Charlie and the Chocolate Factory (film): verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
clean up met AWB
(clean up met AWB)
De andere kinderen die de toegangskaart vinden zijn de [[vraatzucht]]ige Augustus Gloop ([[Philip Wiegratz]]), de [[hebzucht]]ige en verwende Veruca Salt ([[Julia Winter]]), de te competitieve [[kauwgom]]kauwende Violet Beauregarde ([[AnnaSophia Robb]]) en [[televisie]]- en [[videogame]]verslaafde Mike Teavee ([[Jordan Fry]]). Charlie ontmoet de andere kinderen met hun ouders op de dag van de rondleiding. Wonka leidt de kinderen rond door zijn magische fabriek, waar ze onder andere zijn bijzondere werknemers ontmoeten, de [[Oempa Loempa's]] (allen gespeeld door [[Deep Roy]]).
 
Tijdens de rondleiding vallen steeds één voor één de kinderen af, die allen te maken hebben met hun eigen onhebbelijkheden. Augustus Gloop valt in de chocoladerivier waar hij uit drinkt, en wordt opgezogen in een buis. Violet Beauregarde probeert een ongetest [[prototype]] van de "Three-Course Dinner gum", een stuk kauwgom met de smaken van een volledige maaltijd met voor-, hoofd- en nagerecht. Door een fout in de productie van de derde smaak, bosbessentaart, wordt Violet blauw en rond als een grote [[bosbes]]. Veruca Salt probeert een [[Eekhoorn (dier)|eekhoorn]] te stelen uit de Notenkamer, maar wordt door de eekhoorns aangezien voor een rotte [[noot (vrucht)|noot]] en in het afvalgat gegooid. Mike Teavee laat zichzelf [[teleportatie|teleporteren]] naar Wonka's eigen televisiezender, en wordt hierbij verkleind tot een [[miniatuur (model)|miniatuur]].
 
Aan het einde van de rondleiding zijn enkel Charlie en zijn opa over. Wonka maakt de reden voor de rondleiding bekend: hij is op zoek naar een opvolger, iemand aan wie hij de fabriek kan overhandigen. Die opvolger heeft hij gevonden in het minst "rotte" kind van de vijf: Charlie. Wonka heeft echter één eis: Charlie moet zijn familie verlaten, omdat Wonka vindt dat familieleden je creatieve vaardigheden beperken doordat ze altijd zeggen wat je moet doen. Charlie houdt echter van zijn familie en weigert.

Navigatiemenu