Kunduz (stad): verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 11: Regel 11:
| hoogte =
| hoogte =
}}
}}
'''Konduz''' ([[Perzisch]]: قندوز; ook getranslitereerd als ''Kundûz, Qonduz, Qondûz, Kunduz, Kondûz, Kondoz'' of ''Qhunduz'') is een stad in het noordoosten van [[Afghanistan]] en is de hoofdstad van de [[Konduz (provincie)|provincie Konduz]]. In 2006 telde de stad naar schatting 264.100 inwoners, met name [[Tadzjieken]] en [[Oezbeken]], met minderheden van [[Aimaken]], [[Pathanen]] en [[Hazara]]'s. Het ligt niet ver van de grens met [[Tadzjikistan]].
'''Konduz''' ([[Perzisch]]: قندوز; ook getranslitereerd als ''Kundûz, Qonduz, Qondûz, Kunduz, Kondûz, Kondoz'' of ''Qhunduz'') is een stad in het noordoosten van [[Afghanistan]] en is de hoofdstad van de [[Konduz (provincie)|provincie Konduz]]. Het ligt niet ver van de grens met [[Tadzjikistan]].
In 2006 telde de stad naar schatting 264.100 inwoners (6e stad van het land), met name [[Tadzjieken]] en [[Oezbeken]], met minderheden van [[Aimaken]], [[Pathanen]] en [[Hazara]]'s. Bij de laatste volkstelling van 1979 telde het nog slechts 53.251 inwoners.


In de stad wordt onder andere [[zijde (textiel)|zijde]] en [[textiel]] gemaakt.
In de stad wordt onder andere [[zijde (textiel)|zijde]] en [[textiel]] gemaakt.

Versie van 14 aug 2008 13:32

Konduz
قندوز
Plaats in Afghanistan Vlag van Afghanistan
Kunduz (Afghanistan)
Kunduz
Situering
Provincie Konduz
Coördinaten 36° 43′ NB, 68° 51′ OL
Algemeen
Inwoners
(2006)
264.100
Portaal  Portaalicoon   Azië

Konduz (Perzisch: قندوز; ook getranslitereerd als Kundûz, Qonduz, Qondûz, Kunduz, Kondûz, Kondoz of Qhunduz) is een stad in het noordoosten van Afghanistan en is de hoofdstad van de provincie Konduz. Het ligt niet ver van de grens met Tadzjikistan.

In 2006 telde de stad naar schatting 264.100 inwoners (6e stad van het land), met name Tadzjieken en Oezbeken, met minderheden van Aimaken, Pathanen en Hazara's. Bij de laatste volkstelling van 1979 telde het nog slechts 53.251 inwoners.

In de stad wordt onder andere zijde en textiel gemaakt.