Suzanne Bischoff van Heemskerck

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Suzanne Bischoff van Heemskerck
Suzanne Bischoff van Heemskerck.jpg
Algemene informatie
Volledige naam Suzanne Caroline Bischoff van Heemskerck
Geboren 31 juli 1950
Partij D66
Titulatuur Dr.
Politieke functies
1979-1981 Lid Tweede Kamer
1981-1986 Lid Eerste Kamer
Parlement.com (biografische informatie)
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Suzanne Caroline Bischoff van Heemskerck (Den Haag, 31 juli 1950) is een Nederlandse voormalig ambtenaar en ex-politica voor Democraten 66.

In 1968 deed ze eindexamen gymnasium aan het Rijnlands Lyceum in Wassenaar. Na haar studie rechten (afstudeerrichting internationaal recht) aan de Rijksuniversiteit Utrecht begon ze als ambtenaar op het ministerie van Buitenlandse Zaken waar ze zich met name bezighield met handelspolitieke zaken en ontwikkelingssamenwerking.

Daarna kwam ze in 1979 voor D66 in de Tweede Kamer en verruilde deze in 1981 voor de Eerste Kamer waarin ze tot 1986 zitting had. Ook als Kamerlid was ze gefocust op ontwikkelingssamenwerking en daarnaast ook op emancipatie.

Vervolgens was ze in de Verenigde Staten eveneens op het gebied van de ontwikkelingssamenwerking actief. In 1999 promoveerde ze in de rechten. Ze is uitvoerend directeur van de Epilepsie Stichting van Virginia.

Suzanne Bischoff van Heemskerck is getrouwd en lid van de Nederlandse Hervormde Kerk (tegenwoordig PKN). Haar vader Freek Bischoff van Heemskerck was onder andere eerste stalmeester van de koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix; haar moeder Katy Telders (1921-2011) was grootmeesteres van Beatrix.

Externe link[bewerken]