Jacques Martin: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
19 bytes toegevoegd ,  4 maanden geleden
k (#add_Authority_control)
Labels: Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website
 
Na de [[Tweede Wereldoorlog]] ging hij naar [[België]] en bezocht hij alle uitgevers. Hij ging samenwerken met de graficus Leblicq. Hieruit ontstond het pseudoniem '''Marleb''', dat hij bleef gebruiken ook nadat de samenwerking was beëindigd. Hij creëerde diverse reeksen zoals ''Le Hibou Gris'', ''Le Sept de Trèfle'' en ''La Cité Fantastique''. Voor het magazine [[Bravo! (striptijdschrift)|Bravo!]] schreef hij verhalen onder de titel ''Monsieur Barbichou'', ''Lamar l'Homme Invisible'' en ''Oeuil-de-Perdrix''.
 
In [[1948]] creëerde hij de reeks [[Alex (strip)|Alex]], die in het [[Kuifje (weekblad)|weekblad Kuifje]] verscheen. In datzelfde weekblad verscheen in [[1952]] zijn nieuwe creatie [[Lefranc]]. Op 1 januari 1954 trad hij officieel toe tot de [[Studios Hergé|studio Hergé]],<ref name="Pierre">Assouline, Pierre (1996) Hergé. Biografie, p. 303</ref> waar hij meewerkte aan diverse avonturen van [[De avonturen van Kuifje|Kuifje]].
 
Hij tekende ook, als enige, vanaf pagina 26 het laatste [[Jo, Suus en Jokko]]-album ''[[De Najavallei]]'', doch in het album wordt alleen Hergé als maker genoemd. Het scenario na pagina 25 is van Hergé en Martin.<ref name="Pierre"/> Het kwam in 1956 uit.
3.467

bewerkingen

Navigatiemenu