Dumpert

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dumpert
Type Media-website
Taal Nederlands
Eigenaar News Media
Opgericht Januari 2007
Status Actief
Link www.dumpert.nl
Portaal  Portaalicoon   Media

Dumpert is de mediawebsite van News Media. De website is een spin-off van GeenStijl.

Gebruikers (reaguurders) kunnen hier filmpjes, foto's en geluidsfragmenten uploaden en hier een waardering aan geven met 'kudos'. Aan de hand van de hoeveelheid kudos wordt dagelijks een top vijf samengesteld met populairste filmpjes. Gebruikers kunnen ook reacties (reaguursels) plaatsen. Ook wordt er materiaal geplaatst waarop deelnemers zichzelf laten zien (of een persiflage op de zogenaamde "reaguurders"). Het komt regelmatig voor dat een filmpje opnieuw wordt geplaatst. Vaak gaat dit gepaard met het nodige commentaar. De site heeft een rechtspolitieke inslag en er worden regelmatig nieuwsfragmenten van populistische partijen geplaatst. Er wordt een grote verscheidenheid aan bestanden geplaatst waaronder fragmenten van cabareteske televisieprogramma's en Japanse humoristische televisiefragmenten.

Volgens Alexa Internet was Dumpert in november 2014 de 27ste website qua bezoekersaantallen in Nederland.[1]

Het eerste filmpje op Dumpert werd geüpload op 20 maart 2006 en gaat over happy slapping.[2] In die tijd werd de website vooral gebruikt als bijlage voor blogposts voor GeenStijl.[3]

Dumpertreeten[bewerken]

Dit zijn filmpjes die regelmatig op Dumpert verschijnen. Hierin geeft medewerker René van Leeuwen, Sylvana IJsselmuiden en Nick Toet een wekelijkse gast commentaar op al eerder op Dumpert verschenen filmpjes. Johnny Quid verscheen voor het eerst in aflevering 10, ter vervanging van Maxim Hartman. Na aflevering 100 nam hij afscheid van de show. Hierbij kennen zij 0 tot 5 reeten toe aan het filmpje. Ook zit er een vaste reaguurdersronde in het filmpje. Hierbij geven zij commentaar op reaguursels. Soms wordt gebruik gemaakt van gastpresentatoren. Op 19 april 2017 kwam de 100ste aflevering online en werd de show lange tijd niet meer uitgezonden. In oktober kwam de show terug met een 101ste aflevering. Sindsdien doen Sylvana en Nick mee. De afleveringen van DumpertReeten worden gemiddeld zo'n 500.000 keer bekeken.

Dumpert Filmt Je Werkplek[bewerken]

In Dumpert Filmt Je Werkplek liepen René van Leeuwen en Johnny Quid mee met mensen die aan het werk zijn. Zo waren onder andere de politie, de brandweer, een luchtverkeersleider en een vuilnisdienst al te zien in deze afleveringen.

Externe link[bewerken]