Dumpert

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Dumpert
Type Media-website
Taal Nederlands
Eigenaar News Media
Opgericht Januari 2007
Status Actief
URL http://www.dumpert.nl
Portaal  Portaalicoon   Media

Dumpert is de mediawebsite van GeenStijl.

Gebruikers (reaguurders) kunnen hier filmpjes, foto's en geluidsfragmenten uploaden en hier een waardering aan geven met 'kudos'. Aan de hand van de hoeveelheid kudos wordt er een top vijf samengesteld met populairste filmpjes. Gebruikers kunnen ook reacties plaatsen. Op GeenStijl en de website van de Telegraaf wordt vaak verwezen naar een videofragment op de site, waarin een bepaalde (absurde) gebeurtenis voorkomt die vermeldenswaardig is.

Ook wordt er materiaal geplaatst waarop deelnemers zichzelf laten zien (of een persiflage op de zogenaamde "reaguurders"). Het komt regelmatig voor dat een filmpje opnieuw wordt geplaatst. Vaak gaat dit gepaard met het nodige commentaar. Het gebeurt ook dat er controversiële filmpjes worden geplaatst die het nieuws halen. Er wordt een grote verscheidenheid aan bestanden geplaatst waaronder fragmenten van cabareteske televisieprogramma's en Japanse humoristische televisiefragmenten.

Volgens Alexa Internet was Dumpert in november 2014 de 27ste website qua bezoekersaantallen in Nederland.[1]

Trivia[bewerken]

  • Het commentaar op Dumpert wordt automatisch gefilterd op de trefwoorden 'hoax', 'kanker', 'Chicago', 'now9jPwr2z4', 'iP4e8KALIK4', 'FrENTPVq_rU', 'l2zm_Blaeyc' en 'xk3y7b'. De laatste vijf met de vermelding 'spamhoer', naar aanleiding van onder andere bepaalde YouTube-video's die regelmatig in de reacties werden 'gespamd'.
  • Het eerste filmpje stamt van 20 maart 2006 en gaat over happy slapping.[2] In die tijd werd de website vooral gebruikt als bijlage voor blogposts voor GeenStijl.[3]

Externe link[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties