De Valk (buurtschap)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door ArjanH (overleg | bijdragen) op 12 jun 2009 om 14:23. (Categorie:Geografie van Ede verwijderd; Categorie:Plaats in Ede toegevoegd (HotCat.js))
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.


De Valk
Plaats in Nederland Vlag van Nederland
De Valk (Gelderland)
De Valk
Situering
Provincie Vlag Gelderland Gelderland
Gemeente Vlag Ede Ede
Coördinaten 52° 7′ NB, 5° 42′ OL
Algemeen
Inwoners
(2001)
1670
Portaal  Portaalicoon   Nederland

De Valk is een buurtschap in de gemeente Ede met ongeveer 430 huishoudens en 1670 inwoners (2001). De buurtschap is verspreid over een aantal wegen zoals de Lage Valkseweg en de Hoge Valkseweg. De buurtschap kent geen kern. Door de buurtschap stroomt de Groote Valksche Beek.

De Valk ligt ongeveer twee kilometer ten noordwesten van Wekerom, zes kilometer hemelsbreed ten noordoosten van Lunteren en ongeveer 10 kilometer ten noorden van de gemeentelijke hoofdplaats Ede. Zes kilometer ten oosten van De Valk bevindt zich Nationaal Park De Hoge Veluwe. Vijf kilometer ten noordoosten bevindt zich ten slotte de N310. De Valk bevindt zich in een glooiing in het terrein, waarbij de hoogte varieert tussen de 4 en 16 meter boven NAP.

De Valk kent haar eigen vrijwillige brandweer-post aan de Lage Valkseweg, waarbij ook de plaatselijke EHBO-post is gevestigd. De brandweerpost is opgezet in 1946.