Dumpert

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Dumpert
Type Media-website
Taal Nederlands
Eigenaar News Media
Opgericht Januari 2007
Status Actief
Link www.dumpert.nl
Portaal  Portaalicoon   Media

Dumpert is de mediawebsite van GeenStijl.

Gebruikers (reaguurders) kunnen hier filmpjes, foto's en geluidsfragmenten uploaden en hier een waardering aan geven met 'kudos'. Aan de hand van de hoeveelheid kudos wordt er dagelijks een top vijf samengesteld met populairste filmpjes. Gebruikers kunnen ook reacties plaatsen (reaguursels). Op GeenStijl en de website van de Telegraaf wordt vaak verwezen naar een videofragment op de site, waarin een bepaalde (absurde) gebeurtenis voorkomt die vermeldenswaardig is.

Ook wordt er materiaal geplaatst waarop deelnemers zichzelf laten zien (of een persiflage op de zogenaamde "reaguurders"). Het komt regelmatig voor dat een filmpje opnieuw wordt geplaatst. Vaak gaat dit gepaard met het nodige commentaar. Het gebeurt ook dat er controversiële filmpjes worden geplaatst die het nieuws halen. Er wordt een grote verscheidenheid aan bestanden geplaatst waaronder fragmenten van cabareteske televisieprogramma's en Japanse humoristische televisiefragmenten.

Volgens Alexa Internet was Dumpert in november 2014 de 27ste website qua bezoekersaantallen in Nederland.[1]

Het eerste filmpje op Dumpert werd geüpload op 20 maart 2006 en gaat over happy slapping.[2] In die tijd werd de website vooral gebruikt als bijlage voor blogposts voor GeenStijl.[3]

Dumpertreeten[bewerken]

Dit zijn filmpjes die regelmatig op Dumpert verschijnen. Hierin geven medewerkers René van Leeuwen en Johnny Quid commentaar op al eerder op Dumpert verschenen filmpjes. Quid verscheen voor het eerst in aflevering 10, ter vervanging van Maxim Hartman. Hierbij kennen zij 0 tot 5 reeten toe aan het filmpje. Ook zit er een vaste reaguurdersronde in het filmpje. Hierbij geven zij commentaar op reaguursels. Soms wordt gebruik gemaakt van gastpresentatoren. Op 19 april 2017 kwam de 100ste aflevering online en werd de show lange tijd niet meer uitgezonden. In oktober is de show echter terug gekomen met zijn 101ste aflevering.

Dumpert Filmt Je Werkplek[bewerken]

In Dumpert Filmt Je Werkplek lopen René van Leeuwen en Johnny Quid mee met mensen die aan het werk zijn. Zo waren onder andere de politie, de brandweer, een luchtverkeersleider en een vuilnisdienst al te zien in deze afleveringen.

Externe link[bewerken]