Eline Tolstoy: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
315 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
CV aangevuld. Geboortejaar verbeterd.
k
k (CV aangevuld. Geboortejaar verbeterd.)
'''Eline Tolstoy''' (° ca. [[19681965]]) is een [[Verenigd Koninkrijk|Britse]]Nederlandse [[sterrenkundige]].
 
==Levensloop==
Tolstoy groeide op in Schotland, studeerde in Leiden en [[wetenschappelijke promotie|promoveerde]] in 1995 aan de [[Rijksuniversiteit Groningen]], onder begeleiding van A. Saha, P.C. van der Kruit en H. Butcher. Hierna werkte ze onder andere bij het STScI, het ST-ECF, [[Europese Ruimtevaartorganisatie|ESA]] en [[Europese Zuidelijke Sterrenwacht|ESO]]. InSinds 20062001 waswerkt ze hoorcollegedocent van het jaar vanaan de faculteit wiskunde en natuurwetenschappen in[[Rijksuniversiteit Groningen]].
 
In 2006 was ze hoorcollegedocent van het jaar van de faculteit wiskunde en natuurwetenschappen in Groningen. In 2007 ontving ze een Vici-subsidie van de [[Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek]]. In datzelfde jaar won Tolstoy de [[Pastoor Schmeitsprijs]], gelijktijdig met [[Simon Portegies Zwart]].<ref>[http://www.rug.nl/research/kapteyn/voorzieningen/pastoorschmeitsprijs Pastoor Schmeitsprijs] Rijksuniversiteit Groningen</ref>
 
Ze is sinds 2011 [[hoogleraar]] aan het [[Kapteyn Instituut]] van de [[Rijksuniversiteit Groningen]]. Ze onderzoekt de [[Ster (hemellichaam)|sterpopulaties]] van [[Dwergsterrenstelsel|(dwerg)sterrenstelsels]] in de [[Lokale Groep]] om zo de vorming en (chemische) evolutie van [[sterrenstelsels]] te leren begrijpen. Tolstoy is de Nederlandse projectleider van het [[MICADO]]-instrument dat bij de [[Extreem grote telescoop]] komt.
 
== Externe link ==
409

bewerkingen

Navigatiemenu