Pandanaceae: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
LaaknorBot (overleg | bijdragen)
k Robot: gewijzigd: no:Skruepalmer
Mar(c) (overleg | bijdragen)
k sp.: APG[ I/II/III] systeem → APG[ I/II/III]-systeem
Regel 16: Regel 16:
| commons=category:Pandanaceae
| commons=category:Pandanaceae
}}
}}
'''''Pandanaceae''''' is de [[botanische naam]] van een familie van [[eenzaadlobbig]]e [[planten]]. Een familie onder deze naam wordt algemeen erkend door systemen van plantentaxonomie, en ook door het [[APG systeem]] (1998) en het [[APG II systeem]] (2003).
'''''Pandanaceae''''' is de [[botanische naam]] van een familie van [[eenzaadlobbig]]e [[planten]]. Een familie onder deze naam wordt algemeen erkend door systemen van plantentaxonomie, en ook door het [[APG-systeem]] (1998) en het [[APG II-systeem]] (2003).


Het gaat om een middelgrote familie van tegen de duizend soorten, in zo'n drie genera, waarvan ''[[Pandanus]]'' het bekendste is (de zogeheten schroefpalmen).
Het gaat om een middelgrote familie van tegen de duizend soorten, in zo'n drie genera, waarvan ''[[Pandanus]]'' het bekendste is (de zogeheten schroefpalmen).

Versie van 16 apr 2012 14:19

Pandanaceae
typerende voet
Taxonomische indeling
Rijk:Plantae (Planten)
Stam:Embryophyta (Landplanten)
Klasse:Spermatopsida (Zaadplanten)
Clade:Bedektzadigen
Clade:Eenzaadlobbigen
Orde:Pandanales
familie
Pandanaceae
R.Br. (1810)
Afbeeldingen op Wikimedia Commons Wikimedia Commons
Pandanaceae op Wikispecies Wikispecies
Portaal  Portaalicoon   Biologie

Pandanaceae is de botanische naam van een familie van eenzaadlobbige planten. Een familie onder deze naam wordt algemeen erkend door systemen van plantentaxonomie, en ook door het APG-systeem (1998) en het APG II-systeem (2003).

Het gaat om een middelgrote familie van tegen de duizend soorten, in zo'n drie genera, waarvan Pandanus het bekendste is (de zogeheten schroefpalmen).

In het Cronquist systeem (1981) was de familie ook geplaatst in de orde Pandanales, maar ze was daar het enige lid van de orde.

Soorten die op Wikipedia worden behandeld:

Externe links