Wikipedia:Snelcursus

Beluister (info)
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door MatthiS (overleg | bijdragen) op 14 dec 2009 om 14:14. (Gesproken versie)
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.

Welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!

Op Wikipedia zit achter elk blauw stukje tekst een link verborgen. Door er op te klikken kom je op pagina's die meer informatie over een bepaald onderwerp bevatten. Probeer maar!

Wikipedia is een encyclopedie die gemaakt wordt door mensen zoals jij. Samen werken we aan het ideaal van een vrij beschikbare, volledige en neutrale internetencyclopedie, in alle talen. De Nederlandstalige Wikipedia is gestart in 2001 en heeft nu zo'n 2.157.382 artikelen. Dagelijks komen er vele artikelen bij en worden de bestaande artikelen verbeterd.

Om mee te schrijven aan Wikipedia is geen aanmelding nodig, je kunt meteen aan de slag! Maar wie dat wil kan in een paar seconden een gebruikersnaam aanmaken.

Wil je ook helpen om Wikipedia nóg beter te maken? Dan helpt deze snelcursus je om een Wikipediaan te worden. In ongeveer 15 minuten leer je de basisbeginselen van Wikipedia. Wees gewaarschuwd, voor je 't weet ben je verslaafd!

Volgende: Onze uitgangspunten