2007 kwam Soldier of Fortune: Payback uit.

Soldier of Fortune is een op de werkelijkheid gebaseerd spel waarin soldaten het opnemen tegen terroristen. Spelers kunnen met op in werkelijkheid bestaande gebaseerde geweren schieten zoals de Bulldog T-31 en de M-75 Guardian, maar ook met fantasie-wapens zoals een Microwave Pulsegun, dat laserstralen schiet. Het spel is echter volgens critici te arcade-achtig omdat wapens altijd hetzelfde mikken ongeacht bewegingen van de speler. Het spel wordt gekenmerkt door de bloederigheid. Het spel bestaat uit zowel een singleplayer als een multiplayergedeelte.

Verhaal[bewerken]

In zowel deel 1 én 2 speelt men als John Mullins, een zogeheten Soldier of Fortune (huurling) die in het eerste deel door terroristen gestolen kernkoppen moet zien te achterhalen en in deel 2 moet de speler voorkomen dat een terroristische organisatie een dodelijk virus over de wereld verspreidt.

In beide delen is er sprake van een finale waar het hoofd van een organisatie gedood moet worden.

Online[bewerken]

Het online-gedeelte van het spel bestaat uit verschillende spelmodi, waaronder:

  • Capture the flag: Het doel van beide teams is het veroveren van elkaars vlag.
  • Deathmatch: Alle spelers hebben als doel elkaar dood te schieten.
  • Team deathmatch: Spelers hebben als team het doel het andere team dood te schieten.
  • Infiltration: 2 teams: seekers en defenders, seekers moeten een aantal belangrijke dingen vinden in de map, en defenders moeten het verdedigen