Eerste Zaanse Zweefvlieg Club: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Celaena1 (overleg | bijdragen)
kGeen bewerkingssamenvatting
Encycloon (overleg | bijdragen)
Nominatie
Regel 1: Regel 1:
{{Ne}}
De '''Eerste Zaanse Zweefvliegclub''' (EZZC) is een Nederlandse [[Zweefvliegen (sport)|zweefvliegclub]] opgericht in [[1936]].
De '''Eerste Zaanse Zweefvliegclub''' (EZZC) is een Nederlandse [[Zweefvliegen (sport)|zweefvliegclub]] opgericht in [[1936]].



Versie van 20 apr 2019 09:35

Dit artikel komt mogelijk voor verwijdering in aanmerking.
Het overleg hierover wordt gevoerd op deze discussiepagina. Iedereen is welkom daaraan bij te dragen. Zie voor meer informatie: Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst.
Voel je vrij het artikel te bewerken. Haal de pagina echter niet leeg en verwijder deze boodschap niet voordat de discussie gesloten is.

De Eerste Zaanse Zweefvliegclub (EZZC) is een Nederlandse zweefvliegclub opgericht in 1936.

De club begon ooit in de Zaanstreek en vliegt tegenwoordig vanuit de duinen tussen Heemskerk en Castricum. De club heeft een vloot van 6 zweefvliegtuigen, variërend van opleidingstoestellen tot moderne wedstrijdvliegtuigen. Er wordt actief gevlogen in de periode van maart tot november, waarna het winteronderhoud van start gaat. Tijdens deze periode wordt er onderhoud verricht aan het materiaal. Sporadisch worden echter er in de winter nog wel vluchten gemaakt, zoals sneeuw- of hellingvluchten.

Basisgegevens
Thuisbasis: Castricum
Vloot: 6
Callsign: Eerste Zaanse

Externe link