Station Raeren

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Station Raeren
Raeren Bahnhof vorne.jpg
Opening 3 augustus 1887
Telegrafische code RER
Aantal sporen 2
Lijn(en) 48 - 49
Coördinaten 50° 40′ NB, 6° 8′ OL
Reizigerstellingen[1]
  •  Weekdag
  •  Zaterdag
  •  Zondag
()
-
-
-
Beheerder NMBS
Station Raeren (Belgisch spoorwegstation)
Station Raeren
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Station Raeren is een voormalig spoorwegstation langs spoorlijn 49 (Welkenraedt - Raeren) en spoorlijn 48 (Aken/Stolberg - Sankt Vith) in Raeren.

Het stationsgebouw van Raeren, de twee seinhuizen, de draaischijf en de overige spoorweginfrastructuur staan sinds 2014 onder monumentenzorg.

Zie de categorie Raeren train station van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.
  1. De bron voor de gegevens is NMBS – Reizigerstellingen. De tellingen worden meestal uitgevoerd in de maand oktober: gedurende 9 opeenvolgende dagen (5 werkdagen en de 2 omliggende weekends) worden dan door het stations- en treinbegeleidingspersoneel visuele tellingen verricht. De methode bestaat erin het aantal in- en uitstappende reizigers te tellen in alle stations en stopplaatsen en dit voor alle treinen van het binnenlands verkeer. Het getal naast het kopje 'weekdag' slaat op het gemiddeld aantal opstappende (dus niet het aantal afstappende) reizigers op een weekdag (maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag opgeteld gedeeld door vijf), zaterdag en zondag staan apart vermeld. De cijfers geven een indicatie en hebben een foutenmarge, die in sommige gevallen aanzienlijk kan zijn.