Maria Hofker-Rueter: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Boekenliefhebber (overleg | bijdragen)
Pagina aangemaakt: "'''Maria Hofker-Rueter''' was een Nederlands kunstenaar, zij aquarelleerde en tekende, was grafisch ontwerpster en kreeg naam met de op haar volkstuin geschrev..."
(geen verschil)

Versie van 13 jul 2007 17:45

Maria Hofker-Rueter was een Nederlands kunstenaar, zij aquarelleerde en tekende, was grafisch ontwerpster en kreeg naam met de op haar volkstuin geschreven tuindagboeken. Geboorteplaats Sloten GemeenteAmsterdam 4 juli 1902 – Overleden in Amsterdam 16 december 1999.

Maria Rueter, was afkomstig uit een kunstenaarsfamilie; haar vader was Georg Rueter, haar broer Pam Rueter. Zij trouwde met de kunstenaar Wim Hofker (1902-1981). Wim Hofker was bekend om zijn Balinese landschappen en afbeeldingen van Balinese danseressen. Hij maakte ook veel portretten, stillevens, en landschappen.

In 1936 vertrokken zij naar Nederlands Indië waar ze op Bali belanden. Daar ging Maria zelf ook tekenen en schilderen. Na een verblijf in een kamp vanwege de Japanse bezetting ging het echpaar in 1946 weer terug naar Nederland, waar zij zich in Amsterdam vestigden.

Literatuur:

  • Uit de Jaarboeken van Maria Hofker-Rueter, naar een idee van Marie-France Boyer, H.J. W. Becht - Bloemendaal – 1988 – ISBN 90 230 0676 3