Talk Radio 1395 AM

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Talk Radio 1395 AM was tussen januari 1997 en september 1998 een commerciële Nederlandse praatzender, voortgekomen uit het failliete Veronica Nieuws Radio, aangezwengeld door Martijn Roos en Willem de Ridder, en grotendeels gefinancierd door Hans Krouwels en de Manaus-groep. De zender zond uit op de middengolf 1395 kHz, 215 m, maar was ook te vinden op de FM via diverse lokale kabelradio systemen, alwaar het signaal in stereo te beluisteren was.

Luisteraars hadden op Talk Radio 1395 AM de mogelijkheid om 24 uur per dag telefonisch te reageren in de uitzendingen, wat resulteerde in discussies over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Talk Radio stond vooral bekend om haar nachtprogramma "Nachtvlucht 1395 AM", gepresenteerd door Roel Karter, Bart de Jongh, Robert Bulthuis, Peter van Abbe (Eskimo) en Diana Groenveld (Ozon). Met hun diepgaande gesprekken met de inbellende luisteraar wisten zij gezien het tijdstip uitzonderlijk hoge luistercijfers te behalen.

Door de voor adverteerders niet interessante doelgroep, en vanwege het feit dat Talk Radio enkel uitzond via de middengolf en de kabel, stopte het station in september 1998 abrupt met haar uitzendingen. Aan het begin van de avond werd om 18:30 in plaats van het nieuws een doorlopende jingle op de zender gezet met de aankondiging voor de start van Business Nieuws 1395 AM, nu BNR Nieuws Radio.

Op 18 februari 2019 werd bekendgemaakt dat TalkRadio terug zal keren.