Liberal arts college: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
70 bytes verwijderd ,  4 jaar geleden
50% is veranderd in 60% - https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Liberal_arts_college&type=revision&diff=48902889&oldid=46853366
(50% is veranderd in 60% - https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Liberal_arts_college&type=revision&diff=48902889&oldid=46853366)
 
== Studiekeuze ==
Een essentieel verschil tussen de '''liberal arts colleges''' en de klassieke universiteitsopleidingen in Nederland is gelegen in het fenomeen van de [[studiekeuze]]. Bij de liberal arts opleidingliberalartsopleiding is de studiekeuze intrinsiek onderdeel van de opleiding - tijdens de opleiding wordt vanuit een brede basis geleidelijk aan toegewerkt naar specialisatieeen en focusspecialisatie. De klassieke universiteitsopleidingen in Nederland vereisen een studiekeuze voorafgaand aan de opleiding, maar kunnen wel weer direct alle aandacht concentreren op het gekozen vak.
 
== Nederland ==
In Nederland wordt dit type onderwijs aangeboden in ''university colleges'' of als opleiding binnen de universiteit. University colleges bieden een brede (interdisciplinaire) Engelstalige wetenschappelijke opleiding (drie jaar fulltime), die wordt afgesloten met de graad Bachelor of Arts ([[Bachelor of Arts|BA]]) of Bachelor of Science ([[BSc]]). Deze heeft over het algemeen het niveau van een "honourshonoursgraad" graad. Onderwijsvormen zijn intensief, kleinschalig en residentieel, dat wil zeggen de studenten wonen samen op een eigen [[campus]]. University colleges hebben een internationale studentenpopulatie (30-60% komt uit het buitenland) en nemen studenten aan op basis van [[Decentrale selectie|selectie]].
 
[[Amsterdam University College|Amsterdam]] ([[Vrije Universiteit Amsterdam|VU]] en [[UvA]]), [[University College Utrecht|Utrecht]], [[University College Maastricht|Maastricht]], [[University College Roosevelt|Middelburg]] (dependance van Utrecht), [[University College Tilburg|Tilburg]] zijn onderdeel van Nederlandse universiteiten en als zodanig door de [[NVAO]] geaccrediteerd als "Liberal Arts and Sciences"-opleidingen in het wetenschappelijk onderwijs.
* [[Liberal Arts & Sciences Tilburg University]]
* [[University College Roosevelt]]
* [https://www.maastrichtuniversity.nl/about-um/units/campus-venlo [University College Venlo]]
* [[University College Maastricht]]
* [[University College Utrecht]]
504.922

bewerkingen

Navigatiemenu