Knutselsmurf: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Addbot (overleg | bijdragen)
k Robot: Verplaatsing van 1 interwikilinks. Deze staan nu op Wikidata onder d:q303432
k herred.
Regel 1: Regel 1:
'''Knutselsmurf''' is een [[De Smurfen|Smurf]] die veel dingen uitvindt. Zijn uitvindingen vallen vaak in verkeerde handen waarna ze meestal rampen uitlokken.
'''Knutselsmurf''' is een [[De Smurfen|Smurf]] die veel dingen [[uitvinding|uitvindt]]. Zijn uitvindingen vallen vaak in verkeerde handen waarna ze meestal rampen uitlokken. Hij is een vriendelijke en spontane Smurf die zowel voorkomt in de tekenfilmserie als de stripserie.


Knutselsmurf is herkenbaar door het potlood achter zijn oor en zijn werkbroek. Hij is een vriendelijke en spontane Smurf die zowel voorkomt in de tekenfilmserie als de stripserie. In de strips verscheen hij in verschillende vormen: met gewone Smurfenkledij, met een schort, in een witte [[overall]] en in een blauwe overall. Soms draagt hij een rood potlood met zich mee. In de tekenfilms heeft hij een witte werkbroek en een geel potlood. In de tekenfilms zit er ook een klep op zijn muts.
Knutselsmurf is vooral herkenbaar door het [[potlood]] dat hij altijd achter zijn oor heeft zitten en zijn werkbroek. In de stripverhalen verschijnt hij in verschillende gedaanten: met gewone Smurfenkledij, met een schort, in een witte [[overall]] en in een blauwe overall. Soms draagt hij een rood potlood met zich mee. In de tekenfilms heeft hij een witte werkbroek en een geel potlood. In de tekenfilms zit er bovendien een klep op zijn muts.


In de tekenfilms werd zijn [[Nederlands]]e stem gedaan door [[Frans van Dusschoten]] en later door [[Fred Butter]].
In de tekenfilms werd zijn [[Nederlands]]e stem eerst gedaan door [[Frans van Dusschoten]] en later door [[Fred Butter]].


==Knutselsmurf in andere talen==
==Knutselsmurf in andere talen==

Versie van 27 sep 2018 17:46

Knutselsmurf is een Smurf die veel dingen uitvindt. Zijn uitvindingen vallen vaak in verkeerde handen waarna ze meestal rampen uitlokken. Hij is een vriendelijke en spontane Smurf die zowel voorkomt in de tekenfilmserie als de stripserie.

Knutselsmurf is vooral herkenbaar door het potlood dat hij altijd achter zijn oor heeft zitten en zijn werkbroek. In de stripverhalen verschijnt hij in verschillende gedaanten: met gewone Smurfenkledij, met een schort, in een witte overall en in een blauwe overall. Soms draagt hij een rood potlood met zich mee. In de tekenfilms heeft hij een witte werkbroek en een geel potlood. In de tekenfilms zit er bovendien een klep op zijn muts.

In de tekenfilms werd zijn Nederlandse stem eerst gedaan door Frans van Dusschoten en later door Fred Butter.

Knutselsmurf in andere talen

  • Engels: Handy Smurf (Handige Smurf)
  • Frans: Schtroumpf Bricoleur
  • Duits: Handy Schlumpf
  • Italiaans: Inventore