Zadkine (mbo): verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
aanvulling
Robbot (overleg | bijdragen)
k Botgeholpen oplossing voor doorverwijzing: ROC - Verwijzing(en) gewijzigd naar Regionaal opleidingscentrum
Regel 1: Regel 1:
'''ROC Zadkine''', voorheen '''Zadkine College''', is een [[Regionaal opleidingencentrum]] ([[ROC]]) voor beroepsonderwijs en volwasseneneducatie in de [[Rotterdam|regio Rijnmond]]. Het ROC is in de jaren 90 van de 20<sup>e</sup> eeuw ontstaan tijdens de grote fusiegolven in het [[middelbaar beroepsonderwijs]], de [[STC]]-operatie. Een groot aantal traditioneel gegroeide middelbare beroepsopleidingen werd in een aantal stappen onder één bestuur samengevoegd. Binnen het ROC Zadkine zijn met name de neutrale en oorspronkelijk openbare scholen verenigd. Het andere ROC, het [[Albeda College]] verenigt met name opleidingen met een van oorsprong christelijke signatuur.
'''ROC Zadkine''', voorheen '''Zadkine College''', is een [[Regionaal opleidingencentrum]] ([[Regionaal opleidingscentrum|ROC]]) voor beroepsonderwijs en volwasseneneducatie in de [[Rotterdam|regio Rijnmond]]. Het ROC is in de jaren 90 van de 20<sup>e</sup> eeuw ontstaan tijdens de grote fusiegolven in het [[middelbaar beroepsonderwijs]], de [[STC]]-operatie. Een groot aantal traditioneel gegroeide middelbare beroepsopleidingen werd in een aantal stappen onder één bestuur samengevoegd. Binnen het ROC Zadkine zijn met name de neutrale en oorspronkelijk openbare scholen verenigd. Het andere ROC, het [[Albeda College]] verenigt met name opleidingen met een van oorsprong christelijke signatuur.


Zadkine ontleent zijn naam aan de [[beeldhouwkunst|beeldhouwer]] [[Ossip Zadkine]]. Met de keuze voor deze naam wil het college tonen dat het ze de complete vorming van jonge mensen belangrijk vindt. Zadkine hanteert daarbij de kernbegrippen [[leren]], [[denken]], [[durven]], [[voltooien|doen]].
Zadkine ontleent zijn naam aan de [[beeldhouwkunst|beeldhouwer]] [[Ossip Zadkine]]. Met de keuze voor deze naam wil het college tonen dat het ze de complete vorming van jonge mensen belangrijk vindt. Zadkine hanteert daarbij de kernbegrippen [[leren]], [[denken]], [[durven]], [[voltooien|doen]].

Versie van 27 jun 2009 18:38

ROC Zadkine, voorheen Zadkine College, is een Regionaal opleidingencentrum (ROC) voor beroepsonderwijs en volwasseneneducatie in de regio Rijnmond. Het ROC is in de jaren 90 van de 20e eeuw ontstaan tijdens de grote fusiegolven in het middelbaar beroepsonderwijs, de STC-operatie. Een groot aantal traditioneel gegroeide middelbare beroepsopleidingen werd in een aantal stappen onder één bestuur samengevoegd. Binnen het ROC Zadkine zijn met name de neutrale en oorspronkelijk openbare scholen verenigd. Het andere ROC, het Albeda College verenigt met name opleidingen met een van oorsprong christelijke signatuur.

Zadkine ontleent zijn naam aan de beeldhouwer Ossip Zadkine. Met de keuze voor deze naam wil het college tonen dat het ze de complete vorming van jonge mensen belangrijk vindt. Zadkine hanteert daarbij de kernbegrippen leren, denken, durven, doen.

Naast de beroepsvorming vormen sport, cultuur, vertrouwen en ethiek belangrijke elementen.

Sinds 1995 maakt ook de Vakschool Schoonhoven, de voormalige Zilverschool, deel uit van ROC Zadkine.

Externe links