Wikipedia:Sokpopmisbruik: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
-/- voorstel (svp niet de status veranderen vanwege een lopende discussie)
Versie 16426254 van Chris (overleg) ongedaan gemaakt. er is nimmer over deze richtlijn GESTEMD
Regel 1: Regel 1:
{{voorstel}}
{{richtlijn|WP:SPM}}
{{richtlijn|WP:SPM}}
{{Richtlijnmenu}}
{{Richtlijnmenu}}

Versie van 16 apr 2009 01:19

Voorstel De onderstaande tekst is een voorstel dat momenteel geen deel uitmaakt van de regels en richtlijnen op de Nederlandstalige Wikipedia.
Raadpleeg de overlegpagina voor discussie over dit voorstel.
Blauwe vink Deze pagina beschrijft een richtlijn op de Nederlandstalige Wikipedia. De tekst is algemeen aanvaard onder gebruikers en het is de bedoeling dat iedereen zich eraan houdt. Echter, de inhoud ligt niet vast en bij het hanteren van de richtlijn moet het gezonde verstand worden gebruikt. Ook is er af en toe een uitzondering mogelijk. Als je deze pagina wilt bewerken, zorg er dan voor dat je wijziging consensus geniet, of bespreek het eerst op de overlegpagina.
Zie WP:SPM

Sjabloon:Richtlijnmenu Deze pagina bevat richtlijnen over het misbruik van sokpoppen.

Van een gebruiker die misbruik van sokpoppen maakt, worden alle accounts voor onbepaalde tijd geblokkeerd, en de IP-adressen voor een jaar. De gebruiker kan gedeblokkeerd worden als gebruik wordt gemaakt van de zogenaamde ontsnappingsclausule. Onder sokpopmisbruik wordt verstaan:

  1. Sokpopmisbruik is het beïnvloeden van peilingen of stemmingen door met meerdere accounts te stemmen (of deel te nemen aan discussies bij een stemming), of het stemmen (of deelnemen in discussies) in een peiling of stemming waar een op dat moment actief hoofdaccount niet gerechtigd was te stemmen.
  2. Onder sokpopmisbruik kan ook het trollen onder een alternatief account verstaan worden. Trollen wil zeggen: stoken, schelden of andere gebruikers uitdagen of irriteren. Trollen is een rekbaar begrip. Wat de een ongewenst vindt, vindt de ander onschuldig.
  3. Onder sokpopmisbruik valt ook het ontduiken van een blokkade door met sokpoppen of anoniem bij te dragen.

Zie ook