Maxim Hartman

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Maxim Hartman
Maxim Hartman, 2014
Maxim Hartman, 2014
Volledige naam Maxim Hartman
Geboren 13 augustus 1963
Origine Nederland
Bekend van Rembo & Rembo
Omroep Maxim
Nog meer voor mannen
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Maxim Hartman (Rotterdam, 13 augustus 1963) is een Nederlands presentator. Hartman vergaarde bekendheid als een helft van het duo Rembo & Rembo. Hij maakt en presenteert sinds 1987 radio- en televisieprogramma's.

Villa Achterwerk[bewerken]

Zijn eerste programma bij Villa Achterwerk was getiteld Rembo & Rembo Dit programma maakte hij samen met Theo Wesselo. Rembo & Rembo was een aaneenschakeling van vaak grove humoristische sketches bedacht en gespeeld door Hartman en Wesselo zelf. Legendarisch zijn onder andere De Gluurbuur ("Da's toch nie normaal, da's abnormaal! Da's toch gewoon nie te geleuven!"), de dramaserie De Föhn en Familie Magdat. Rembo & Rembo werd uitgezonden door de VPRO.

Naast een aantal seizoenen van Rembo & Rembo en diverse andere programma's, zoals Presentator Skip, WakNouZie, Knutsel Je Mee Ja of Nee?, SchepperdeSchep, Het Kinderbevrijdingsfront, Van de Televisie, Lekker Dansen en Ja hoor! (allen VPRO), nam Hartman tot twee keer toe ook de centrale presentatie van VPRO's Villa Achterwerk op zich. Dit deed hij in 2001 met het duo Tilly en Florien. Later, in 2008, was hij opnieuw het gezicht van Villa Achterwerk, maar toen presenteerde hij het programma alleen en was het getiteld Villa Achterwerk - het onderste uit je kan. Hierin ging Hartman op bezoek bij kijkers thuis en in het land. Dit was de eerste keer dat de programma's vanaf locatie werden aangekondigd.

Commerciële televisie[bewerken]

Eind jaren 90 week Hartman tijdelijk uit naar de commerciële televisie. Zo presenteerde hij samen met Michael van Buuren Mooi Meegenomen en Speurders voor Veronica, dat toen nog onder de Holland Media Groep (HMG) viel. Ook presenteerde hij voor NET 5 het programma De Nederlandse Humorstichting.

In 2007 was Hartman betrokken bij NOX, een nachtelijk televisieprogramma van de commerciële televisiezender Tien.

Naast presenteren en acteren heeft Hartman ook meegewerkt aan realityprogramma's. Zo deed hij in 2007 mee aan Peking Express VIP op NET 5 en in 2010 aan Expeditie Robinson op RTL 5.

Hartman presenteerde samen met René van Leeuwen een aantal weken het programma MAXIMLIVE op GeenStijl.

Voice-over[bewerken]

Hartman doet ook regelmatig voice-overwerk bij televisieprogramma's en spreekt ook reclamefilms in. In 2009 werd hij ook de vaste inval-voice-over van Man bijt hond.

Tante in Marokko[bewerken]

Sinds 2007 presenteert Hartman elke zomer samen met Khadija Massaoudi (2007) / Lamia Abbassi (2008-heden) het reisprogramma Tante in Marokko bij de Nederlandse publieke omroep NTR (voorheen RVU). Hierin volgen zij Marokkanen uit Nederland die op vakantie gaan naar Marokko.

Ze is van mij[bewerken]

In 2010 maakte hij samen met Waldemar Torenstra de talkshow Ze is van mij voor de VPRO als onderdeel van het TV Lab. In deze talkshow praatten Hartman en Torenstra met bekende mannen over vrouwen. Na het succes van de toen eenmalige aflevering werd besloten dat er een volledige serie van de talkshow komt op Nederland 3.

Hartman won in 2005 de Cinekid Kinderkast-prijs voor het programma Lekker Dansen. In de categorie fictie ontving hij de vakjuryprijs.

Naast zijn werkzaamheden in de media richt hij zich steeds meer op zijn grote passie: het aantonen dat humor overal aanwezig is en dat al het lijden zinloos is. In 2009 verscheen zijn eerste boek, getiteld Maling.

Omroep Maxim[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Omroep Maxim voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

In april 2011 startte Hartman (onder de vlag van de VPRO) met de uitzendingen van een nieuwe omroep genaamd Omroep Maxim. Net zoals Bart de Graaff BNN destijds startte, is Hartman vast van plan om vanuit een programma een omroep voor vernieuwende televisie te ontwikkelen.

Programma's van Maxim Hartman[bewerken]

Externe link[bewerken]